Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Ο τελευταίος πολιτικός ψεύτης



Γράφει
ο Νίκος Σίμος


Η χώρα βρίσκεται σε ψυχολογικό ναδίρ και σε οικονομική απελπισία. Και εννοούμε τους πολίτες διότι το κράτος έχει από πολλών ετών παύσει να είναι μία υπαρκτή λειτουργική οντότητα. 
Η χειροβομβίδα σκάει στα χέρια μίας Αριστεράς –ιδεοληπτικής και μαρξιστικής στην αρχή, και κατ’ ευφημισμόν, στη συνέχεια, όταν είδε τα σκούρα- η οποία κατόρθωσε να πάρει την εξουσία, κάποια στιγμή δημοκρατικά, αφού απέτυχε να την πάρει με τα όπλα.
Πολλοί θα πουν ότι
είναι άδικο να υποστεί τις συνέπειες της ελληνικής κρίσης ένα κόμμα και η κυβέρνησή του, τη στιγμή που τα διαχρονικά εγκληματικά λάθη στη διακυβέρνηση της χώρας και στη διαχείριση των προβλημάτων που ανέκυπταν ήταν ευθύνη άλλων.
Εν μέρει σωστό. 
Διότι και ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως τέτοιος είτε ως ΣΥΝ –και γενικώς η Αριστερά- δεν απέστη των ψευδών προς τον ελληνικό λαό. 
Επιπλέον δεν εψεύσθη μόνο ασύστολα και μάλιστα σε χειρότερο βαθμό απ’ ό, τι οι άλλοι, αποσκοπώντας στην κατάληψη της εξουσίας. 
Αλλά, και όλο το προηγούμενο διάστημα που ήταν στην ελάσσονα αντιπολίτευση εκπροσωπούσε και υπεδαύλιζε τις δυναμικές μειοψηφίες του πεζοδρομίου, μέσω των οποίων ασκούνταν σταθερά πιέσεις στις κατά τα άλλα έμφοβες κυβερνήσεις με αποτέλεσμα να αποτρέπονται σωστές κυβερνητικές παρεμβάσεις που είναι σήμερα υποχρεωμένος να τις κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθ’ υπόδειξη των δανειστών.
Με τις λαϊκές αντιδράσεις σε τέτοια έκταση και ένταση αλλά και –το σπουδαιότερο- με την απομυθοποίηση στη λαϊκή συνείδηση της δήθεν κοινωνικής Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού επί τριήμισυ χρόνια  έπαιξε με τις τύχες της χώρας και  το μέλλον ενός ολόκληρου λαού, έβαλε την ταφόπλακα και σε κάθε τι αριστερό. Τόσο στην κοινωνική, υποτίθεται, ευαισθησία του συγκεκριμένου χώρου, όσο και στην κυβερνητική του αποτελεσματικότητα και, βεβαίως, στο διατυμπανιζόμενο ηθικό του πλεονέκτημα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε και ολοκλήρωσε το μεγάλο τμήμα του μεταπολιτευτικού κύκλου στον οποίον συγκεκριμένο τμήμα του πολιτικού κόσμου –και όλοι ξέρουμε ποιοι-  εισήγαγε τον λαϊκισμό και επιδόθηκε σε αισχρά ψεύδη, οδηγώντας  την χώρα στο χειλος του γκρεμού.  
Δυστυχώς η «για πρώτη φορά Αριστερά» προτίμησε να πάρει την σκυτάλη μιμούμενη αυτούς που φέρουν και την πιο μεγάλη ευθύνη για το κατάντημα της χώρας. 
Γι αυτό άλλωστε στελέχωσε τις τάξεις της από τους κόλπους των καταστροφέων, ώστε να είναι ολοκληρωμένη η ...συνέχεια!

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο site ysterogrfaonews.gr και αναδημοσιεύεται στα πλαίσια της συνεργασίας του με το grpost.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου