Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Μπουχτίσαμε από ηθικό πλεονέκτημα



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δεν έχει κανένας πλέον αμφιβολία ότι το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα» που δήθεν διέθετε η Αριστερά, το πήρε κι αυτό το ποτάμι των πομφολύγων και των αερολογιών.
Μπορούμε να καταθέσουμε πάμπολλα παραδείγματα που το «ηθικό πλεονέκτημα» έγινε θηλιά στο λαιμό των κυβερνώντων και κατέρριψε όσα παραμύθια επαγγέλλονταν εδώ και δεκαετίες με ψεύτικη προπαγάνδα εκτός πάσης πραγματικότητας. Μπορούμε να καταγράψουμε πλείστα όσα παραδείγματα που
το «ηθικό πλεονέκτημα» δεν ήταν τίποτα περισσότερο από άλλη μια ουτοπία κι αυταπάτη.
Μα δεν χρειάζεται. Πέραν των όσων γνωρίζει πια η κοινωνία, αρκεί και μόνο  η στάση της κυβέρνησης να επιχειρεί να βγει κερδισμένη από την εθνική τραγωδία και τους 93 νεκρούς και να το συντρίψει. Από τους νεκρούς και τ’ αποκαΐδια, φαίνεται, ότι το μόνο που τους πείραξε ήταν ότι χάλασαν οι φιέστες για τη δήθεν έξοδα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.
Προχθές, επί παραδείγματι, πήγαν στο… Λαύριο (όχι στην πληγείσα περιοχή αλλά στο … Λαύριο) ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  κι η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με μια κουστωδία παρατρεχάμενων….  Για να εξαγγείλουν μέτρα εναντίον των αυθαιρέτων και να πουν ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι!!
Πήγαν με χαμόγελα!!! Με έπαρση!!! Με κυνισμό!!! Με αλαζονεία!!!
Ως να πήγαιναν σε μαθητική κατάληψη που θα εξήγγειλαν την επανάσταση του προλεταριάτου! Κι ύστερα πήγαν στη βίλα του εφοπλιστή που αποτελεί το θερινό αναπαυτήριο του Αλέξη Τσίπρα κι είναι πατέρας βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας!!!
Πού ήταν, αλήθεια, η οργή που πωλούσαν το 2011 ή το 2014, όταν ακόμη και για δυστυχήματα από ένα μαγκάλι ξεσήκωναν την κοινωνία σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις; Πού ήταν η θλίψη που πωλούσαν για αυτοκτονίες σε καλοσχεδιασμένες φιέστες, μιλώντας για το… ηθικό τους πλεονέκτημα;
Πού ήταν η αγανάκτηση που τους οδήγησε στο σημείο να φτιάξουν μέχρι και… μνημείο νεκρών της… ΕΡΤ;
Χάθηκαν στα χαμόγελα του Λαυρίου, σαν κι αυτά των διαφημιστών της Κολυνός…
Βγήκε ο Πολάκης κι ανερυθρίαστα είπε ότι οι νεκροί … θόλωσαν το κυβερνητικό έργο!!!
Να χαρώ ηθικό πλεονέκτημα!
Βγήκε η Δούρου και δήλωσε ότι …έτυχε «στραβή στη βάρδια μου»!!!!  Χωρίς ίχνος τσίπας! Με 117 νεκρούς σε Μάτι και Μάνδρα επί των ημερών της!!!
Να χαρώ ηθικό πλεονέκτημα!
Βγήκε ο Κουβέλης και μας υπενθύμισε ότι τώρα βγαίνουμε από τα μνημόνια!!! Σαν να μας λέει ότι δεν πρέπει ν’ ασχολούμαστε με τη… λεπτομέρεια των 93 νεκρών!!!!
Ποιος; Ο Κουβέλης! Ο μοιραίος άνθρωπος για τον τόπο…
Να χαρώ ηθικό πλεονέκτημα!
Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς: Πόσο παραμύθι; Πόσο ψέμα; Πόσο υποκριτικό;
Που έμεινε στ’ αποκαΐδια. Αφού, όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι η διαχείριση αυτής της ανείπωτης τραγωδίας έχει καταγραφεί στις συνειδήσεις μας με τον όρο «κυβέρνηση Τσίπρα».
Όλοι γνωρίζουμε πια ότι η χώρα δεν μπορεί να σέρνεται στα νέφη τοξικότητας, καχυποψίας και κατάθλιψης που προκαλεί η κυβέρνηση Τσίπρα –Καμμένου.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα έντονο ηλεκτροσόκ που θα της προκαλέσουν σοβαροί άνθρωποι.
Όλοι γνωρίζουμε πλέον ότι χρειάζεται άμεσο πολιτικό restart.
Στο οποίο δεν έχει θέση η Αριστερά κι οι διάφοροι πωλητές ελπίδας ή τηλεπωλητές … αλοιφών από το… Άγιο Όρος που απαλύνουν κάθε νόσο και κάθε μαλακία…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου