Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Το έντονο παρασκήνιο της απελευθέρωσης , οι Αμερικανοί κι οι μουφτήδες



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων αξιωματικών από τις τουρκικές φυλακές στις οποίες κρατούνταν εδώ και 168 ημέρες, μπορεί να χαρακτηρίστηκε ως… θαύμα της Παναγίας από τον Πάνο Καμμένο, αλλά συνοδεύεται από πλούσιο παρασκήνιο.
Πολιτικοί και διπλωματικοί παρατηρητές κάνουν λόγο για έντονη αμερικανική παρέμβαση από τις 8 Αυγούστου, όταν αξιωματούχοι των ΗΠΑ έστειλαν στο καθεστώς του Ερντογάν 15 ονόματα κρατουμένων στην Τουρκία, που πρέπει να ελευθερωθούν αμέσως.  
Μεταξύ αυτών και των
δυο Ελλήνων αξιωματικών. Οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που απελευθερώθηκαν με πληροφορίες ν’ αναφέρουν ότι το ίδιο θα συμβεί και με τους υπολοίπους, ίσως εντός των προσεχών ημερών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν κάτι ακόμη: Ότι ο Ερντογάν απελευθέρωσε πρώτα τους Έλληνες αξιωματικούς για λόγους προετοιμασίας της τουρκικής κοινής γνώμης αναφορικά με την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα. Δηλαδή, για να μη φανεί στην τουρκική κοινή γνώμη ότι υποκύπτει στις απαιτήσεις των ΗΠΑ και τσαλακώνεται με άτακτη υποχώρηση μετά τους λεονταρισμούς του. Εξ ου και αναφέρθηκε ότι οι Έλληνες αξιωματικοί απελευθερώθηκαν αφού ακόμη κι αν δικάζονταν δεν θα τους επιβαλλόταν μεγαλύτερη ποινή αυτού των πεντέμισι μηνών που έμειναν κρατούμενοι. Πολύ περισσότερο αφού η εξέταση των τηλεφώνων τους είχε αποκλείσει την… κατασκοπία.  
Είναι και κάτι ακόμη ιδιαιτέρως σημαντικό.
Πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν ότι η ελληνική πλευρά ενέδωσε στις απαιτήσεις των Τούρκων, στο παρασκηνιακό παζάρι, αναφορικά με τους μουφτήδες στη Θράκη. Δηλαδή, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, δείχνει της έξοδο (δια της… συνταξιοδότησης) στους νόμιμους μουφτήδες της Θράκης, όπως απαιτούσαν οι Τούρκοι εδώ και πολλά χρόνια. Γεγονός που είναι βέβαιο ότι θ’ αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Για όσους δεν γνωρίζουν, τους νόμιμους μουφτήδες είχε διορίσει το ελληνικό κράτος εδώ και καιρό. Αλλά οι μουσουλμάνοι της περιοχής εξέλεξαν τους ψευτομουφτήδες δια ανατάσεως των χεριών. Οι οποίοι αποτελούν ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη.
Προσοχή:
Συνέπεια αυτής της ενέργειας της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου θα είναι όλος ο χώρος της μουσουλμανικής μειονότητας να παραδίδεται στους Τούρκους.
Προσοχή:
Το ζήτημα είναι τεράστιο. Μπορεί επιφανειακά ο Ερντογάν να ζητούσε ως αντάλλαγμα της απελευθέρωσης των Ελλήνων αξιωματικών την παράδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, μα φαίνεται ότι στο παρασκήνιο άλλες ήταν οι επιδιώξεις του. Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι ήρθε στην Ελλάδα και «πέταξε στα μούτρα» της ελληνικής Πολιτειακής και Πολιτικής ηγεσίας την αλλαγή της συνθήκης της Λωζάννης.  Ε, λοιπόν, αφού το θέμα του μουφτή είναι ξεκάθαρο στη συγκεκριμένη συνθήκη κι η ελληνική κυβέρνηση συναινεί στην αλλαγή του, τότε η ίδια την απεμπολεί!!!
Μακάρι να κάνουμε λάθος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου