Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί κι ιερωμένοι χωρίς αιδώ


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όλοι γνωρίζουμε ότι στη συντριπτική της πλειοψηφία η καλλιτεχνική και πνευματική ελίτ του τόπου λατρεύει να μισεί τη Δύση! Ανεξαρτήτως αν απολαμβάνει το μέγα προνόμιο της ελευθερίας και της δημοκρατίας που η Δύση προασπίζει και ενίοτε ξεπερνούν τα όρια της ασυδοσίας, όπως συχνά συμβαίνει στη χώρα μας. 

Όλοι γνωρίζουμε και έχουμε βιώσει προσκλήσεις (καλέσματα τα λένε στην γλώσσα της Αριστεράς) για διαδηλώσεις και πορείες προς μεγάλες πρεσβείες της Δύσης, ακόμη και για ψύλλου πήδημα. Όλοι θυμόμαστε που οι κομμουνιστές καλλιτέχνες έβαλαν πρόεδρο τον Καζάκο σ’ ένα επαναστατικό-λαϊκό δικαστήριο στο Σύνταγμα και καταδίκασαν σε θάνατο τον Κλίντον! Θυμάμαι τη

συγκέντρωση εκατοντάδων υπογραφών καλλιτεχνών και πνευματικών ανθρώπων εναντίον του… τρομονόμου ή υπέρ της αποφυλάκισης του Κουφοντίνα. Θυμάμαι που πριν λίγα χρόνια το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου αναγόρευσε σε επίτιμο διδάκτορα τον δικτάτορα Πούτιν που φυλάκιζε και φυλακίζει πολιτικούς του αντιπάλους κι όσους του αντιτίθενται. Δεκάδες καθηγητές και λοιποί πανεπιστημιακοί χαιρέτησαν το γεγονός (2018) κι ανέπτυξαν ύμνους, παρουσία του Ρώσου πρέσβη που σήμερα μας κατηγορεί και μας συστήνει να βλέπουμε… ΟΡΕΝ… Προφανώς μεταξύ άλλων τον τιμούσαν για την προσφορά του στη Δημοκρατία, όπως την αντιλαμβάνεται εκείνος κι οι ίδιοι. Θυμάμαι,  πόσοι ευαίσθητοι είχαν μαζευτεί και απαιτούσαν να παραιτηθεί ή εκδιωχθεί η υπουργός Πολιτισμού, επειδή έλεγαν, έπρεπε να γνωρίζει τι έκανε ο Λιγνάδης στο κρεβάτι του!  Θυμάμαι, θυμόμαστε ένα σωρό παρόμοια γραφικά, αναφορικά πάντα με το μένος τους στη Δύση.

Σήμερα, 15 ημέρες από την εισβολή του δικτάτορα Πούτιν σε μια ελεύθερη χώρα, η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων που διαδήλωναν κάποτε με υψωμένες γροθιές και κόκκινα γάντια ή υπέγραφαν ψηφίσματα υπέρ του Μαδούρο ή του Άσαντ ή κάθε «κόκκινου» επαναστάτη στον πλανήτη, σιωπούν.

Εξαιρέσεις, εξ ου και τους αναφέρω για να ξέρουμε τι μας γίνεται, ο Σαββόπουλος, η Μούσχουρη, ο Μάριος Φραγκούλης, ο Νταλάρας, ο Καφετζόπουλος, ο Πορτοκάλογλου, ο Ορφέας Αυγουστίδης, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Τόνια Σωτηροπούλου κι η Πηνελόπη Αναστασοπούλου. Κι η Γαρμπή που η πνευματική ελίτ θεωρεί… λαϊκιά…

Ίσως και κάποιοι λίγοι ακόμη που δεν τους έχω αντιληφθεί και ζητώ συγγνώμη που δεν τους αναφέρω. Αυτοί λοιπόν τοποθετήθηκαν με σαφήνεια και ντομπροσύνη εναντίον της θηριωδίας του Πούτιν. Όλοι οι άλλοι σιωπή.  Οι δε πανεπιστημιακοί που έκαναν διδάκτορα τον δικτάτορα σιωπούν θορυβωδώς χωρίς αιδώ!

Για σκεφτείτε, όλη αυτή η καλλιτεχνική και πνευματική ελίτ συντάσσεται μ’ έναν χρυσαυγίτη/ ναζιστή, με τον αοιδό Πετράκο και τους ψεκασμένους, με τον πωλητή των επιστολών του Χριστού, με τους αντιεμβολιαστές, με τους καλόγερους που με τα θυμιατά ξορκίζουν την παγκόσμια κοινωνία και τους πολίτες του κόσμου, με τους ακροδεξιούς τραμπικούς και φυσικά με τους επαναστάτες της Αριστεράς, κομμουνιστικής ή μη! Αυτοί είναι οι υπερασπιστές του δικτάτορα Πούτιν. Ο καθείς για τον δικό του λόγο. Ένα συνονθύλευμα διαταραγμένου λουμπεναριού, ως εκείνους που συχνά συναντάμε στα  social media που όλα τα σφάζουν όλα τα μαχαιρώνουν!

Τι να πω; Ακραίοι και χυδαίοι ψεύτες και υποκριτές. Στρώνουν χαλί να περάσει ο δικτάτορας που σκοτώνει παιδιά κι αμάχους!

Τα σημειώνω όλα αυτά για να θυμόμαστε. Να θυμόμαστε ότι αν στο εγγύς ή απώτερο μέλλον κάποιος μεγαλόσχημος καλλιτέχνης ή πανεπιστημιακός καλέσει σε πορεία ή υπογράψει κάποιο έγγραφο καταδίκης του … ιμπεριαλισμού ή του …καπιταλισμού να τον θεωρούμε de facto αναξιόπιστο.

Αμ η εκκλησία; Η Ιερά Σύνοδος; Τσιμουδιά! Τσιμουδιά για τον δικτάτορα που χρησιμοποιεί στα καθ’ ημάς την ορθόδοξη ταυτότητα αλλά πνίγει στο αίμα την ορθόδοξη Ουκρανία! Είναι να γελάει κανείς. Να νοιάζονται για όλα, να θέλουν να έχουν λόγο στην Παιδεία, στην πολιτική, στην υγεία, στο Μακεδονικό, μα όταν πρόκειται για τον Πούτιν ουδείς τον χαρακτηρίζει αποσυνάγωγο ή τον  αντιμετωπίζει ως ακοινώνητο κι αλιβάνιστο! Η Εκκλησία της Ελλάδας,  κινείται πέριξ της συνωμοσιολογίας, της αντίθεσης στην Δύση, αναπνέει με  δεισιδαιμονίες  της Παλαιάς Διαθήκης και νοιάζεται για το δημοσιοϋπαλληλίκι δέκα χιλιάδων ιερέων! Όμως δεν βγάζει άχνα για τον παρανοϊκό που σκοτώνει παιδιά ή θέλει να  διαλύσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και να καταστήσει Οικουμενικό  στη θέση του  αυτό της Μόσχας!

Ευτυχώς που ο Οικουμενικός Πατριάρχης κι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ονομάτισαν και καταδίκασαν την εισβολή του Πούτιν.

Πάντως όλοι αυτοί θα πρέπει να αναζητήσουν και να δουν το στιγμιότυπο με τον Έλληνα επιχειρηματία της Ουκρανίας για τους συμπατριώτες μας οπαδούς του Πούτιν:  «Αν είναι μάγκες, ας πάρουν ένα αεροπλάνο, ας πάνε στη Μόσχα και μέσα στην Κόκκινη Πλατεία ας πουν κάτι εναντίον του Πούτιν. Μόνο που πριν φύγουν, τους συμβουλεύω να έχουν κάνει τη διαθήκη τους»…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου