Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Τα ψέματα των Ρώσων για τους… δήθεν ελληνορωσικούς δεσμούς


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ένας  αγενής  Έλληνας είναι βέβαιο ότι θα είχε λούσει με ακατανόμαστες φράσεις τον προκλητικό Ρώσο πρέσβη και την εκπρόσωπο Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την περιβόητη Μαρία Ζαχάροβα. Η συμπεριφορά, οι δηλώσεις τους, η στοχοποίηση της Ελλάδας είναι ως να έχουν την χώρα μας προτεκτοράτο! Ο πρέσβης με ανοίκεια παρέμβαση κάλεσε τους Έλληνες να βλέπουν ΜΟΝΟ τον τηλεοπτικό σταθμό «ΟΡΕΝ», για να ενημερώνονται για την ... αλήθεια του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, συνομιλητή του Πούτιν και πάμπλουτου ομογενή, που έκανε τον λαγό, κατά δήλωσή του, στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και δήλωνε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης!

Η Ζαχάροβα, αναφέρθηκε σε ανώτατους αξιωματούχους της Αθήνας που

διατυπώνουν χονδροειδείς κατηγορίες κατά της χώρας της και της ηγεσίας της και χαρακτήρισε την Ελλάδα μη φιλική χώρα στη Ρωσία.

Χονδροειδής απρέπεια! Πέραν του γεγονότος ότι η Ελλάδα δεν κάνει τίποτα περισσότερο από τις χώρες της Δύσης, η Ρωσίδα εκπρόσωπος επιχείρησε να προβοκάρει την ελληνική κοινωνία στοχεύοντας σε συναισθήματα των μαζών. Μίλησε για «αιώνιους δεσμούς που συνδέουν τους λαούς της Ελλάδας και της Ρωσίας, αδιαφορώντας αν αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ένα φτηνό ψέμα.

Κάποιος πρέπει να πει στη ρωσίδα ότι οι συμπατριώτες της ποτέ αρωγοί στην Ελλάδα. Μόνο στο μιλητό, στο παραμύθι. Θυμίζω απλά ότι οι Ρώσοι προέτρεψαν τους Έλληνες να ξεσηκωθούν εναντίον των Οθωμανών (Ορλωφικά) και στη συνέχεια συμμάχησαν μαζί τους και τους επέτρεψαν να σφάξουν χιλιάδες Έλληνες! Θυμίζω ότι στη συνθήκη του Αγίου Στεφάνου (1878) στήριξαν τη δημιουργία της Βουλγαρίας που έφτανε στη Θεσσαλονίκη και στο Αιγαίο. Θυμίζω ότι οι Ρώσοι μπολσεβίκοι εξόπλισαν την Τουρκία (Κεμάλ Ατατούρκ) που έτσι επιτέθηκαν και κατέσφαξαν τους Έλληνες. Θυμίζω ότι ο Στάλιν κατέσφαξε τους Ποντίους, ότι μεθόδευσε την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και τελικά «πάτησε» τον λόγο/συμφωνία του με τους Τσόρτσιλ και Ρούσβελτ για την επιρροή στην Ελλάδα, πριμοδοτώντας απροκάλυπτα τους αντάρτες κομμουνιστές.

Για ποιους φιλικούς δεσμούς λοιπόν, μιλάνε οι Ρώσοι;

Αυτούς του πολέμου σήμερα εναντίον του Οικουμενικού πατριαρχείου προς όφελος του πατριαρχείου της Μόσχας; Ή για το πούλημα ακόμη και στην ημέτερη Αριστερά όταν Τσίπρας και Λαφαζάνης (με υποκλίσεις) έμπλεοι θαυμασμού, τον παρακαλούσαν να μας τυπώσει δραχμές, το 2015;

Θα πει κάποιος και σωστά ότι οι Ρώσοι συμμετείχαν στην περίφημη ναυμαχία στο Ναβαρίνο που σηματοδότησε την ελευθερία της Ελλάδας, το 1828.

Αναγκαστικά είναι η απάντηση. Θέλοντας και μη. Όχι για την Ελλάδα αλλά για τα δικά τους στενά συμφέροντα που εκείνη τη στιγμή τους εξυπηρετούσε να «ψαλιδίσουν» τον Σουλτάνο.

Μακάρι λοιπόν όλοι οι Έλληνες να καταδίκαζαν αυτές τις παρεμβάσεις των Ρώσων αξιωματούχων.  Χωρίς μεν αλλά…  Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι. Αριστεροί, Δεξιοί –Δεξιοί, εχθροί της Δύσης, θρησκόληπτοι, ιερωμένοι, αγιορείτες μα και οπαδοί των θεωριών του τι θα κάνει για εμάς το ξανθό γένος.

Ας μη βαυκαλίζονται όλοι αυτοί στη χώρα μας με τους δήθεν … αιώνιους δεσμούς. Η Ελλάδα έχει … αιώνιους δεσμούς με τη Ρωσία, όση ο Πούτιν με τη δημοκρατία και την ελευθερία.

 

 

 

1 σχόλιο:

  1. 1982 ΑΘΗΝΑ δυτικά
    Ηλίας
    🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇬🇷🇬🇷🇬🇷🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
    η Ελλάδα δεν ανήκει στη Δύση
    γουστάρει τη δυση

    η ελευθερία. ατομική επιχείρηση
    ιδιοκτησία...θεαμα .μουσική
    εκπομπές .τεχνολογία
    καινοτομία..ευκαιρίες

    η Ρωσία τι πρόσφερε????
    🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇬🇧🇬🇷🇺🇸💲🗽🎰💲🎰🎰🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

    ΑπάντησηΔιαγραφή