Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Σκεφτείτε και το δράμα της κυβέρνησης…


Γράφει
ο Μιχάλης Δεμερτζής


Λες και δεν έφταναν στη συγκυβέρνηση ο ΣΚΑΪ που έδειχνε τις φωτιές απευθείας, να τρομοκρατείται ο κόσμος και να τις βλέπουν οι υπουργοί από τα εξοχικά τους, και η Νέα Δημοκρατία που άρχισε μετά από μίας εβδομάδας καθυστέρηση να της κάνει, άκουσον άκουσον, κριτική – και όλα αυτά πάνω από την κοινωνική κατακραυγή που αυξανόταν όσο περνούσαν οι μέρες – έρχεται τώρα και
το ΔΝΤ και της λέει να σπεύσει με τις μεταρρυθμίσεις, σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
Κανένα ιερό και όσιο, καμία συγκίνηση για αυτά που περνούν οι κυβερνώντες μας.
Ένα ωραίο καλοκαίρι είπαν να περάσουν, χωρίς δημοψηφίσματα και χωρίς αξιολογήσεις να περιμένουν το φθινόπωρο, να απολαύσουν το τέλος μίας σεζόν με θετική ανάπτυξη επιτέλους, και ήρθαν σκοτεινές δυνάμεις να τους το χαλάσουν.
Έτσι έλεγαν πρακτικά οι ίδιοι όλη την προηγούμενη εβδομάδα τουλάχιστον. Απειλές ασύμμετρες και σχέδια αποσταθεροποίησης τους άρπαξαν τη χρηστή διακυβέρνηση. Το ΝΑΤΟ δεν τους άφηνε μάλιστα να χρησιμοποιήσουν βοηθητικά στη διάσωση τις ένοπλες δυνάμεις όπως θα ήθελαν. Αυτό το είπε ο ίδιος ο επικεφαλής των ΕΔ, ένας υπουργός Άμυνας δηλαδή που το μόνο που δεν έχει κάνει ακόμα είναι να βγάλει κίνηση Leopard του ελληνικού στρατού για να τον πάει στο περίπτερο να πάρει τσιγάρα.
Και όλα ξεκίνησαν τη μέρα που ο Αλέξης ο Τσίπρας βραβευόταν στη Βοσνία Ερζεγοβίνη! Τυχαίο;
Και, εντάξει, ας πούμε για μια στιγμή ότι αυτό ήταν τυχαίο… Δεν βραβεύεται άλλωστε πρώτη φορά ο πρωθυπουργός μας. (Έχει πάρει βραβείο, θυμίζουμε, από γαλλικό περιοδικό για το πολιτικό του σθένος!)
Το άλλο, όμως; Το κυριότερο…;
Μια φορά βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια!
Αυτή τη χρονική στιγμή, λοιπόν, όλα αυτά;
Τρία και κάτι χρόνια στην κυβέρνηση οι άνθρωποι και οι εγχώριοι γερμανοτσολιάδες, οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης και τα ενοχλητικά κατεστημένα συμφέροντα που οι αστοί ονομάζουν κοινοβουλευτικούς θεσμούς δεν τους άφησαν να χαρούν με την ψυχή τους την εξουσία.
Και τώρα, που ετοίμαζαν πάρτι επιπέδου Euro 2004 για την «καθαρή έξοδο», συνωμότησε το σύμπαν για να τους το χαλάσει. Οι εμπρηστές, η θερμοκρασία, ο αέρας, ο ΣΚΑΪ, το ΝΑΤΟ, η ΝΔ, το ΔΝΤ, οι δεξιοί, οι κεντρώοι, ο Αρκάς και, βεβαίως, όλοι εκείνοι που έχτισαν αυθαίρετα στην Ανατολική Αττική, οι οποίοι αντί να ευχαριστούν τον ΣΥΡΙΖΑ που τους τα νομιμοποίησε, πήγαν και κάηκαν και τόλμησαν να ψελλίσουν και για κυβερνητικές ευθύνες από πάνω.
Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας. Αχάριστος. Όσους κι αν διορίσουν, ένα ευχαριστώ δεν θα ακούσουν οι άνθρωποι. Ένα συγγνώμη έστω για αυτή τη μεγαλειώδη χαλάστρα. Αν όχι σε όλους τους κυβερνώντες μας, ένα συγγνώμη τουλάχιστον στον πρωθυπουργό μας.
Που γύρισε άρον άρον από το εξωτερικό, που βγήκε να ενημερωθεί σε ζωντανή μετάδοση, που είπε το ποίημα στο διάγγελμα την επομένη και, μόλις επτά μέρες αργότερα, ούτε καν δέκα, πήγε από κοντά να δει τα καμένα.
Και, σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, ανέλαβε και την πολιτική ευθύνη! Μόνος του!
Κάποιοι εξυπνάκηδες λένε, «αφού ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, γιατί δεν παραιτείται;»
Εδώ ο Πάπας Φραγκίσκος είπε “mea culpa” για τα σκάνδαλα ολόκληρου Βατικανού, και τι έγινε;
Παραιτήθηκε ο Πάπας;
Τι παράλογοι άνθρωποι που είστε μερικοί…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου