Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

Πάλι στη λάθος πλευρά της ιστορίας


 Γράφει  ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν με εξέπληξε η στάση του μορφώματος Βελόπουλου για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το αντίθετο θα ήταν έκπληξη. Ούτε του ΚΚΕ, ούτε του φυλακισμένου Κασιδιάρη, ούτε του Γιάνη με ένα «νι». Μα να αντιτίθεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην αποστολή αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία που της επιτίθεται λυσσαλέα ο ημιπαράφρων δικτάτορας Πούτιν, πάει πολύ. Και τοποθετεί και πάλι την Αριστερά εν συνόλω στη λάθος μεριά της ιστορίας. Συμπορευόμενη μάλιστα με την ακροδεξιά και τους ναζιστές!

Πρέπει να τονίσουμε για να είμαστε έντιμοι με τα γεγονότα και την αλήθεια ότι 

ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την εισβολή στην Ουκρανία.

Αμέσως μετά όμως, άρχισαν τα … ναι μεν αλλά! Σχόλια σαν εκείνα που φώναζαν στις πορείες στην αμερικανική πρεσβεία για τον ιμπεριαλισμό… Κουβέντα εν τω μεταξύ για … Ρώσους φονιάδες των λαών!

Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψήφιση της πρότασης της ΕΕ που ενέκρινε η ολομέλεια και αφορά την βοήθεια ύψους 1,2 δις ευρώ! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε για …αλληλεγγύη για … κοινωνική ευαισθησία κι άλλα παρόμοια υποκριτικά. Ο Κούλογλου δικαιολόγησε την εισβολή στην Ουκρανία ισχυριζόμενος ότι … σχεδιαζόταν η ένταξή της στο ΝΑΤΟ κι ο Πούτιν δεν μπορούσε να το δεχτεί!!! Ο δε Αρβανίτης θυμήθηκε να τηρήσει …ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε θύτη και θύμα, σε βιαστή και βιαζόμενο, την ώρα μάλιστα που οι βομβαρδισμοί αμάχων έστελναν στον άλλο κόσμο δέκα Έλληνες ομογενείς. Φρίκη!

Την ίδια ώρα στην Αθήνα ο Τσίπρας, αλλού γι αλλού, ανέβασε ανάποδα την Ουκρανική σημεία στο διαδίκτυο και έγραφε για ειρήνη…  Λες και κάποιος από τη διεθνή κοινότητα λέει «ναι» στον πόλεμο! Ο δε Κατρούγκαλος τάχθηκε εναντίον της αποστολής βοήθειας και αμυντικού εξοπλισμού της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, την ώρα που ο Πούτιν απειλεί, βομβαρδίζει, σκοτώνει και υπενθυμίζει στην ανθρωπότητα ότι έχει και πυρηνικά!  «Το άμεσο ζητούμενο είναι να σταματήσει ο πόλεμος», έγραψε ο Κατρούγκαλος και συνέχισε: « Να περάσει η σκυτάλη στη διπλωματία. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρώπη θα πρέπει να αποτελέσει αυτοτελή πόλο εξισορρόπησης στη διεθνή σκηνή, με αυτονομία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα της από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ. Και η Ελλάδα θα πρέπει, στο βαθμό που της αναλογεί και χωρίς μικρομεγαλισμούς, να διαδραματίσει ένα παρόμοιο ρόλο, υπέρ της ειρήνης και διπλωματίας και κατά του πολέμου. Οι νεκροί Έλληνες ομογενείς αναδεικνύουν την ανάγκη για ακόμα πιο ενεργή παρόμοια εμπλοκή στο Ουκρανικό. Εάν ήμασταν εμείς στην Κυβέρνηση θα στέλναμε πολλαπλάσιο ανθρωπιστικό υλικό στην Ουκρανία, αντί για στρατιωτικό εξοπλισμό».

Καταλαβαίνετε τι είπε αυτός ο άνθρωπος; Χαρακτήρισε την αποστολή βοήθειας της Ελλάδας προς την Ουκρανία ως… μικρομεγαλισμό! Δηλαδή την ώρα που όλες οι ευρωπαϊκές χώρες κάνουν το ίδιο και παίρνουν σειρά απέναντι στην ιστορία, ο Κατρούγκαλος κι ο ΣΥΡΙΖΑ το μόνο που κάνουν είναι να αναδύουν την πολιτική τους μιζέρια και να στέκονται απέναντι στη ροή της ζωής και στην ιστορία. Όπως το έκαναν και με την άρνηση ψήφισης των εξοπλισμών της Ελλάδας ή με την περιβόητη τοποθέτηση ότι … δεν είναι αυτοσκοπός η άμυνα της χώρας!

Είναι απαράδεκτη, είναι πέραν κάθε λογικής η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι ευτυχώς, η Ελλάδα έχει κυβέρνηση με διορατικότητα, ανθρωπιά στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας κι από αυτήν την εκστρατεία βοήθειας δεν μπορούσε να λείπει.

 Όλοι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Αριστερά, στην ακροδεξιά, στους κασιδιάρηδες αλλά και στους ευρωσκεπτικιστές, δεν φώναζαν ότι η Ευρώπη δεν κάνει τίποτα; Τώρα που η Ευρώπη αλλά και κάθε κράτος μεμονωμένα στέλνει βοήθεια στην βιαζόμενη Ουκρανία, γιατί καταψηφίζουν κι ισχυρίζονται ότι … μπλέκεται στον πόλεμο;

Είπαμε, λάθος θέση και πάλι στην ιστορία και μεγάλη τρικυμία εν κρανίω.

 

 

 

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ
    🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇧🇬🇧🇮🇳🇮🇳🧘‍♂️💂‍♂️💂‍♂️🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷
    εγώ πιστεύω στον οπορτουνισμό.
    ΣΥΡΙΖΑ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ
    βλέπουν ότι ο Πούτιν νικαει και
    είναι μαζι του

    το ΚΚΕ δε ξέρω πως σκέφτεται ειλικρινά..είναι ένα ρομπότ το ΚΚΕ που παίζει μια κασέτα
    το κεφάλαιο. Ο ιμπεριαλισμός
    τις ίδιες λέξεις σαν ρομπότ
    το ΚΚΕ δε με ενοχλεί.

    ρομπότ είναι που παίζει μια κασέτα του Λένιν 1917
    άστο ΚΚΕ στο κόσμο του .
    δε με ενοχλεί


    πιστεύω εφόσον είμαστε με το ΝΑΤΟ είμαστε υποχρεωμένοι
    να βοηθήσουμε την Ουκρανία

    για λόγους σεβασμού στην υπογραφή μας με την Αμερική

    αν και πιστεύω οι Έλληνες ολιγαρχες οικονομικά τους συμφέρει η Αμερική

    εκτός του Σαββίδη ολιγαρχη.
    Ο οποίος βοήθησε ουκρανους πρόσφυγες στο Πόρτο καρας

    εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη στην αριστερά
    οι μόνοι που έχουν λόγο τιμής τελικά
    είναι οι ολιγαρχες
    μαφιόζοι..μικρό έγκλημα
    χούλιγκαν
    και οι φασίστες
    δυστυχώς
    αλλά μόνο αυτοί όταν πουν κάτι το κάνουν πράξη
    🇬🇷🇬🇷🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή