Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Η Αριστερά & της Μποφίλιου η καρδιά που απ’ το βουνό κατέβηκε


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σήμερα το μεσημέρι, μια φούχτα Αριστερόπουλα κι η αοιδός Νατάσσα Μποφίλιου, δηλαδή αυτοί που συστηματικά διαδηλώνουν κατά του ιμπεριαλισμού, θα κλείσουν την Αθήνα για να εκφράσουν την ευαισθησία τους  εναντίον του πολέμου.

Το σύνθημά τους στις αφίσες αναφέρει ότι δεν επιθυμούν «καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ- ΕΕ- Ρωσίας». Έσχατη στο αξιολογικό τους κριτήριο η Ρωσία που μακελεύει ένα ξένο κράτος !

Εκείνο πάντως που δεν κατάλαβα είναι πώς εμπλέκεται η ΕΕ σε επεμβάσεις, όπως λένε, αφού δεν

έχει στρατό; Μα αυτό αφορά τα Αριστερόπουλα και την κομματική τους καθοδήγηση… Αφορά και το νοητικό τους επίπεδο, στον 21ο αιώνα, μα αυτό αφορά τα ίδια…

Στη συναυλία θα λάβει μέρος κι η αοιδός Μποφίλιου. Η οποία όταν δεν άδει μπροστά σε κοινό που πληρώνει τη φιάλη με το ουίσκι 180 και 200 ευρώ, μας έχει πει ότι θέλει να βγαίνει στο βουνό ως αντάρτισσα!

Η Μποφίλιου λοιπόν, που έχει χαρακτηρίσει… δικτατορία την ΕΕ (συνέντευξή της 4-12-2017 στην «Εφημερίδα των Συντακτών») μας είπε ότι η θέση της είναι κατά του πολέμου εξ ου και θα τραγουδήσει στη συγκεκριμένη συναυλία. Έτσι… απλά, λαϊκά, κατανοητά μας είπε η αοιδός: «είμαι κατά του πολέμου». Γενικά. Κατά του πολέμου, του πολέμου στα γήπεδα, του πολέμου των άστρων, του πολέμου των τιμών, μπορεί και του χαρτοπολέμου!

Προφανώς θα αφήσει τα στιχάκια που λένε « Σ' έχω βρει και σε χάνω, σ' έχω βρει... και σε χάνω» ή το άλλο που μοιάζει με διαφήμιση λευκών ειδών, θα βγάλει τη γόβα στιλέτο, θα φορέσει άρβυλα, θα σηκώσει τη γροθιά και θα φωνάξει «εμπρός της γης οι κολασμένοι… σαν βροχή σαν κεραυνός» κι έτσι τσι θα δηλώσει ότι είναι κατά του πολέμου! Και θα την ευχαριστήσει δακρυσμένη η γυναίκα στην Ουκρανία που οι βόμβες του Πούτιν τη κτύπησαν την ώρα που έφερνε στο φως το παιδί της!

Νατάσσα Μποφίλιου. Υπέρ της ειρήνης, λέει. Λες κι είναι κάποιος εναντίον της.  Με «ολιστική θέση» εναντίον του πολέμου! Όπως κάνουν οι υποψήφιες στα καλλιστεία…

Νατάσσα Μποφίλιου. Κλασσική περίπτωση του τι συνέβη συνολικά μετά τη δικτατορία στην Ελλάδα με αοιδούς και καλλιτέχνες των δεκάδων χιλιάδων αμοιβών, που τους έφταιγε η Δύση κι η ΕΕ! Μα κανένας από αυτούς δεν πήγε να ζήσει στα αυταρχικά καθεστώτα που  ως …προοδευτικοί δείχνουν να θαυμάζουν!

Έχουμε φτάσει στο σημείο να διαβάζουμε ότι η Ουκρανία διαταράσσει  την ειρήνη επειδή ο Ζελένσκι ζητά την παρέμβαση του ΝΑΤΟ … και … απαγόρευση πτήσεων… κι έτσι θα προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο! Διαβάζουμε στο διαδίκτυο και ακούμε σε κάποια τηλεοπτικά κανάλια ότι για όλα φταίει ο Ζελένσκι που αμύνεται και… σφαγιάζει τον λαό του!! Μόλις χθες, την ώρα που σε όλη την υφήλιο μεταδιδόταν η είδηση ότι οι Ρώσοι βομβάρδισαν μοναστήρι όπου είχαν καταφύγει και άμαχοι, το ελληνικό κανάλι OPEN μετέδωσε το… αμίμητο «Ρώσοι στρατιώτες απελευθέρωσαν μοναχούς και πολίτες από το μοναστήρι όπου τους κρατούσαν»! Κι όπως είπε ένας φίλος, ήταν σαν έβγαζε ανακοίνωση ο Ιμπραήμ «σώσαμε τον λαό του Μεσολογγίου από αυτούς που δεν μας αφήναν να το λεηλατήσουμε»!

Μα τα ίδια δεν κάνει κι ο Τσίπρας; Αφωνία για πολλές ημέρες, μετά συρόμενος καταδίκασε τον Πούτιν και τελικά καταλήγει στο…  «όχι στον πόλεμο ναι στην ειρήνη».

Μα αυτό είναι θρησκευτικό, χριστιανικό σύνθημα, δεν είναι καταδίκη του Πούτιν. Ούτε καταδίκη του Πούτιν ήταν η αποχή των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία.

Ο δε Κουτσούμπας ανέφερε ότι πυξίδα του ΚΚΕ είναι το συμφέρον των  ουκρανικού και ρωσικού λαού που θα… φορτωθούν  το οικονομικό κόστος  του πολέμου και των οικονομικών κυρώσεων ! Εδώ σκοτώνονται άνθρωποι κι ο Κουτσούμπας μιλάει για οικονομικό κόστος! Πόσο δούλεμα; Πόσο;  Είναι ο ίδιος που κάθε λίγο και λιγάκι μας θυμίζει την αντίσταση του ΕΑΜ στους ημέτερους κατακτητές….

Κατά τα άλλα σήμερα, όπως είπαμε, η Νατάσσα Μποφίλιου θα τραγουδήσει υπέρ των λαών και της ειρήνης! Κι εναντίον –με τη σειρά που αναφέρονται στο «κάλεσμα»- ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσίας… Την ώρα που τρέχει το αίμα ποτάμι στο Κίεβο και στις άλλες πόλεις που βομβαρδίζει ο εισβολέας Πούτιν.

Ξέρετε κάτι;  Γενικά, όταν πια ακούω Μποφίλιου, ένα μόνο πράγμα θα καταγράφει η σκέψη: Καταλάβαμε κοπελιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου