Δευτέρα 6 Αυγούστου 2018

Μάτι και Σκοπιανό στοιχειώνουν την κυβέρνηση



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου έχασε και το τελευταίο  ίχνος αξιοπιστίας που διατηρούσε σε κάποια κομμάτια της κοινωνίας.
Οι νεκροί στο Μάτι και το Σκοπιανό τη στοιχειώνουν και θα την στοιχειώνουν εσαεί.
Στο Μάτι, είναι αναμφίβολες οι ευθύνες τόσο του πρωθυπουργού όσο και κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών για την πλήρη διάλυση που επικράτησε στον δημόσιο τομέα. Κι επειδή, από την πρώτη στιγμή, από
την γελοία εκείνη σύσκεψη το βράδυ της μοιραίας Δευτέρας, ενώ ήδη υπήρχαν νεκροί ο Τσίπρας επιχείρησε ν’ αντιμετωπίσει το ζήτημα με επικοινωνιακούς χειρισμούς που τάχα θα απάλλασσαν την κυβέρνησή του από ευθύνες.
Επιπλέον, η θλιβερή εξέλιξη του Σκοπιανού που ξεσήκωσε στο πόδι την Ελλάδα από τη μια της άκρη ως την άλλη, είχε ήδη δημιουργήσει σοβαρότητα προβλήματα στην κυβέρνηση.
Μάτι και Σκοπιανό στοιχειώνουν πλέον την κυβέρνησή και έχουν αφήσει έντονο αποτύπωμα στην κοινωνία. Οι πληροφορίες για την εκρηκτική κατάσταση που κυριαρχεί στα ενδότερα του Μεγάρου Μαξίμου με τις αλληλοκατηγορίες στελεχών και υπουργών, βλέπουν πια το φως της δημοσιότητας και δύσκολα μαζεύονται επικοινωνιακά. Υπουργοί και στελέχη (Τσακαλώτος, Φίλης, «53», Δραγασάκης  κλπ) βρίσκονται σε πλήρη αφωνία, άλλοι στα χαρακώματα (Παππάς – Τζανακόπουλος) ενώ τα πυρά φτάνουν μέχρι και στον πρόεδρο της Βουλής από στελέχη που ανήκουν ε διαφορετικές τάσεις. Ταυτοχρόνως, δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική και σε μεγάλες περιοχές της Μακεδονίας να φλερτάρει με μονοψήφια ποσοστά! Γεγονός που καθιστά ακόμη πιο εκρηκτικό το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το πιο σημαντικό; Αμφισβητείται ευθέως ο ίδιος ο Τσίπρας. Τα δε μηνύματα από διάφορες αφετηρίες αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι περιμένουν την επόμενη ημέρα.
Οι τίτλοι τέλους δεν είναι μακριά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.
Τόσο ο Τσίπρας, όσο κι οι σαλτιμπάγκοι που τον περιστοιχίζουν επικοινωνιακά, προσπαθούν να ξεγλιστρούν με τα ίδια ψέματα και τα φτηνά επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα και τα κατάφερναν. Μα τώρα πια δεν μπορεί κανένα τζιμάνι να ξεγελάσει εκατομμύρια ανθρώπους που είδαν, άκουσαν, διάβασαν, έμαθαν. Ποιος μπορεί να ξεγελάσει πια την κοινωνία –ακόμη και με κατεδαφίσεις αυθαιρέτων- όταν αυτή γνωρίζει ότι διαχρονικά ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εναντίον των κατεδαφίσεων με κινητοποιήσεις στελεχών και βουλευτών του; Ποιος μπορεί να μη γνωρίζει ότι στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, αυτή προχωρούσε στην πιο «γενναιόδωρη» ρύθμιση παράνομων κτισμάτων που έγινε ποτέ στην Ελλάδα; Ποιος μπορεί να πιστέψει πια, ότι ενώ έλεγαν ότι όλα ήταν καλώς καμωμένα το μοιραίο βράδυ, στο τέλος έκαναν δεκτή την παραίτηση Τόσκα και πέρασαν τις αρμοδιότητές του στον έτερο μέγα υπεύθυνο, τον Σκουρλέτη;
Η εκατόμβη των νεκρών κι όσα έγιναν με τα Σκόπια τους έχουν περάσει τη θηλιά στον λαιμό. Κι η αλαζονεία κι ακραία ύβρις, πάντα ακολουθείται από τη νέμεση.
Οι αλαζόνες κι οι ασεβείς, οι αναίσθητοι απέναντι στον πόνο και στον θρήνο, δεν μπορούν πλέον να έχουν ηθικό και πολιτικό κεφάλαιο.
Δεν μπορούν να συνεχίζουν να κυβερνούν, όσους ανασχηματισμούς προσώπων κι αν κάνουν, όσες φορές κι αν επιχειρήσουν ν’ αλλάξουν επικοινωνιακά την ατζέντα, όσα παραμύθια κι αν σκαρφιστούν ακόμη…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου