Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ενέσεις απαισιοδοξίας…



Γράφει
ο Νίκος Σίμος

Στη ζωή πράγματι χρειάζεται να βλέπει κανείς το ποτήρι μισογεμάτο παρά μισοάδειο. Αρκεί να υπάρχουν και οι σχετικές συνθήκες που να το επιτρέπουν. Διαφορετικά οι ψευδαισθήσεις κάνουν περισσότερο κακό από την απαισιοδοξία, που, σε τελευταία ανάλυση μπορεί να αποτελέσει και κίνητρο για να δημιουργήσει ο απελπισμένος κάτι καλύτερο στη ζωή του.
Ο φλύαρος πρόλογος έχει την σημασία του. Διότι κάτω από τις
σημερινές συνθήκες είναι απλώς αφελής όποιος νομίζει ότι δεν είμαστε μία κατεστραμμένη χώρα. Μάλιστα ζουμε κάτω από συνθήκες που διαμόρφωσε στην ελληνική κοινωνία ο λαϊκισμός της δεκαετίας του ΄80 τον οποίον ως άξιοι μαθητές μιμούνται και οι σημερινοί κρατούντες. Διαμόρφωσε δηλαδή έναν κακομαθημένο λαό με κυρίαρχη μορφή εξουσίας έναν ακραίο συνδικαλισμό που μαξιμάλιζε σε απαιτήσεις που χειροκροτούσαν όσοι δεν μπορούσαν να δουν τι θα τους επεφύλασσει το μέλλον. Αυτό ακριβώς βιώνουμε σήμερα.
Ας το πάρουν όλοι χαμπάρι για να μη ζουν σε εικονικό κόσμο. Η Ελλάδα ως κράτος έχει καταρρεύσει. Και βρίσκεται σε τροχιά να καταρρεύσει και ως έθνος. Τα σφάλματα του παρελθόντος αποδεκάτισαν τις κρατικές δομές. Η διάλυσή του, πού πέρασε μέσα από την οικονομική καταστροφή έφερε «ξένες κυβερνήσεις» που μας υποδεικνύουν τον τρόπο διακυβέρνησης. Διότι δεν πιστεύω να έχει κανείς αμφιβολία ότι οι Θεσμοί –άλλοτε τρόϊκα- είναι αυτοί που εδώ και χρόνια κυβερνούν την χώρα. Ευτυχώς υπό μία έννοια, δεδομένου ότι αποδειχθήκαμε ανίκανοι να ξεχωρίσουμε δυό γαϊδάρων άχυρα.
Ο λαϊκισμός της αριστεράς ανέδειξε σε κακούς αυτούς που μας δανείζουν και που η αριστερά δεν τους απέβαλε αλλά συνεργάστηκε μαζί τους με καλύτερο τρόπο απ’ ό, τι οι άλλες κυβερνήσεις που προηγήθηκαν. Ο δράκος όμως αποδεικνύεται μαϊμού γιατί συνεχώς αποκαλύπτεται ότι τα εξοντωτικά μέτρα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αφορούν συντάξεις και φορολογικές επιβαρύνσεις δεν τις επέβαλαν οι κακοί ξένοι αλλά ήταν αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης. Καθώς και οι στόχοι των πλεονασμάτων. Δεν τους ζήτησαν στο σημερινό τους ύψος οι κακοί Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ αλλά τους επέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εξουθενώνοντας τους πολίτες προκειμένου να εχουν να μοιράσουν μέρισμα στην κοινωνία για ψηφοθηρικούς λόγους. Η πολιτική αθλιότητα στο μεγαλείο της.
Ας επανέλθουμε από εκεί που ξεκινήσαμε. Η υπό επιτροπεία –και άρα με ξένη διακυβέρνηση- Ελλάδα παραμυθιάζεται επιτηδείως με το ότι θα τελειώσουν τα Μνημόνια και θα βγούμε στις αγορές. Το παραμύθι όμως αυτό κρύβει την μεγάλη πραγματικότητα. Μία χώρα με δημόσιο και ιδιωτικό χρέος που σωρρευτικά φτάνει το 500% (!!!) του ΑΕΠ, χωρίς παραγωγική δραστηριότητα παρά μόνο με οικονομική δραστηριότητα που εξαντλείται στις καφετέριες, με τα εγχώρια μυαλά να εκπατρίζονται, με την ατέλειωτη γραφειοκρατία να αποτρέπει εγχώριες και ξένες επενδύσεις, με την φορολογία αμείλικτη που στρέφει επενδύσεις και επιχειρήσεις σε γειτονικές χώρες, όποιος δεν καταλαβαίνει ότι είμαστε κατεστραμένοι, είναι αφελής ή εξυπηρετεί σκοπιμότητες.
Για να μην υπάρχουν οι ψευδαισθήσεις με τις οποίες οι κυβερνήσεις μπολιάζουν τον λαό, με «αρχίατρο» τον κ. Τσίπρα και την παρέα του, με δανεικά θα ζούμε μέχρι τουλάχιστον το 2060 όταν άλλοι θα έχουν δημιουργήσει «αποικίες» στο φεγγάρι. Την «ξένη κυβέρνηση» θα την έχουμε μέχρι τότε για να μας υπαγορεύει να κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε αλλά το εφαρμόζουν όλα τα ανεπτυγμένα κράτη.
Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το site ysterogrfaonews.gr στα πλαίσια της συνεργασίας του με το grpost.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου