Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Κυβερνητικές προκλήσεις με τον «φαρμακοχέρη»



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Πρωί πρωί Παρασκευής, «σκάει» ως κεραυνός εν αιθρία η είδηση της μεταγωγής του κατά συρροή δολοφόνου της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα, στην αγροτικές φυλακές του Βόλου. Και, μάλιστα, λίγη ώρα πριν μπει ο αμετανόητος δολοφόνος στην κλούβα που θα τον μετέφερε σε καθεστώς «ημιελευθερίας» στις φυλακές της Κασσαβέτειας.
Απίστευτο κι όμως αληθινό! 
Ο Κουφοντίνας, που δολοφόνησε 11 συνανθρώπους μας και δεν μετανόησε ποτέ, βρήκε
αρωγό ευνοϊκής μεταχείρισης την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ για να πάει, λέει, να φτιάχνει μέλι!!!
Ναι, ο φαρμακοχέρης… θα φτιάχνει μέλι! Τα λόγια περιττεύουν και μόνο ως φάρσα κι ειρωνεία μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.
Αυτή η απόφαση αποτελεί ευθεία βολή εναντίον της ευνομίας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Ξεκίνησε με τις άδειες αναψυχής του δολοφόνου και συνεχίστηκε με τη συγκεκριμένη μεταγωγή στις αγροτικές φυλακές, που μπορεί σε 2-3 χρόνια (αφού ο χρόνος εκεί μετρά διπλός) να αφεθεί ελεύθερος!!!!
Η κυβέρνηση, για να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα επικαλέστηκε το νόμο. Μόνο που δεν είπε ότι αυτόν τον νόμο τον έφτιαξε η ίδια. Κι ότι η ίδια θεσμοθέτησε τις διαδικασίες συμφώνως με τις οποίες ο καταδικασμένος σε 11 φορές ισόβια, να παίρνει άδειες και να μπαίνει τώρα σε καθεστώς ημιελευθερίας.
Ήταν ή δεν ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ εκείνη, που το 2015, άλλαξε το νόμο για να λαμβάνει  άδεια ο ισοβίτης; Που μέχρι τότε (ο παλιός νόμος) ανέφερε ότι για να πάρει άδεια ένας ισοβίτης πρέπει να περάσουν 19 χρόνια εγκλεισμού του; Η κυβέρνηση δεν κατέβασε αυτό το όριο στα 8 χρόνια;
Για ποιον λόγο άραγε;
Για ποιον λόγο η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, για χάρη του Κουφοντίνα, εμφανίζεται αδύναμη και πλήττει ευθέως τη δημοκρατία;
Συγγενείς θυμάτων του Κουφοντίνα (Μιχάλης Περατικός, Αντώνης Περατικός, Αλεξία Μπακογιάννη), μιλούν ευθέως για συναλλαγή της κυβέρνησης με τον φαρμακοχέρη. 
Πολιτικοί αναλυτές υπενθυμίζουν ότι στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν εμφανιστεί στη δίκη ως μάρτυρες. Ενώ οι επιθέσεις του «Ρουβίκωνα» (μέλη του οποίου τον υποδέχτηκαν στην πόρτα των φυλακών κατά την πρώτη του άδεια) εναντίον διαφόρων στόχων κατά το διάστημα που ο δολοφόνος έκανε απεργία πείνας για να λάβει την τρίτη του άδεια,  σταμάτησαν μόλις αυτή του δόθηκε!
Να τονίσουμε κάτι ακόμη. 
Σε όλες τις δημοκρατικές χώρες που υπήρξαν τρομοκρατικές οργανώσεις, όσοι συνελήφθησαν εξέτισαν τις ποινές τους κι αποφυλακίστηκαν αφού δήλωσαν μεταμέλεια. 
Τι συμβαίνει, λοιπόν, στην Ελλάδα; 
Γιατί η κυβέρνηση της Αριστεράς με την συνεπικουρία της ψεκασμένης Δεξιάς δείχνει τέτοια ελαστικότητα προς ένα δολοφόνο που δεν έχει μετανοήσει; 
Γιατί καθιστά τη δημοκρατία μας ευάλωτη απέναντι σε ψευτοεπαναστάτες –ληστές και δολοφόνους; Γιατί προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων;
Μακάρι να είχαμε υπεύθυνες απαντήσεις από την κυβέρνηση και δη από το πρωθυπουργό αλλά και τον λαλίστατο επί παντός επιστητού συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου