Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Πρωταθλητές Ευρώπης και στην πουτινοφιλία!


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Διάβασα με μεγάλη προσοχή την έρευνα του Poliτιco που έγινε σε έξι (6) ευρωπαϊκές χώρες αναφορικά με τον εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την είσοδο της τελευταίας στην ΕΕ και τον ευρωστρατό. Χωρίς να θέλω να ξεθάψω ιστορίες συνωμοσίας, μύθους, παραδόσεις και λοιπά γραφικά περί Πόλης και ξανθού γένους και Αγιά Σοφιάς, διαπιστώνεται και πάλι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα διατηρεί αρνητική πρωτιά.

Προσέξτε: Στην Ελλάδα, ΜΟΝΟ το 60% θεωρεί

απαράδεκτη την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία! Αντιθέτως στην Ιταλία την ρωσική εισβολή θεωρεί απαράδεκτη το 71%, στη Γαλλία το 80%, στη Γερμανία το 82%, στην Ισπανία το 85% και στην Ολλανδία το 90%!

Προσέξτε κι αυτό: Στην Ελλάδα, το 63% είναι υπέρ της ίδρυσης Ευρωστρατού! Γιατί να μην είναι; Συμφώνως με το σκεπτικό κάποιων, αν ιδρυθεί Ευρωστρατός θα μας προστατεύει από τους Τούρκους κι έτσι θα πιάσουμε κώτσο τους κουτόφραγκους!

Η ουσία λοιπόν είναι ότι ισχυρότατα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας ΔΕΝ καταδικάζουν ή θεωρούν ανεκτή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Είναι μόνο εξ αιτίας των μύθων περί ξανθού γένους και την συνεχή καλλιέργειά τους από εθνικιστικά τμήματα και την εκκλησία; Είναι ο πάλαι ποτέ βαλκανικός απομονωτισμός της χώρας που ακόμη συγκινεί κάποιος υπερσυντηρητικούς κύκλους; Είναι η φαντασία της Αριστεράς που συνέδεσε τη Ρωσία με τη μαμά …σοσιαλιστική πατρίδα που θάθελε να είναι κι εδώ; Είναι η αντιδυτική υστερία που είναι προφανής σε πλειοψηφικά ρεύματα της κοινωνίας μας, όπως είδαμε και στο θλιβερό δημοψήφισμα Τσίπρα, το 2015; Είναι η άγνοια πολλών για τα τεκταινόμενα στην παγκόσμια κοινωνία κι ειδικά σε Ρωσία/Ουκρανία; Είναι επειδή κάποιοι δημοκράτες επιθυμούν να φύγουν από την Ουκρανία οι ναζί που κυβερνούν; Είναι γενικά κι αόριστα αυτό που αποκαλούμε …ελληνική ιδιαιτερότητα;

Έχω τη γνώμη είναι λίγο απ’ όλα και όλα μαζί, αναλόγως κοινωνικών ρευμάτων.

Πρέπει όμως να πούμε ότι το μεγαλύτερο ψέμα είναι οι δήθεν ναζί της Ουκρανίας!

Προσέξτε: Όταν στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή λάμβανε 6 κι 7%, στην Ουκρανία το αδελφό της κόμμα λάμβανε και λαμβάνει 2%. Άρα, είναι φτηνή γελοία η ρωσική προπαγάνδα που σαφώς και δεν μπορεί να δικαιολογεί την εισβολή και τις φρικαλεότητες του πολέμου.

Να πούμε κάτι ακόμη; Είναι ορατή η συνύπαρξη πέριξ του πουτινισμού Αριστερών και ακραίων Δεξιών κύκλων. Με στόχο την κακή, εκφυλισμένη ή και διεφθαρμένη Δύση. Στην οποία, εν τω μεταξύ, βρίσκεται η πλειοψηφία των Ρώσων ολιγαρχών συνεργατών του Πούτιν!

Αριστερά και Δεξιά-Δεξιά συμπορεύονται, με κοινή αφετηρία. Μαζί Αριστερά και Κασιδιάρης! Κι η Δεξιά –Δεξιά για να φτάσουν στο κοινό σταυροδρόμι που στοχεύουν: Να πλήξουν τη Δύση και να στηρίξουν τα σχέδια του Πούτιν και των δικών του ανθρώπων (ίσως και με το αζημίωτο) για τη νέα τσαρική Ρωσία! Ας μη ξεχνάμε ότι πλην όλων των άλλων, κάποιοι έχουν χρηματοδοτήσει τηλεοπτικά δίκτυα προπαγάνδας, την εκκλησία σε πολλά μέρη του κόσμου, έχουν αγοράσει ποδοσφαιρικές ομάδες, λιμάνια κι αεροδρόμια στη Δύση! Την κατά τα άλλα εκφυλισμένη…

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου