Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Στο Καλντερίμι (Νο 93)

Η εβδομαδιαία στήλη του grpost με τα πολιτικά –παραπολιτικά θέματα, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό Καλντερίμι

@ Καλημέρες, καλημέρες
Θα ξεκινήσω σήμερα με μια αποκάλυψη που έρχεται από τα υψηλά πατώματα της Κουμουνδούρου.
Συμφώνως μα πολύ καλά πληροφορημένους κύκλους στην «αυλή» του Αλέξη Τσίπρα, έχει αρχίσει να τον απασχολεί και δη σε έντονο βαθμό, ποιο πρόσωπο θα υποδείξει για διάδοχο του Κάρολου Παπούλια στην προεδρία της Δημοκρατίας και πως θα συγκατοικήσει μαζί του, στην περίπτωση που καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση.

@ Το πρόσωπο που συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή τις περισσότερες πιθανότητες, είναι αυτό του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Καλά διαβάζετε.
Ο Τσίπρας χρειάζεται τον Αβραμόπουλο για μετριοπαθές άλλοθι.
Κι έχει οικοδομήσει εδώ και πολύ καιρό άριστες σχέσεις μαζί του.

@ Κι όχι μόνο αυτό.
Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι ο Αβραμόπουλος ήταν το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος που ουσιαστικά αναγνώριζε την θεσμική θέση του ΣΥΡΙΖΑ.
Τόσο ως υπουργός Εξωτερικών διευκόλυνε, σε διπλωματικό επίπεδο, συστηματικά τα ταξίδια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη «δύσκολη» λατινική Αμερική, όσο κι ως υπουργός Άμυνας, ήταν το μόνο κυβερνητικό στέλεχος που δέχθηκε στο υπουργείο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολύ πριν ανοίξει τις πόρτες του ο Βενιζέλος.
Επιπλέον, είναι το μοναδικό κυβερνητικό στέλεχος – πριν αναλάβει επίτροπος της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση- που δεν ενίσχυσε με παρεμβάσεις του τις καταγγελίες που εκτόξευε κι εκτοξεύει η Νέα Δημοκρατία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το ενδεχόμενο να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

@ Ο Τσίπρας γνωρίζει και κάτι ακόμη.
Ότι ο Αβραμόπουλος, όσο κι αν δεν το έχει εκφράσει ποτέ, είναι σφόδρα δυσαρεστημένος με τον Σαμαρά.
Ο οποίος δεν τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στον μετριοπαθή –κεντρογενή Αβραμόπουλο, όταν εξασφάλισε τη στήριξή του στην κούρσα για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, το 2009.

@ Τι είχε ζητήσει ο Αβραμόπουλος και δεν έγινε;
Να μη ξεφύγει το κόμμα προς τα Δεξιά, να απομονώσει την ακροδεξιά αυλή του και να παραμείνει υπέρμαχος του Μεσαίου χώρου.
Αντιθέτως, έβλεπε με μεγάλο προβληματισμό την ανάπτυξη της «θεωρίας των άκρων», την οποία καλλιεργούσε το Μαξίμου, ενώ καλά πληροφορημένοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι έθεσε επανειλημμένως θέμα για την ύπαρξη ακροδεξιών στελεχών (π.χ. Μπαλτάκος) πέριξ του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.
Ποτέ, όμως, δεν έθεσε τα ζητήματα δημοσίως και δεν δημιούργησε προβλήματα στη συνοχή της κυβέρνησης.

@ Κάτι τελευταίο.
«Δεν σου κάνει εντύπωση», είπε συνομιλητής της στήλης από την Κουμουνδούρου, «που ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλαν άχνα, επιδεικνύοντας σιωπηλή συναίνεση στο πρόσωπο του Αβραμόπουλου για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;».

@ Επαναλαμβάνω μια φράση που έγραψα στην αρχή.
Οι σκέψεις στην Κουμουνδούρου για Αβραμόπουλο, γίνονται αυτή τη στιγμή.
Πώς θα εξελιχθεί το ζήτημα στο εγγύς μέλλον, είναι άγνωστο.

@ Καλού κακού, κρατήστε και τ’ όνομα του Καραμανλή.
Δύσκολο, αφού θα δημιουργήσει χαμό στο λαφαζαμιστάν, αλλά κρατήστε το.
Όπως, βάλτε και σε μια γωνίτσα του μυαλού σας, το όνομα του καθηγητή Κωνσταντίνου Τσουκαλά, φίλου του Κώστα Σημίτη και φανατικού θιασώτη του «αντομνημονιακού» χώρου.

@ Πάμε σ’ άλλο θέμα.
Καλός μου φίλος που ζει στη Γερμανία, μου μετέφερε ότι όλο και πιο πολύ αρχίζουν να κυκλοφορούν στη σκέψη της οικονομικής και πολιτικής ελίτ της χώρας, η προοπτική να «σπάσει» η Ευρωζώνη σε Βόρεια και Νότια.
Οι δε φωνές που ισχυρίζονται ότι οικονομική ένωση χωρίς πολιτική αντίστοιχη δεν μπορεί να λειτουργήσει σε βάθος χρόνου, δεν χαρακτηρίζονται πλέον γραφικές ή περιθωριακές, όπως συνέβαινε ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν.

@ Ξέρετε τι θυμήθηκα μ’ αυτή τη ζύμωση;
Τα λόγια της Μάργκαρετ Θάτσερ, που σε ανύποπτο χρόνο είχε τονίσει ότι «το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα θ’ αποτύχει οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά, αλλά δεν μπορώ να προσδιορίσω το πότε»…

@ Ας γυρίσουμε πάλι στην εσωτερική πολιτική πραγματικότητα
Με δεδομένο ότι πιθανότερο είναι να πάμε σ’ εκλογές παρά να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σκέφτηκα να κάνουμε έναν περίπατο στα άδυτα των κομμάτων και ν’ ανιχνεύσουμε τις επιδιώξεις και τις στρατηγικές τους.
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σχεδόν βέβαιη την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη διαφαινόμενη εσχάτως μείωση της απόστασης από τη Νέα Δημοκρατία.
Στο στρατόπεδο του Σαμαρά οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι την επομένη των εκλογών δεν θα διαβούν την είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου.
Στοχεύουν λοιπόν, στη διατήρηση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας στα όρια του 25-27%, για να μη δημιουργηθούν κλυδωνισμοί που μπορεί να φτάσουν μέχρι την πόρτα του Σαμαρά.
Βασικός τους στόχος είναι συσπείρωση της βάσης του κόμματος κι η με κάθε τρόπο «σμίκρυνση» του ποσοστού της αποχής.
Τουτέστιν πόλωση!

@ Στο στρατόπεδο του Τσίπρα, θεωρούν βέβαιη την πρωτιά τους κι έχουν αρχίσει να κατανοούν απολύτως την «καυτή πατάτα» που θα πιάσουν στα χέρια τους.
Οι ρεαλιστές αναγνωρίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι έχουν τάξει στους πάντες τα πάντα και δεν θα έχουν ούτε μια ημέρα χαλάρωσης.
Τους φοβίζει το πρώτο διάστημα.
Σ’ αυτό θα πρέπει να πείσουν τις Βρυξέλλες ότι θα τιμήσουν τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, αλλά και να πείσουν επικοινωνιακά τους πολίτες που περιμένουν πολλά, για την αναγκαστική στροφή που θα γίνει.
Προφανώς, όλα θα τα ρίξουν στους πιθανούς κυβερνητικούς εταίρους, που δεν θα τους επιτρέπουν να εφαρμόσουν το πρόγραμμά τους.

@ Στο ΠαΣοΚ ή Δημοκρατική παράταξη, ο Βενιζέλος είναι βέβαιο ότι προσέβλεπε σ’ εκλογές, με δυο βασικές αιτίες.
Η πρώτη για να μη προλάβει να οργανωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου κι η δεύτερη επειδή πιστεύει ότι το κόμμα του θα λάβει τέτοιο ποσοστό ούτως ώστε να εξακολουθήσει να παίζει τον ρόλο του ρυθμιστή σε οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Ειδικά αν αυτή είναι Αριστερή, όπου ο ίδιος πιστεύει ότι θα της δώσει άλλοθι ως…σοσιαλιστής.

@ Στο στρατόπεδο του Σταύρου Θεοδωράκη, εκτιμούν ότι θα συγκεντρώσουν τους απηυδισμένους πολίτες που για διαφορετικούς λόγους εγκατέλειψαν τα κόμματα που ψήφιζαν.
Όσα ισχυρίζεται το «Ποτάμι», πολλές φορές δείχνουν κοινότοπα, αλλά αυτά είναι που εκλείπουν από τ’ άλλα κόμματα.
Με τις κινήσεις –προσχωρήσεις από το φιλελεύθερο Κέντρο και τους μεταρρυθμιστές της Αριστεράς, δείχνει σαφή κεντρογενή τοποθέτηση και μετριοπάθεια.
Σίγουρα δε, θα βρεθεί στο παιγνίδι της εξουσίας.
Ειδικά στο σενάριο που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση κι οι εντολές αρχίσουν να πηγαίνουν στα υπόλοιπα κόμματα.

@ Υπάρχει κι ο παράγων Παπανδρέου.
Πιθανότατα εντός των επομένων ημερών θ’ ανακοινώσει το κόμμα του, στο οποίο αρχικά θα ενταχθούν φθαρμένα πρόσωπα της αυλής του.
Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει ποια και πόση απήχηση θα έχει στο εκλογικό σώμα, αλλά συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι επ’ ουδενί ο Παπανδρέου θα συναινούσε σε σενάρια ακυβερνησίας.
Άρα;
Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν ότι αν ο Γιώργος Παπανδρέου καταφέρει κι επιβιώσει εκλογικά, θ’ αποτελεί τον πλέον συστημικό θεματοφύλακα ασφαλείας σε μια κυβέρνηση που θα είχε βασικό εταίρο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιοι όμως, εκτιμούν ότι θα μπορούσε να γίνει το ίδιο «μαξιλαράκι» για μια ενδεχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με την προοπτική της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

@ Όσο για τα λιμά;
Η ΔΗΜΑΡ δεν θα υπάρχει, ενώ οι καμένοι θα δώσουν μάχη –κυριολεκτικά- επιβίωσης.
Ειδικά οι δεύτεροι, ακόμη κι αν καταφέρουν να εισέλθουν στη νέα Βουλή, είναι πιθανότερο να μετατραπούν σε τελευταίους τροχούς του πολιτικού συστήματος, παρά να γίνουν εταίροι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως προσδοκούν.
Θα τους έχουν προλάβει άλλοι.
Όσο για τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ;
Βίοι παράλληλοι με ποσοστά κοντά ή γύρω στο 5%, αλλά κι ουδεμία προοπτική.
Πολύ περισσότερο αφού ο κόσμος που ευαγγελίζονται, απλά δεν υπάρχει πουθενά…

@ Κυκλοφορεί ευρέως.
Ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής Θ. Παραστατίδης, τελειώνει την κοινοβουλευτική του θητεία.
Αφού επιτέλεσε το μέγα κοινοβουλευτικό του έργο που είχε σχέση με τον αν θα ψηφίσει ή όχι Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αποσύρεται.
Στη θέση του ένας άλλος Παραστατίδης, ο Φίλιππος, ο οποίος τυγχάνει να είναι γιός του και κατά πάσα βεβαιότητα θα πολιτευθεί με το κόμμα Παπανδρέου.

@ Να σας πω και τι μαθαίνω για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι δεν διαρρέει το παραμικρό, πλην των περιπτώσεων του Φώτη –Φανούρη Κουβέλη και του Πάνου Σκουρλέτη.
Υπάρχουν όμως διαρροές, περισσότερο από τα ενδιαφερόμενα πρόσωπα παρά από την Κουμουνδούρου, που δίνουν μια κατεύθυνση, ένα στίγμα.
Ο Μανόλης Γλέζος προσανατολίζεται να επαναπατριστεί από το ευρωκοινοβούλιο και ρίχνει σταθερές κι ουσιαστικές ματιές ενδιαφέροντος στην περιφέρεια των Κυκλάδων, αρνούμενος να ενταχθεί στο Επικρατείας.
Εκεί, ακούγεται ότι θα οδεύσει η Έλενα Ακρίτα, αλλά κι ο Νίκος Χουντής, ενώ δεν πρέπει ν’ αποκλειστεί η περίπτωση του Δ. Βίτσα, αλλά και των καθηγητών Ευτύχη Μπιτσάκη και Π. Κωνσταντίνου.

@ Θα σας αποκαλύψω κι ένα άλλο όνομα.
Αυτό του μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη.
Ο οποίος συναντήθηκε με τον Τσίπρα την προηγούμενη Πέμπτη και δη δημοσίως στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.
Μου λένε όμως, ότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις που αφορούν τις πρόσφατες δηλώσεις του για τους Βορειοελλαδίτες και τη γλώσσα που χρησιμοποιούν.

@ Για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζατε…
Τι σας είπα στο προηγούμενο «Καλντερίμι»;
Σας το υπενθυμίζω επί λέξει:
«Με ποιον είναι πιθανότερο να συνεργαστεί προεκλογικά ο Σπύρος Λυκούδης κι οι ΜΕΤΑρρυθμιστές του;
Με τον Βενιζέλο ή τον Σταύρο;
Αν είχα ροπή στα τυχερά παιγνίδια και στον τζόγο, θα ποντάριζα υπέρ του δεύτερου»...
Για άλλη μια φορά η επιβεβαίωση των γεγονότων ρίχνει χοντρή σφαλιάρα στα παπαγαλάκια της Χαριλάου Τρικούπη.

@ Να σας πω και πως μπήκαν τα πράγματα στην τελική ευθεία, αφού πρώτα είχαν σημειωθεί αλλεπάλληλες συναντήσεις κι επαφές.
Στις 10 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, ο Σταύρος κι ο Λυκούδης βρέθηκαν σ’ εστιατόριο των βορείων προαστίων και το μενού περιελάμβανε το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους.
Ο Σταύρος πίστευε και πιστεύει ότι ο Λυκούδης δεν εκφράζει το παλιό πολιτικό σύστημα, παρά τη μακρόχρονη διαδρομή του στην ανανεωτική Αριστερά.
Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Λυκούδη στα γραφεία της οδού Σεβαστουπόλεως, αλλά κι έντονες πιέσεις στους δυο από κοινούς φίλους και συνοδοιπόρους τους.

@ Λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας, έγινε άλλη μια συνάντηση στο «Αθηναϊκό» του Χαλανδρίου.
Εκεί επιβεβαιώθηκε ότι ο Λυκούδης θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας κι όλα πήραν τον δρόμο τους για την Παλαιά Βουλή, όπου έγιναν οι επίσημες ανακοινώσεις.

@ Κάτι ακόμη περί τούτου.
Σημαντική συμβολή για τη συμφωνία Σταύρου – Λυκούδη, είχε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

@ Για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζατε…
Τι σας είπα την προηγούμενη εβδομάδα;
Σας το υπενθυμίζω επί λέξει:
«Ακούγεται μετ’ επιτάσεως, ότι κατόπιν συμβουλών του πρωθυπουργού η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου, θα μετακομίσει από τα Γιάννινα στη Β΄ Αθηνών»…
Το ακούσατε επισήμως, λίγες ημέρες μετά.
Πάντως, με την επισημοποίηση της μεταγραφής της από τα Γιάννινα στη Β΄ Αθηνών, ακούστηκαν έντονα παράπονα –αν όχι μεγάλη γκρίνια- από την Κατερίνα Παπακώστα και την Άννα Καραμανλή.

@ Για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζετε…
Στο προηγούμενο «Καλντερίμι», σας είπα για τον πρώην διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, που έχει τακιμιάσει με τον Τσίπρα κι έχει αναλάβει τον ρόλο ειδικού απεσταλμένου –καθησυχαστή των τραπεζιτών.
Μόλις αυτό έγινε ευρέως γνωστό, ο Λαφαζάνης αμόλυσε την τορπίλα του.
Βγήκε κι είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατικοποιήσει τις τράπεζες κι άλλα παρόμοια από εκείνα που αρέσκονται στο Λαφαζανιστάν.
Κι ο Προβόπουλος άρχισε νέο κύκλο επαφών για να ηρεμήσουν τα πράγματα.
Μέχρι την επόμενη τορπίλη, λέω εγώ.

@ Για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζατε…
Σας λέω από τώρα, ότι είναι θέμα ημερών –ίσως κι ωρών- η επανένταξη των Μελά και Κασαπίδη στο μαντρί…
Πιθανότατα και του Κουράκου, αλλά και του Ζώη.
Τα παλικάρια –τρόπος του λέγειν- έκαναν τις αντιμνημονιακές κι εξ ασφαλούς μαγκιές τους και τώρα πάλι πίσω.
Ποιοι θα τους ψηφίσουν άραγε;

@ Θα σας πω και για μια ακόμη επιστροφή στο μαντρί.
Της οικογένειας Τατούλη.
Αφού ο Πέτρος ξευτίλισε τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή, αφού έκανε το ίδιο με τον Σαμαρά, αφού φόρεσε τα φυσεκλίκια κι έκανε παντός είδους αντάρτικο, τώρα βάζει την θυγατέρα του Εύη, στα ψηφοδέλτια της γαλάζιας παράταξης.
Στην Αρκαδία φυσικά.

@ Για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζατε…
Σας λέω ότι ο πρώην ευρωβουλευτής με τους Γερμανούς φιλελευθέρους, Γιώργος Χατζημαρκάκης, οδεύει ταχύτατα προς το ΠαΣοΚ.
Οι καλές επιδόσεις του στις ευρωεκλογές και δη στην Κρήτη, κέντρισαν το ενδιαφέρον του Βενιζέλου, ο οποίος αφού πρώτα τον έκανε πρέσβη εκ προσωπικοτήτων, τώρα ετοιμάζεται να τον βάλει υποψήφιο στο Ηράκλειο.

@ Για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζατε…
Σας λέω ότι όλος ο ελεγχόμενος μηχανισμός του δήμου Γλυφάδας κι δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, παίζουν με νύχια και με δόντια Δένδια στη Β΄ Αθηνών.
Μαζί του, φυσικά, κι ο πρώην γαλάζιος γραμματέας και βουλευτής της Β΄ Αθηνών, Λευτέρης Ζαγορίτης.

@ Για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζετε…
Στις δημοσκοπήσεις που διεξάγονται για τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Αθηνών, προηγείται με μεγάλη διαφορά ο Άδωνις.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κωστής Χατζηδάκης ακολουθούν.
Τέταρτη –έκπληξη- η Σοφία Βούλτεψη!

@ Για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζετε…
Όσοι ξέρουν τον Χαϊκάλη, δεν έπεσαν από τα σύννεφα μ’ όλη αυτή την ιστορία με τις παρακολουθήσεις, τις μαγνητοφωνήσεις, τις μαγνητοσκοπήσεις, τα μοντάζ και λοιπά παρόμοια.
Πριν γίνει ηθοποιός, ήταν ντεντέκτιβ.
Ειδικός σε παρακολουθήσεις άπιστων συζύγων.

@ Για να μη λέτε ότι δεν γνωρίζατε, σας λέω ότι υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος (Αχαΐα) με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοσιογράφος και κορυφαίο στέλεχος του Sport FM και της Sporday, Γιώργος Χελάκης.
Κι άλλο «λαμπερό» πρόσωπο συζητάει με την Κουμουνδούρου για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτιά της.
Ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος, στην Περιφέρεια Αττικής.

@ Πριν κλείσουμε την ενότητα με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια, νιώθω την ανάγκη να αναφερθώ σ’ αυτή τη γελοιότητα των προσφυγών στο ΣτΕ.
Ο κάθε πικραμένος, ο κάθε βαρεμένος (όχι ο Γιώργος), με μια προσφυγή μπλοκάρει επενδύσεις που ήδη διαθέτουν εγκρίσεις κι άδειες από την Πολιτεία.
Το έχουμε δει εδώ και δεκαετίες και χάθηκαν ευκαιρίες τόσο για την οικονομία, όσο και για την αλλαγή της όψης των πόλεων.
Μόλις πριν από δυο τρία χρόνια, κάποιοι για να προστατεύσουν τον…κορμοράνο, προσέφυγαν στο ΣτΕ κι ακύρωσαν ουσιαστικά την κατασκευή του γηπέδου της Πανάθας στον Βοτανικό, που θ’ άλλαζε όλη την όψη της Αθήνας και της αγοράς. Πέντε λεπτά από την Ομόνοια.

@ Τώρα έχουμε το Ελληνικό, έχουμε τους πολυχώρους του Κηφισού που θα μπορούσαν ν’ αλλάξουν την όψη της Δυτικής όχθης, έχουμε τα αιολικά πάρκα, έχουμε για ξενοδοχεία και τουριστικές επενδύσεις, έχουμε τις προσφυγές για τις πωλήσεις του ΤΑΙΠΕΔ, έχουμε, έχουμε, έχουμε…
Εν τω μεταξύ χάνονται χρήματα κι ευκαιρίες.
Γελοιότητα που κανένας δεν επισημαίνει και χρήζει άμεσης μεταρρύθμισης.
Την οποία ενώ θα έπρεπε να βάλουμε στο τραπέζι στον δρόμο προς τις εκλογές, θα την φάει η μαρμάγκα της πόλωσης και της κουταμάρας μας.

2η ενότητα
Τυπολογίες

@ Θα το ακούσετε κι αυτό σε λίγο καιρό.
Ο γιός της Γιάννας Αγγελοπούλου Παναγιώτης, είναι έτοιμος για δυναμική διείσδυση στα media.
Ακούγεται μετ’ επιτάσεως ότι προσανατολίζεται και δουλεύει στην κατεύθυνση έκδοσης κυριακάτικης εφημερίδας που θα στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.
Λέγεται μάλιστα, ότι η στελέχωσή της θα προέλθει από δημοσιογράφους της «Ελευθεροτυπίας» και της «Εφημερίδας των Συντακτών».
Ίσως, επιτελικό ρόλο παίξει ο πρώην πρόεδρος της ΕΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης.

@ Ακούγεται έντονα ότι είναι θέμα χρόνου η επιστροφή της Όλγας Τρέμη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Όχι στην καρέκλα της παρουσιάστριας, αλλά σ’ εκείνη της σχολιάστριας, μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

@ Το έλεγαν οι παλιότεροι επιχειρηματίες κι είχαν απόλυτο δίκιο.
Τα παιδικά ρούχα, τα παιδικά παπούτσια, τα παιδικά φαγητά κι όσα γενικώς έχουν να κάνουν με τα παιδιά, ποτέ δεν θα δουν την κρίση να τους κλυδωνίζει επικίνδυνα.
Όλα μπορεί να τα περικόψει κάποιος, αλλά τίποτα για το παιδί του.
Κι ο Ρουβάς το είδε να επιβεβαιώνεται.
Ανέβασε τους Άθλους του Ηρακλή, και στο θέατρο γίνεται χαμός.
Κοσμοσυρροή!

@ Το γαμημένο το επάγγελμα…
Λίγοι, πολύ λίγοι δημοσιογράφοι δεν έχουν προβλήματα με την καρδιά τους.
Το πολύχρονο άγχος κι οι δοκιμασίες που επιβάλλουν οι συνθήκες στη ζωή των δημοσιογράφων, διαλύει τα πάντα.
Ο Σεραφείμ Φυντανίδης είναι ο τελευταίος που την πλήρωσε.
Καλό ταξίδι νάχει.

3η ενότητα
Αθλητικό Καλντερίμι

@ Μπορεί ο Ταυλαρίδης να είναι 34 ετών, αλλά είναι μια εξαιρετική επιλογή για τα τρύπια μετόπισθεν της Πανάθας.
Δυνατός, σκληρός, γνώστης της θέσης και βαμμένη Πανάθα.
Μου λένε ότι για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, χάρισε στον Ατρόμητο όσα χρήματα του οφείλονταν.
Πιστεύω ότι θα βοηθήσει εφέτος αφού δεν θα χρειαστεί καν περίοδο προσαρμογής.
Εξαιρετικό μπάλωμα!

@ Πάντως, δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο γαύρος θα το χάσει μόνο αν το θέλει.
Ειδικά ο ΜΠΑΟΚ, μόλις ανέβη κορυφή τον πιάνει ίλιγγος.

@ Οι δε δικοί μου λένε ότι θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια που έχουν.
Κι επικαλούνται την νεανική κι άπειρη ομάδα.
Αλλά αυτό είναι ένα άλλοθι για τις ανάποδες.
Ποια νεανική ομάδα;
Ο Μπούρμπος είναι τριάντα και…
Ο Πράνιτς αν δεν τα καβάλησε, κοντεύει.
Ο Πέτριτς είναι σχεδόν βετεράνος.
Ο Σίλντεφελντ τα καβαντζάρισε.
Ο Νάνο τα αγγίζει, το ίδιο κι ο Στιλ.
Άρα;

@ Δυο μήνες τώρα, ο Καραγκούνης έχει στο πίτσι πίτσι τον Αναστασιάδη για ν’ αναλάβει την εθνική.
Το έχουμε αποκαλύψει εδώ και καιρό και στη Θεσσαλονίκη λέγανε ότι τους…κάνουμε πόλεμο.
Έχουμε πει και κάτι ακόμη.
Ότι ο Άγγελος δεν έχει αφήσει ποτέ καμιά ομάδα, αφού ξέρει ότι για να πάει σ’ αυτή έχει μεσολαβήσει η Παναγιά…

@ Τότε τι στο καλό κυκλώνουν κι ανακυκλώνουν το θέμα;
Γιατί ο Αναστασιάδης δεν το ξεκόβει επισήμως;
Γιατί δεν τον φωνάζουν από τη διοίκηση του ΜΠΑΟΚ να του ζητήσουν εξηγήσεις;
Οι δημοσιογράφοι κι ο «πόλεμος» της Αθήνας τους φταίει;

@ Πάμε παρακάτω.
Καλός φίλος μου μετέφερε την «είδηση» ότι στον γαύρο δεν είναι διόλου αδιάφοροι στο ενδεχόμενο ν’ αποκτήσουν τον παικταρά Νάτσο Σκόκο.
Τον οποίο εξακολουθεί να έχει στα σχέδιά του κι ο Μελισσανίδης.
Ο παίκτης, λένε, προτιμά τον γαύρο, αλλά περισσότερο προτιμά την επιστροφή στην Ελλάδα.
Λέτε να έχουμε νέα σύγκρουση Μαρινάκη –Μελισσανίδη;

@ Η Πανάθα έχασε χθες στο ΣΕΦ, αλλά δεν μπορώ να γράψω πολλά.
Το ματσάκιο το έδειχνε ο ΟΤΕ TV και δεν το είδα.

@ Φίλος μου «αντικειμενικός» γαύρος –ναι ρε σεις υπάρχουν και τέτοιοι- που ήταν στο γήπεδο, μου είπε ότι η ομάδα του παρά λίγο να γίνει ιδανικός αυτόχειρας, αφού είχε προηγηθεί ακόμη και με δώδεκα πόντους.
Μου είπε ακόμη, ότι όσο κι αν ο γαύρος πήρε όλα μα όλα τα κρίσιμα σφυρίγματα από τη διαιτησία, οι δικοί μου δεν μπορεί να την επικαλούνται ως δικαιολογία για την ήττα.

@ Κι αυτό επειδή με τόσο χαμηλά ποσοστά σε βολές (13/21) και στα δίποντα (16/35) δεν μπορείς να νικήσεις εκτός έδρας και δη στο ΣΕΦ.
Πολύ περισσότερο όταν βασικά γρανάζια της «πράσινης» μηχανής, όπως οι Διαμαντίδης και Μπατίστα, ήταν εκτός παιγνιδιού.
Έτσι μου είπε ο φίλος, τον εμπιστεύομαι, σας τα γράφω.



--------------------------
@ Αυτά.
Σας εύχομαι να συναντήσετε τον καινούργιο χρόνο με την ψυχική ευεξία που δημιουργούν τα φιλιά από τ’ αγαπημένα μας πρόσωπα.
Κι ο άη Βασίλης, ν’ αφήσει μπροστά στο τζάκι σας, όσα θα σας ευφράνουν την καρδιά και την ψυχή.

@ Εμείς, θα τα ξαναπούμε την επόμενη Κυριακή, πάντα γύρω στις δέκα το πρωί.

@ Μη ξεχνάτε ακόμη κάτι πολύ βασικό.
Τα παιδιά, οι μεθυσμένοι και τα κολάν, λένε πάντα την αλήθεια.

@ Καλή χρονιά να έχουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου