Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Ο λάτρης της μούμιας του Κρεμλίνου κι ένας προκλητικός λέτσος…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης «πουλάει» τρέλα, δεν τους απαλλάσσει διόλου από τις τραγικές τους ευθύνες για την πορεία του τόπου. Όχι μόνο επειδή είπαν συνειδητά ψέματα για να προσεταιριστούν κοινωνικές μάζες, όχι μόνο επειδή συνειδητά διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, τη Μεσαία τάξη, αλλά κι επειδή άλλα λένε, άλλα εννοούν, άλλα κάνουν κι άλλα θεωρούν ότι κάνουν.
Το γεγονός ότι οι
φόροι που μαστίζουν όλους μας – κι εκείνους που υποτίθεται προστατεύουν- είναι έργο αποκλειστικά δικό τους, το παραδέχονται πλέον κυνικά.
Το γεγονός ότι χιλιάδες επιχειρήσεις μετανάστευσαν και μεταναστεύουν μη αντέχοντες τους φόρους και τη γραφειοκρατία στη χώρα μας, δεν τους απασχολεί.
Το γεγονός ότι τις ελαστικές μορφές εργασίας και τους μισθούς 200-300 ευρώ εκείνοι τα επέβαλλαν, δεν το σχολιάζουν καν.
Το γεγονός ότι χάθηκε ο έλεγχος των τραπεζών δεν είναι κάτι που συνέβη επί των προηγούμενων …επάρατων κυβερνήσεων, αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.
Το γεγονός ότι υποθηκεύθηκε η δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, δεν είναι έργο κάποιου Καραμανλή, Παπανδρέου ή Σαμαρά, αλλά της Αριστερής κυβέρνησης.
Το γεγονός ότι οι συντάξεις τείνουν να καταστούν φιλοδώρημα, έργο τους είναι. Κι έχει και συνέχεια το 2019, όταν εκείνοι δεν θα είναι στην εξουσία αλλά ήδη το έχουν υπογράψει.
Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος και τι να σχολιάσει;
Αυτό, όμως, που αποτελεί εξόχως εντυπωσιακό γεγονός, είναι ότι αυτοί που έχουν υπογράψει όλα αυτά κι έχουν την βασική ευθύνη για όσα ζούμε εδώ και σχεδόν τρία χρόνια, ο Τσίπρας κι ο Τσακαλώτος, κομπορρημονούν ασυστόλως ότι μας έσωσαν και μας βγάζουν από τα μνημόνια.
Μα η αλήθεια είναι σκληρή.
Ακόμη κι αν βγούμε από τα μνημόνια, πιστεύει κάποιος σοβαρός άνθρωπος ότι μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας και χωρίς δανεικά;
Με τι παραγωγικό ιστό; Αυτόν που αποδιάλυσαν;  
Μα έτσι είναι οι Αριστεροί κι οι νεοκομμουνιστές που κυβερνούν τον τόπο.
Σαν τους κυνηγούς και τους ψαράδες που διηγούνται στα καφενεία τα κατορθώματά τους...

Είναι ξεκάθαρα πια τα πράγματα.
Δεν χρειάζεται άλλος χρόνος για να τα κατανοήσουμε.
Τι να λέμε τώρα;
Τα λέει όλα το γεγονός ότι  Τσίπρας –πλην του ότι είναι ο πιο αστοιχείωτος Έλληνας πρωθυπουργός της σύγχρονης ιστορίας μας- , με τέτοιο και τόσο iq, ώστε πήγε και γράφηκε στο ΚΚΕ την εποχή που οι καμπάνες του Κρεμλίνου κτυπούσαν χαρμόσυνα για την Περεστρόικα και γκρέμιζαν τα ξόανα του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Ο λάτρης της μούμιας του Κρεμλίνου, προσκολλημένος στην ουτοπία του, επιχειρεί σήμερα να πλάσει έναν μύθο πολιτικό που θ’ αντικαταστήσει, στα λόγια, την πίστη του στην προ εκατό ετών επανάσταση!
Είναι ο ανθρωποποιητής των ειδώλων και των θεών του που φωνάζει «στ’ άρματα στ’ άρματα για…»! Ποια λευτεριά;
Αυτή που στηλίτεψε ο Γκορμπατόσφ κι η ίδια η ζωή;
Και με ποιον τρόπο;
Με τη λάσπη από τα υπόγεια του Μαξίμου, την κατασκευή ψευδών ειδήσεων, τις «δολοφονίες» χαρακτήρων και το διαζύγιο από την πραγματικότητα;

Ο άλλος, ο Τσακαλώτος, υπογράφει όσα γίνονται εις βάρος της κοινωνίας και την ίδια στιγμή θέλει να εμφανίζεται ως ηγέτης των «53», της εσωκομματικής αντιπολίτευσης του Τσίπρα.
Δηλαδή, μετάβαση από τον υπαρκτό σοσιαλισμό στον υπαρκτό σουρεαλισμό!
Γιος κι εκείνος της σταλινικής καταγίδας, που χάθηκε στο πέρασμα της στιγμής.
Μέγας θαυμαστής της κομμουνιστικής … τελειότητας κι … υπεροχής.
Που ποτέ δεν μπόρεσε να γίνει ο άπιστος Θωμάς και να βάλει το δάκτυλο στις πληγές εκατομμυρίων ανθρώπων του πάλαι ποτέ Ανατολικού συνασπισμού, που κατέρρευσε υπό το βάρος της Αποκάλυψης του γραφειοκρατικού ολοκληρωτισμού.
Κι ήρθε να τον εφαρμόσει στις πλάτες της ελληνικής κοινωνίας!
Την ώρα που τον περιπαίζουν οι άλλοτε σύντροφοί του από την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, τη Λιθουανία, την Εσθονία….
Ο κομμουνιστής Τσακαλώτος, δεν κατανόησε ποτέ ότι οι ελεύθερες και δημοκρατικές χώρες του κόσμου, βασίστηκαν στην θεμιτή επιθυμία των πολιτών τους να εργαστούν, να παράξουν, να κερδίσουν και τελικά ν’ αλλάξουν το βιοτικό τους επίπεδο.
Βασίστηκαν στην έμφυτη επιθυμία της ανέλιξης και της επιτυχίας για να γίνουν οι άνθρωποι από φτωχοί Μεσαίοι, ν’ αγοράσουν ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, να σπουδάσουν τα παιδιά τους.
Αυτή είναι η Μεσαία τάξη σε όλη τη Δύση, ίσως και σε όλο τον κόσμο.
Ο Τσακαλώτος, αυτό το μισεί.
Και δηλώνει Αριστερός. Της ισοπέδωσης. Και προκαλεί κιόλας.
Τουτέστιν ένας ιδεοληπτικός –Αριστερός- προκλητικός λέτσος…
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου