Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ο Μαθουσάλας και το Κράτος-γιάφκα του κομματισμού

Δεν είναι δυνατόν την ώρα που χιλιάδες νέοι επιστήμονες βρίσκονται στην ανεργία, ενώ διαθέτουν τίτλους σπουδών που προκαλούν δέος και θαυμασμό, το κομματικό –πελατειακό κατεστημένο να εξακολουθεί να προκαλεί την κοινωνία.
Δεν είναι δυνατόν την ώρα που η ανεργία στους νέους αγγίζει δυσθεώρητα ύψη, την ώρα που επιστήμονες εργάζονται ως διανομείς ταχυφαγείων, η κυβέρνηση να διορίζει ως επικεφαλής του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου, έναν 77χρονο Μαθουσάλα, πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν είναι δυνατόν την ώρα που η κοινωνία αναζητά ελπίδα κι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα δείχνει ότι βάσιμα μπορεί να βλέπουμε φως στην έξοδο του τούνελ, να διορίζεται ένα στυγνό στέλεχος του πελατειακού –κομματικού Κράτους, επικεφαλής στον ΟΚΑΝΑ πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ, ή ο πρώην υπουργός Οικονομικών στα ΕΛΠΕ.
Κι αν αυτοί οι διορισμοί αποτελούσαν μια απλή και θλιβερή εξαίρεση στον κανόνα, θα μπορούσε κάποιος με μπόλικη κατανόηση να πει, «δε βαριέσαι», «ας πάει στα κομμάτια».
Εδώ, όμως, τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν τον κανόνα.
Γεγονός που καταδεικνύει ότι το φαύλο παρελθόν, αντέχει και δεν αλλάζει.
Συνεχίζει να νέμεται το Κράτος και να το έχει καταστήσει κομματική γιάφκα.
Αδυνατεί να κατανοήσει ότι μια εκ των βασικών αιτίων της χρεοκοπίας, ήταν η άλωση του δημοσίου από τους κομματικούς στρατούς.
Απ’ όλους τους κομματικούς στρατούς, μηδενός εξαιρουμένου.
Από τους διορισμένους σε κρατικές εταιρείες κι επιχειρήσεις συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ, μέχρι κρατικοδίαιτους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου