Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Πώς η Ρωσία υπονομεύει το Φανάρι μέσω ΕλλάδαςΓράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Τα τελευταία χρόνια μαίνεται μια άνευ προηγουμένου υπονόμευση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης από το Πατριαρχείο της Μόσχας, με τη συνεπικουρία του «φιλορωσικού κόμματος» της ελληνικής εκκλησίας. Στόχος η πρωτοκαθεδρία στην Ορθοδοξία και μέσω αυτής η
διείσδυση του Κρεμλίνου σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής, κοινωνικής, θρησκευτικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας.  
Προσέξτε:
Για να μπορέσει το Πατριαρχείο της Μόσχας να εκπορθήσει από την κορυφή της Ορθοδοξίας το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, έχει διεισδύσει στην εκκλησία της Ελλάδας κι έχει αποκτήσει ισχυρά ερείσματα.
Πριν από λίγους μήνες, η τοποθέτηση –εκλογή του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Πίτση, από την Κω, ως μητροπολίτη Σύμης από το Πατριαρχείο, δημιούργησε έντονες αναταράξεις στην ρωσική και ελληνική εκκλησία, αφού ειδικά η πρώτη επεδίωκαν παντοιοτρόπως τον έλεγχο της συγκεκριμένης Μητρόπολης. Τότε, επιστρατεύτηκε μέχρι και θαλαμηγός γνωστού επιχειρηματία για να μεταβεί στη Σύμη κορυφαίο στέλεχος της ελληνικής Ιεραρχίας για ν’ αποτρέψει αυτή την εκλογή προς όφελος άλλου ιερωμένου, γνωστού για τις ακροδεξιές και φιλορωσικές διαθέσεις του.
Ταυτοχρόνως, το ρωσικό πόδι είναι εμφανές στο Άγιο Όρος  αλλά και στη Βόρεια, την Ανατολική Ελλάδα, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο, όπου κατά κύριο λόγο υπάρχουν οι Μητροπόλεις (συνολικά 36) που υπάγονται πνευματικά στο Φανάρι.
Προσέξτε:
Η επιρροή της Ρωσίας (πολιτικά και θρησκευτικά) στην Ιερά Σύνοδο της Ελλάδας δεν είναι διόλου αμελητέα. Οι δυο κατ’ εξοχήν «ρωσόφιλοι» μητροπολίτες που συστηματικά ασκούν ακόμη και πολιτικές παρεμβάσεις είναι ο Μεσογαίας Νικόλαος κι ο Πειραιώς Σεραφείμ. Οι οποίοι θεωρούνται ότι θα είναι οι δυο ισχυροί διεκδικητές του Αρχιεπισκοπικού θρόνου στη μετά Ιερώνυμο εποχή.  Κοντά τους, στο «ρωσόφιλο κόμμα» της ελληνικής Ιεραρχίας, συντάσσονται οι Μητροπολίτες Αμβρόσιος (Καλαβρύτων και Αιγιαλείας), Νεκτάριος (Αργολίδας), Ιερόθεος (Ναυπάκτου), Νεκτάριος (Κερκύρας και Παξών). 
Οι περισσότεροι εξ αυτών εμφανίζονται να έχουν ισχυρά ερείσματα στην ελληνική ακροδεξιά (σε όλες τις εκφάνσεις της) κι ισχυρίζονται –εκτός άλλων- ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ασκεί μαλθακή πολιτική έναντι του Βατικανού. Δηλαδή, ότι ακριβώς ισχυρίζεται και το Πατριαρχείο της Μόσχας για να υπονομεύει το Φανάρι.
Προσέξτε:
Ο θρησκευτικός φανατισμός αυτών των Ιεραρχών  δεν έχει προηγούμενο κι είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από καιρό ο Μητροπολίτης Πειραιά κάλεσε σε… μονομαχία …Αγιασμού τον καθολικό μητροπολίτη Σύρου. Για να του αποδείξει ότι ο …Ορθόδοξος Αγιασμός δεν θα χαλάσει ποτέ, εν αντιθέσει με τον …Καθολικό!!!!
Προσέξτε:
Πλην των ανωτέρω, η  ρωσική επιρροή στην ελληνική εκκλησία ακουμπά και την Πάτρα, όπου πρόεδρος του ιδρύματος του Αγίου Ανδρέα (που οι Ρώσοι θεωρούν προστάτη του στρατού τους) , ανέλαβε ο αυτοαποκαλούμενος «κολλητός» του Πούτιν, Βλαντιμίρ Γιακούνιν.  Ο οποίος- συν τοις άλλοις- ήταν αντιπρόεδρος  των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, που διεκδίκησαν (και με την υποστήριξη της ελληνικής εκκλησίας) την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!! 
Ενώ είναι κι ο ιδρυτής του θρησκευτικού forum της Ρόδου, στο οποίο ετησίως καλούνται Ευρωπαίοι ηγέτες που είναι φιλικά διακείμενοι με τη Μόσχα, όπως ο Ούγγρος Όρμπαν.
 Ο Γιακούνιν, ήταν εκ των πρωταγωνιστών στην «επιχείρηση» να μη καταφέρει το Οικουμενικό Πατριαρχείο να εκλέξει –διορίσει στη Σύμη, τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο Πίτση, χωρίς επιτυχία.
Προσέξτε:
Σε περιοχές όπως η Αλεξανδρούπολη (κυρίως), η Κέρκυρα κι η Λήμνος, η ρωσική διείσδυση στα κοινά κι εκκλησιαστικά δρώμενα είναι ισχυρότατη. Μάλιστα, ρωσικοί κύκλοι προωθούν ακόμη και την αγιοποίηση του Ιωάννη Καποδίστρια για να διευρύνουν την επιρροή τους. 
Την ίδια στιγμή έχουν προσεγγίσει ανθρώπους με φιλοδοξίες στον πολιτικό στίβο κι ασκούν μέσω αυτών την επιρροή τους.
Ένας τέτοιος είναι γνωστός τηλεπωλητής … αλοιφών από … το Άγιο Όρος, που ταυτοχρόνως προβαίνει σε κηρύγματα υπέρ της Ρωσίας από διάφορους περιφερειακούς σταθμούς.
 Ένας άλλος είναι ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης. Ευάγγελος Λαμπάκης, που έχει στήσει στην όμορφη ακριτική πόλη τη δική του επικράτεια. Πότε καταγγέλλοντας το «κράτος των Αθηνών», πότε αναφέροντας ότι «η Θράκη σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς, ενώ κάποτε έφτανε από το … Μόναχο μέχρι την Κωνσταντινούπολη»! Ενώ έχει μιλήσει για «ανεξάρτητο κράτος της Θράκης»!!!
Ο άνθρωπος αυτός, ασκώντας ακόμη και δική του εξωτερική πολιτική, αγνόησε τις κυρώσεις της ελληνικής κυβέρνησης (2016) προς τη Ρωσία (για τα γεγονότα στην Κριμαία και στη Σεβαστούπολη) και πρωτοστάτησε στη συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην Κριμαία και το Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου. Δήλωσε, μάλιστα, ότι  «οι κυρώσεις που επιβάλλονται στην Κριμαία δεν θα εμποδίσουν τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο περιοχών»!
Προσέξτε:
Άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου Αλεξανδρούπολης, είναι ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης, που έχει διατελέσει επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην πόλη, από το 2015 μέχρι το 2016, που ανακλήθηκε ο διορισμός του με παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.  
Ο Γκαμπαερίδης, εμφανιζόταν ως υπάλληλος της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου και τον προηγούμενο Μάιο καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών λόγω αστοχιών στη διοίκηση της δημοτικής εταιρείας. 
Για τη δράση των Ρώσων στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης γράφηκαν πολλά προσφάτως, με αφορμή την υπόθεση απέλασης των Ρώσων διπλωματών.
Ενώ, σε χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων που παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος, αναγέρθηκε με πρωτοβουλία των δυο ανωτέρω και του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, Άνθιμου, ναός με έξοδα Ρώσων και υλικά που μεταφέρθηκαν από την Αγία Πετρούπολη.

Σκοπιανό κι Ορθόδοξη Παλαιστίνιοι
Συμφώνως με όσα έγιναν γνωστά από την απέλαση των Ρώσων διπλωματών στην υπόθεση επηρεασμού της ελληνικής κοινής γνώμης εναντίον επίλυσης του Σκοπιανού, εμπλέκεται και η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Εταιρεία! Που έλκει την ιστορία της από τα 1882, αφού τότε ιδρύθηκε από τον τσάρο Αλέξανδρο Γ΄, για να ενισχύσει την επέκταση της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή. Τη συγκεκριμένη εταιρεία υποστηρίζει τα μάλλα ο Πούτιν, με το ίδιο στόχο που είχε ο τσάρος Αλέξανδρος Γ΄.
Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει βρει πρόσφορο έδαφος στην Πέλλα, ενώ αντιπρόεδρός της είναι ο πρώην Ρώσος πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ. Ένας εκ των δυο Ρώσων υπηκόων (εκτός των εν ενεργεία διπλωματών) στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα.
Προσέξτε:
Ουδείς γνωρίζει επακριβώς με ποιον τρόπο η Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Εταιρεία ενεπλάκη για να επηρεάσει αρνητικά την έκβαση της συμφωνίας των Πρεσπών. 
Όμως, κορυφαία στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών αλλά των μυστικών υπηρεσιών ισχυρίζονται σε συζητήσεις τους με δημοσιογράφους ότι διευκόλυναν παντοιοτρόπως τα συλλαλητήρια και προσέγγισαν κρατικούς αξιωματούχους –ακόμη και στρατιωτικούς-. 
Κάτι το οποίο δημοσιεύθηκε στους «Financial Times».
Κάτι ακόμη: 
Αναλυτές που γνωρίζουν άριστα τα πολιτικά και θρησκευτικά δεδομένα, ισχυρίζονται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εργάζεται με στόχο την επόμενη ημέρα του ελληνικού αρχιεπισκοπικού θρόνου, αφού ήδη επηρεάζει αρκετούς Μητροπολίτες. Ενώ στοχεύεται κι η επόμενη ημέρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Το ποίμνιο του οποίου αποτελείται από Άραβες ορθοδόξους που είναι δυσαρεστημένοι από την επιβολή του ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα του Πατριαρχείου κι έχουν καταστεί εύκολος στόχος της ρωσικής επιρροής.

Ρωσία – Άγιο Όρος – Παγκόσμια Ορθοδοξία
Ο Πούτιν από την ημέρα της εκλογής του επιχείρησε κι επιχειρεί να βάλει ασπίδα στις γεωπολιτικές του επιδιώξεις την Ορθοδοξία. Μάλιστα, ο στενός του συνεργάτης Αλεξάντερ Ντούγκαν, έχει δηλώσει στο περιοδικό «Time» ότι για τον Πούτιν « η Ορθοδοξία αποτελεί τον άξονα του ρωσικού κόσμου που επιδιώκει να οικοδομήσει». Προσθέτοντας ότι το Άγιο Όρος αποτελεί το σημείο από το οποίο πρέπει να γίνει εκκίνηση!
Σε αγαστή συμπόρευση με τον Πούτιν βρίσκεται κι ο Πατριάρχης Κύριλλος, αφού διαβλέπει ότι μπορεί να καταστεί προκαθήμενος ολόκληρης της Ορθοδοξίας.
Λεπτομέρεια 1η: Ο πατέρας του Πατριάρχη Κύριλλου είναι εκείνος που προσηλύτισε τον Πούτιν στον Χριστιανισμό, όταν ακόμη ήταν μέλος του πανίσχυρου Κομμουνιστικού Κόμματος και αρχηγός της KGB. 
Λεπτομέρεια 2η: Στον εορτασμό της χιλιετηρίδας του Αγίου Όρους (2016), η Ρωσία και το Πατριαρχείο της Μόσχας καπέλωσαν τις εκδηλώσεις. Μάλιστα, λίγο πριν τους εορτασμούς υπήρξε μέγας καυγάς ανάμεσα στον Κύριλλο και στον Βαρθολομαίο, εξ αιτίας της επιμονής του πρώτου να επανδρώσει με ακόμη περισσότερους Μοναχούς τις μονές στον Άθω. Με αποτέλεσμα να μη παραστεί ο Βαρθολομαίος στους εορτασμούς.
Λεπτομέρεια 3η: Η Βουλγαρική εκκλησία, τόσο σε επίπεδο της Μητρόπολης Σόφιας όσο και σ’ επίπεδο Πατριαρχείου πάσης Βουλγαρίας, έχει συνταχθεί πλήρως με τις ρωσικές επιδιώξεις.
Λεπτομέρεια 4η: Η αυτόνομη Ουκρανική Ορθόδοξη εκκλησία υπάγεται πνευματική στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Όμως, ο επικεφαλής της Ονούφριος, φιλικά διακείμενος στη Μόσχα, αμφισβητείται σφόδρα από πιστούς που έχουν ταχθεί (στο πλαίσιο της πολιτικής και πολεμικής σύγκρουσης Ρωσίας – Ουκρανίας) στο πλευρό της νεόκοπης σχισματικής «Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Πατριαρχείο Κιέβου», που έχει προκαθήμενο τον Μητροπολίτη Κιέβου Φιλάρετο. 
Η σχισματική εκκλησία έχει λάβει την υποστήριξη της φιλοδυτικής κυβέρνησης του Ποροσένκο κι ήδη εντείνονται οι ενέργειες για αναγνώριση του αυτοκέφαλού της, από το Φανάρι.
Λεπτομέρεια 5η:
Αν το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίσει το Πατριαρχείο του Κιέβου, οι Ρώσοι φοβούνται ότι εν συνεχεία θα λάβει σειρά η ανεξαρτησία της εκκλησίας της Λευκορωσίας, που σήμερα ακολουθεί πιστά τις επιταγές των Πούτιν και Κύριλλου.
Προσέξτε:
Οι σχέσεις της ελληνικής εκκλησίας με το Φανάρι είναι ιδιαιτέρως τεταμένες.
Μάλιστα, πριν λίγο καιρό – η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ν’ αναβαθμίσει το Γραφείο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, με απόφαση Κατρούγκαλου. Κάτι που θα δυναμίτιζε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δυο εκκλησιών. Αυτό αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή, με παρέμβαση του Ιερώνυμου στον Τσίπρα.
Προσέξτε κάτι ακόμη ιδιαιτέρως σημαντικό:
Μόλις προχθές, η κυβέρνηση τοποθέτησε ως διοικητή του Αγίου Όρους τον δημοσιογράφο και έμπιστο του αρχιεπισκόπου, Κωστή Δήμτσα. Σε μια εποχή που το Άγιο Όρος εμπλέκεται με τις ρωσικές αναμείξεις και παρά την έντονη διαφωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη. 
Ο Κωστής Δήμτσας –φανατικός οπαδός του ΠαΣοΚ στα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα στο «Κανάλι 1» του Πειραιά- πέρασε στην επιρροή του Κώστα Καραμανλή, ανέπτυξε σχέσεις με τον Ιερώνυμο αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα.
Έχει λάβει εντολές για να έχει τεταμένη την προσοχή του σε σχέση με τη ρωσική διείσδυση και να κρατά ισορροπίες ή πήγε ως τοποτηρητής του Ιερώνυμου; 
Θα φανεί στο εγγύς κι απώτερο μέλλον.
Κάτι τελευταίο:
Ο Κωστής Δήμτσας έχει άριστη σχέση με τη Μονή Βατοπεδίου. Αυτή είναι η μοναδική του σχέση με τις Μονές στο Περιβόλι της Παναγιάς. Η σχέση με το Βατοπέδι καλλιεργήθηκε μέσω της «Αποστολής» (της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής στην οποία προΐστατο) στην οποία διοχετεύθηκαν κατά περιόδους πολλά χρήματα. Το δε ερώτημα που προκύπτει είναι αν η συγκεκριμένη Μονή, είχε εμπλοκή στην επιλογή του ως διοικητή του Αγίου Όρους.

Σας φαίνονται αλλόκοτα ή απίστευτα όλα αυτά; Επειδή πιστεύετε ότι όλα είναι αγγελικά πλασμένα, δίχως η εκκλησία να κυβερνά με κοσμικές, οικονομικές και πολιτικές παρεμβάσεις; Ή δίχως συγκεκριμένα σχέδια που εισχωρούν ακόμη και σε γαιοπολιτικά παιγνίδια;
Κι όμως! Είναι αληθινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου