Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο Θύμιος, ο Αλέξης και οι άθλιοι Μερκελιστές….

Γράφει 
ο Κώστας Στούπας

Ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο, είχε αναφωνήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν αντελήφθη πως το παρακράτος δολοφόνησε τον Γρηγόρη Λαμπράκη κάτω από τη μύτη του επίσημου κράτους.
Το μεταπολεμικό κράτος προκειμένου να ανταμείβει το παρακράτος για τις υπηρεσίες, του προσέφερε άδειες πρόσβασης σε κλειστά επαγγέλματα.
Θυμάμαι ακόμη στη Γερμανία όπου μεγάλωνα, τον τύπο που κατέδιδε στο τοπικό ελληνικό προξενείο τις αντιστασιακές δραστηριότητες των συγχωριανών του κατά την περίοδο της Χούντας με αντάλλαγμα μια άδεια ταξί. Στην μεταπολίτευση ο ίδιος έγινε σοσιαλιστής με αντάλλαγμα μια θέση κλητήρα σε κρατική τράπεζα.
Πάνω σ’ αυτό το αλισβερίσι στήθηκε το ελληνικό κράτος και η ελληνική οικονομία.
Κάθε εξουσία χρειάζεται μια ραχοκοκαλιά πάνω στην οποία θα στηριχτεί. Η ραχοκοκαλιά και η κορυφή συνιστούν την πυραμίδα της εξουσίας.
Η κορυφή της πυραμίδας έχει την ψευδαίσθηση πως ελέγχει και κινεί κατά το δοκούν τη ραχοκοκαλιά. Κάνει λάθος. Είναι η ραχοκοκαλιά που ελέγχει και στρέφει κατά τις ορέξεις της την κεφαλή.
Είναι ο λαιμός που στρέφει το κεφάλι προς τα εκεί που θέλει για να βλέπει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να επεξεργαστεί τις σχετικές πληροφορίες και να αποφασίσει.
Τέσσερα χρόνια χρεοκοπίας ασχολούμαστε με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων: Με την απονεύρωση του μεταπολεμικού δεξιού παρακράτους των Κοτζαμάνηδων και του αριστερού μεταπολιτευτικού παρακράτους των Ρίζων και των πρασινοφρουρών που θεωρούν φυσιολογικό να λαμβάνουν, ένα εκατομμύριο σαν εφάπαξ ή συντάξεις από τα 50 τους.
Τέσσερα χρόνια παρακολουθούμε το άνοιγμα της αγοράς των ταξί και των φορτηγών. Έχει ανοίξει 3-4 φορές και εν έτει 2014 χρειάζεται να ξαναβάλει η τρόικα το θέμα στο τραπέζι για να διαπιστώσουμε πως είναι κλειστό.
Πόσοι Υπουργοί άνοιξαν το επάγγελμα κατά τη διάρκεια της χρεοκοπίας; Ο Ρέππας, ο Ραγκούσης, ο Βορίδης και εσχάτως ο Χρυσοχοΐδης με τον Χατζηδάκη… Τέσσερις υπουργοί τουλάχιστον και τέσσερις διαφορετικοί πρωθυπουργοί.
Δεν άνοιξε μετά τις εκλογές. Θα το ανοίξουν τώρα, πριν;
Όλοι το άνοιγαν κρατώντας το κλειστό, αποδεικνύοντας πως αυτός που κυβερνά τον τόπο είναι ο Θύμιος των αυτοκινητιστών και οι υπόλοιποι «Θύμιοι» των κλειστών επαγγελμάτων. Φιγούρες βγαλμένες από τη νεοελληνική ιστορία του «αρματολισμού» και του «κοτζαμπασισμού» που αρνούνται διαχρονικά και ανθίστανται σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκσυγχρονισμού.
Δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πως αν δεν διαλυθούν οι δομές της ελληνικής οικονομίας και αν δεν ανασυσταθούν εκ του μηδενός, αυτή δεν πρόκειται να πάρει εμπρός. Αν δεν πάρει εμπρός η οικονομία όλοι αυτοί (ταξί, φαρμακεία, καταστηματάρχες που δεν θέλουν ελεύθερο ωράριο, δημοσιογράφοι, αργόμισθοι του δημοσίου…), θα βαράνε μύγες με συνέπειες χειρότερες για το ταμείο τους απ’ ό,τι σήμερα.

Οι Μερκελιστές…

Συχνά σ’ αυτή τη στήλη αναφέρουμε τη διαπίστωση πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι παρά μια αποτυχημένη απομίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου, του πολιτικού που μεταπολιτευτικά χρεώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την οικονομική και κοινωνική διάλυση της χώρας.
Υστερεί σε περιεχόμενου του Ανδρέα και αυτό αρχίζει να αποδεικνύεται γιατί το άλμα προς την εξουσία αρχίζει να αποδεικνύεται μετέωρο. Δεν είναι μόνο η δημοσκοπική στασιμότητα και υποχώρηση που το αποδεικνύει αυτό, αλλά και οι αντιφάσεις και παλινωδίες οι οποίες αρχίζουν να διογκώνονται.
Τέσσερα χρόνια μας έχει φλομώσει στις αντιμνημονιακές μπαρούφες περί γερμανικής κατοχής, περί Μερκελιστών, περί προσκυνημένων, προχθές ο κ. Δραγασάκης επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να δηλώσει αυτό που λέμε από την αρχή αυτής της κρίσης.
Πως για την κρίση και τη χρεοκοπία μας δεν φταίνε οι Γερμανοί ή οι Αρειανοί αλλά εμείς οι ίδιοι με το παρασιστικό και κλεπτοκρατικό μοντέλο που έχουμε στήσει.
Δήλωσε μεταξύ άλλων  λοιπόν ο κ. Δραγασάκης στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης των αρμόδιων ελληνικών κοινοβουλευτικών επιτροπών και αντιπροσωπείας της επιτροπής Ευρωπαϊκών υποθέσεων της ομοσπονδιακής γερμανικής Βουλή για τη δημιουργία του Οργανισμού Νεότητας Ελλάδας – Γερμανίας: «Ήθελα να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς, τουλάχιστον στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας, ότι πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση, στη λειτουργία του κράτους, στην αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά για να τα κάνουμε αυτά, πρέπει να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του χρέους και της λιτότητας, δεν μπορούμε να τα κάνουμε σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης…».
Δυστυχώς την Ελλάδα συνεχίζει να την κυβερνά διαχρονικά ο Θύμιος. Μακάρι να ήταν ο Θύμιος ο μπακαλόγατος, αλλά πρόκειται για κεραμιδόγατο…

Πηγή: Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου