Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Οι παραχωρήσεις της Φώφης κι ένας… Παγορόπουλος…



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Γράφαμε και χθες για την επιχείρηση διεμβολισμού του ΚΙΝΑ και της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο νυν και πρώην στελέχη των δυο αστικών κομμάτων προσφέρουν γη και ύδωρ για την δική τους –και μόνο- πολιτική επιβίωση.
Κι αν στη Νέα Δημοκρατία τα πρόσωπα που έχουν μπει μπροστά για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα διαθέτουν ελάχιστο πολιτικό βάρος για να την πλήξουν, στο ΚΙΝΑ τα πράγματα είναι περίπλοκα.
Κι αυτό, επειδή εκείνοι που παίζουν το παιγνίδι του Δούρειου ίππου στην Κεντροαριστερά, έφτασαν στο
σημείο να το πράττουν επειδή η ίδια η Φώφη Γεννηματά τους προσέφερε σωσίβιο διάσωσης από την πολιτική τους ανυπαρξία.
Η ίδια η Φώφη Γεννηματά, στην προσπάθειά της να περιχαρακώσει την Κεντροαριστερά τον νέο πολιτικό φορέα, διαπραγματεύθηκε πολύ περισσότερο απ’ ότι έπρεπε με πρόσωπα που ήδη βρίσκονταν στην πολιτική ανυπαρξία και δεν είχαν άλλο δρόμο επιβίωσης από την ένταξή τους στο ΚΙΝΑ.
Αντί, λοιπόν, να τους δείξει την ανοιχτή πόρτα και να τους πει «όποιος θέλει μπαίνει χωρίς κανέναν όρο», τους έκανε ισότιμους συνομιλητές, ενώ η ίδια και το κόμμα της διέθεταν σχεδόν όλο το κεφάλαιο. 
Κι όχι μόνο αυτό.
Στα διορισμένα όργανα, τους προσέφερε ποσοστό που αγγίζει το 40%! 
Το λες και μεγαλοψυχία αφού τους έδωσε σανίδα προσωπικής σωτηρίας. 
Πολύ περισσότερο αν αναλογιστούμε ότι οι Σταύρος Θεοδωράκης και Γιάννης Ραγκούσης ΔΕΝ είχαν καμιά άλλη επιλογή (ο πρώτος με διαλυμένο ουσιαστικά κόμμα κι ο δεύτερος σοβαροφανής γυρολόγος). 
Το αποτέλεσμα είναι να ασκούν δικές τους πολιτικές , να χαράσσουν δικές τους στρατηγικές και τελικά να έχουν καταστεί δούρειοι ίπποι του ΣΥΡΙΖΑ εντός του ΚΙΝΑ. 
Η δε θεμιτή η πολυφωνία εντός του κόμματος, έχει καταντήσει καθημερινή παραφωνία. 
Κι ότι λέει η Γεννηματά, βγαίνει ο Θεοδωράκης και λέει τ’ αντίθετα, προκαλώντας συνειδητά μπέρδεμα στη βάση του κόμματος αλλά και στην κοινωνία. 
Τι θέλει, επί παραδείγματι , το ΚΙΝΑ; Εκλογές όπως ζητά η πρόεδρός του ή ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας όπως λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης;
Ο δε Ραγκούσης, που πριν ένα χρόνο ασκούσε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ από τους κόλπους της «Ώρας αποφάσεων», σήμερα ισχυρίζεται εντελώς άλλα πράγματα και φλερτάρει ασυστόλως με το Μέγαρο Μαξίμου.
Τόσο ο ένας, όσο κι ο άλλος, αλλά και πολλά στελέχη του ΚΙΝΑ από τον χώρο της αυτοδιοίκησης που «κλείνουν» συμφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για στήριξή τους στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, υπερβαίνουν τους άγραφους ηθικούς κανόνες της πολιτικής, ακόμη κι αν πολλοί υποστηρίζουν ότι στην πολιτική δεν υπάρχει ηθική.
Είναι δυνατόν όλοι αυτοί, να επιζητούν συνεργασίες και συμπορεύσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν γνωρίζουν ότι, μόλις πριν λίγο καιρό, ο Αλέξης Τσίπρας κι η παρέα του επιχείρησαν να εξοντώσουν ηθικά και πολιτικά κορυφαία στελέχη της παράταξή τους με τη γνωστή σκευωρία;
Φρονώ ότι  η Φώφη Γεννηματά έκανε και συνεχίζει να κάνει τεράστιες παραχωρήσεις και τώρα στριμωγμένη παρακολουθεί  την εσωστρέφεια που συνειδητά προκαλούν οι μουσαφίρηδές της.
Φρονώ, επίσης, ότι με την ανοχή της απέναντι στους δούρειους ίππους του κόμματός, ίσως να μην αργήσει η στιγμή που οι θέσεις των ανύπαρκτων θα επιβληθούν και θα διαλύσουν το κόμμα της.
Άρα;
Άρα, μεγάλη και ουσιαστική συζήτηση εντός των τειχών, αποσαφήνιση των κεντρικών πολιτικών επιλογών κι όποιος συνεχίσει το βιολί του, ας βρει μόνος τον δρόμο του ή ας του τον δείξει ο …Παγορόπουλος του σήμερα…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου