Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Κουτσαβακισμός & κουκουεδισμός


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκεφτόμουν ότι η διγλωσσία της Αριστεράς αποτελεί μνημείο λαϊκισμού. Σαν το μνημείο που έχουν στήσει στην Αγία Παρασκευή για τους… νεκρούς της ΕΡΤ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε μεν την δολοφονική επίθεση του Πούτιν στην Ουκρανία αλλά από εκεί και μετά κάνουν ότι μπορούν για να δικαιολογήσουν ή απαλλάξουν τον θύτη. Στην Ευρωβουλή αρνήθηκαν να ψηφίσουν την ευρωβοήθεια. Στο ελληνικό κοινοβούλιο λένε να μη τα βάλουμε με τον ρωσικό λαό, ενώ αρνούνται τη βοήθεια της κυβέρνησης προς την Ουκρανία με ανθρωπιστικό υλικό και αμυντικό οπλισμό. Χώρια που απέναντι στην επίθεση του ημιπαράφρονος

δικτάτορα στην Ουκρανία αρχίζουν και θυμούνται τι έκανε το ΝΑΤΟ  αλλού, λες κι έχουν ανάγκη να δώσουν εξετάσεις σε κάποιον συμψηφίζοντας δεδομένα.

Έφτασαν στο σημείο να αντιπολιτεύονται ισχυριζόμενοι ότι ο Πούτιν μπορεί να πλήξει την Αλεξανδρούπολη. Που οι… ίδιοι παραχώρησαν στις ΗΠΑ για τη δημιουργία βάσης!

Ξέρετε κάτι; Είναι τόσο αστεία όλη αυτή η γραφικότητα (sic) που δεν θα ενοχλούσε κανέναν υπό φυσιολογικές συνθήκες. Μα τώρα, σε συνθήκες πολέμου κι επίθεσης σ’ έναν λαό κι ένα κράτος μόνο και μόνο επειδή σκέφτηκε την αυτοδιάθεσή του, αυτό είναι επικίνδυνο. Σε μια στιγμή που η παγκόσμια κοινότητα κι οι φιλελεύθερες δημοκρατίες της Δύσης –στις οποίες εμείς πρωτοστατούμε ιστορικά- καυτηριάζουν τον Πούτιν και λαμβάνουν μέτρα αντιμετώπισης του αναθεωρητισμού του, δεν μπορεί στην Ελλάδα να υπάρχει… γαλατικό χωριό της Αριστεράς. Δεν είναι το χωριό της αντίστασης, είναι το χωριό της ανοησίας και της ουτοπίας.

Να πούμε και κάτι άλλο; Είναι τόσο ορατή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα να χρεώσουν στον Μητσοτάκη την ακρίβεια στην ενέργεια και να δημιουργήσουν κοινωνική οργή εναντίον του, που δείχνει κακή κωμωδία…  Όπως κωμωδία δείχνει κι η αγωνία τους μη τυχόν η κοινωνία κατανοήσει την αλήθεια, ότι δηλαδή για την αύξηση στην ενέργεια (που συμπαρασύρει τα πάντα) δεν φταίει ο Μητσοτάκης αλλά ο Πούτιν που είχε στήσει το παιγνίδι πριν τον πόλεμο και το κορύφωσε κατά τη διάρκεια αυτού.   

Βγήκε ο Τσίπρας στη Βουλή και με το γνωστό του ύφος είπε απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη: «Μην προσπαθείτε να κρύψετε τις ευθύνες σας για τις τρομακτικές αυξήσεις στην ενέργεια και τις επιλογές σας που έχουν οδηγήσει τη χώρα σε μια πρωτοφανή κοινωνική κρίση πολύ πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»!

Τι λέτε ωρέ Αριστερόπουλα;

Αλήθεια, δεν καταλαβαίνουν ότι γελοιοποιούνται; Δεν καταλαβαίνουν πως όταν ο Τσίπρας καταγγέλλει ως …ανεύθυνο τον Μητσοτάκη γελάνε και τα περιστέρια της πλατείας Κουμουνδούρου; Δεν καταλαβαίνουν ότι με την ένδεια προτάσεων δεν μπορεί ουδείς να τους πάρει στα σοβαρά; Εξ ου και στη νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας (Pulse) το 80% των Ελλήνων θεωρεί ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία κι όσα είχε κάνει πριν ο Πούτιν (με την αύξηση των τιμών της ενέργειας) θα επηρεάσουν την ελληνική οικονομία! Κι όχι ο Μητσοτάκης, όπως λένε ο Τσίπρας κι οι καπετάνιοι του.

Α, στην ίδια δημοσκόπηση, το 51% κρίνει αρνητικά τη στάση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις αυξήσεις τιμών στην ενέργεια και θεωρεί τις όποιες προτάσεις ανεδαφικές. Το δε 66% συμφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την προμήθεια των αεροσκαφών και φρεγατών που θωρακίζουν την άμυνα της Ελλάδας, τις οποίες ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταψηφίσει.

Ας μην αναρωτιούνται λοιπόν, τι έχουν τα έρμα τα ψηφαλάκια και δεν πάνε Κουνμουνδούρου… Οι κουτσαβακισμοί, οι κουτοπονηριές, ο έρπων «κουκουεδισμός» και τα ψέματα, πέραν του ότι απορρίφτηκαν από την κοινωνία, δεν ωφέλησαν ποτέ κανέναν, πλην της περιόδου 2012 – 2019 που οι Έλληνες παρασύρθηκαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και στους ήχους από τα νταούλια… Επειδή τότε έχασαν τον μπούσουλα… τώρα ξέρουν.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου