Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΣΥΡΙΖΑ με … Δούρειους ίππους σε ΚΙΝΑ και Ν.Δ.



Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι παρασκηνιακές ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ που στοχεύουν στην αποψίλωση και στη διάσπαση, κυρίως, του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.
Σε ότι αφορά το ΚΙΝΑ, οι συνεχείς αναφορές στελεχών αλλά και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στη …σοσιαλδημοκρατία αποτελούν μικρό μόνο δείγμα των προθέσεων του επιτελείου του Μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου, αφού
επιχειρούν να του «κλέψουν» ζωτικό πολιτικό χώρο και να τον καταλάβουν εκείνοι. Πολύ περισσότερο που υπάρχουν «πρόθυμοι» για να τον παραχωρήσουν.
Πολλά, αναφέρουν πολιτικοί παρατηρητές, άρχισαν να εξελίσσονται με μεγαλύτερη ταχύτητα, όταν η Φώφη Γεννηματά, έπεσε στην παγίδα και μίλησε συγκαταβατικά για την επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση Συνταγματική αναθεώρηση. Παρά την αντίθεση κορυφαίων στελεχών του κόμματός της (Βενιζέλος – Λοβέρδος κλπ) για οποιαδήποτε συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτό θα θεωρούνταν απαρχή μελλοντικής συνεργασίας μ’ ένα κόμμα που έχει καταστήσει τους θεσμούς κουρέλια.  
Κι όχι μόνο αυτό. Θα έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ τη δυνατότητα διείσδυσης στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.
Εσχάτως, όμως, έχουν αρχίσει άλλες παρασκηνιακές ενέργειες που έχουν στόχο το ΚΙΝΑ.
Κατ’ αρχάς η απόλυτη συμπόρευση του Γιάννη Ραγκούση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο οποίος, μέχρι πριν λίγο καιρό έδινε μάχες χαρακωμάτων για να ηγηθεί του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς!!
Ο Ραγκούσης, πιστός του Γιώργου Παπανδρέου έστω και με παρεκκλίσεις, δείχνει ως «δούρειος ίππος» εντός του ΚΙΝΑ.
Προχθές, μίλησε ως αρχηγός (ασχέτως αν έλαβε μόλις 2% στην εσωκομματική διαδικασία) σε ημερίδα που διοργάνωσε κι  ισχυρίστηκε (παρουσία των Βούτση, Νίκου Παππά, Παπαδημούλη, Ξυδάκη αλλά και των βουλευτών  του Ποταμιού Σπ. Διανέλλη και Μιλτιάδη Κύρκου) ότι το κόμμα του «ΘΑ επιστρέψει στην συντελεσμένη προοδευτική παράταξη.
Όπου, συντελεσμένη προοδευτική παράταξη… θεωρεί τη συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ! Όπως θεωρεί, όπως ανέφερε, ότι οποιαδήποτε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία…. προδοτική!!!
Προσέξτε: Ο Ραγκούσης, το παρουσιάζει ως τετελεσμένο γεγονός και προκαταβάλει τις αποφάσεις του κόμματός του, παραδίδοντας την ηγεμονία της Κεντροαριστεράς στον Αλέξη Τσίπρα.
Προσέξτε κάτι ακόμη:
Μόλις πριν ένα χρόνο, ο Ραγκούσης ως μέλος της «Ώρας αποφάσεων» ασκούσε δριμύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τι άλλαξε σήμερα;
Πολλά λέγονται, περισσότερα ακούγονται…
Κι ουδείς βάζει στοίχημα αν θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Επίσης, δεν πρέπει να λησμονούμε την πρόσφατη κι εντελώς αντιφατική θέση του Σταύρου Θεοδωράκη για την υπόθεση δημιουργίας  Εθνικού συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία ουσιαστικά διευκόλυνε τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του και τους επέτρεψε να εμφανίζονται συναινετικοί κι υπεύθυνοι, την ώρα που οι πράξεις τους δίχαζαν την πολιτική ζωή του τόπου και την κοινωνία.
Επιπλέον ο Σταύρος Θεοδωράκης, διαφοροποιήθηκε αμέσως από τη Φώφη Γεννηματά, μόλις αυτή ζήτησε εκλογές, αρνούμενος την πρόταση της προέδρου του κόμματός του!
Χώρια, που αυτή τη στιγμή «προσμετράται» δημοσκοπικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ως …υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Μαζί με την Αχτσιόγλου και τον Χαρίτση.
Μύλος!

Κι αν αυτά βρίσκονται στη «βιτρίνα» της επικαιρότητας, όσα συμβαίνουν στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης κι οι επαφές κορυφαίων στελεχών κι υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ με δημάρχους και αυτοδιοικητικά στελέχη που εξελέγησαν με τη σημαία του ΠαΣοΚ, βρίσκονται πλέον σε προχωρημένα στάδια «αυριανής» συνεργασίας.
Έτσι, με τη στήριξη στις εκλογές των ΟΤΑ προσώπων από τον χώρο του ΚΙΝΑ, προσδοκούν να σύρουν ετσιθελικά σε συνεργασία μαζί τους την Κεντροαριστερά, την Φώφη Γεννηματά και το κόμμα της. Κι εν συνεχεία να έχουν το «πάνω χέρι» στις όποιες εξελίξεις.
Είναι χαρακτηριστική η πληροφορία που διακινείται τις τελευταίες ώρες στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κλείδωσε» τη στήριξή του στον  νυν Περιφερειάρχη Κρήτης, Βαγγέλη Αρναουτάκη, που θα είναι υποψήφιος και το 2019.  Άνθρωπο της επιρροής του Γιώργου Παπανδρέου.
Έτσι, σιωπηλά, έχει γίνει μεγάλη δουλειά εις βάθος από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα!
Ίσως, αυτή είναι η ουσιαστική αιτία –εκτός άλλων- που η Φώφη Γεννηματά αιφνιδίασε τους πάντες, ζητώντας εκλογές.

Πρέπει να σημειωθεί κάτι ακόμη.
Όλα αυτά, εξελίσσονται εκ παραλλήλου με τη δραστηριότητα που παρατηρείται στα Δεξιά του πολιτικού σκηνικού.
Όπου ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τη διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας με μπροστάρηδες τον Πάνο Καμμένο, τον συνομιλητή του Αλέξη Τσίπρα, Τάκη Μπαλτάκο, αλλά και πρόσωπα που έχουν απομακρυνθεί από την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως η Κατερίνα Παπακώστα, Ευάγγελος Αντώναρος και Φαήλος Κρανιδιώτης.
 Οι οποίοι, περιέργως πώς, εμφανίζονται να συμφωνούν σε πολλές κυβερνητικές επιλογές και να συζητούν τη δημιουργία του …ΣΥΡΙΖΑ της Δεξιάς, αφού ο καθένας τους διαθέτει ένα …κόμμα.
Μόλις προσφάτως δε, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βολιδοσκόπησαν για συνεργασία (!!!) δυο πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας (με δέλεαρ θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, από τους οποίους έλαβαν αρνητική απάντηση.
Τους Γιώργο Σούρλα και Βύρωνα Πολύδωρα!
Όμως, αν στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας τα πρόσωπα που έχουν αναλάβει την επιχειρούμενη διάσπασή της δεν διαθέτουν το ειδικό πολιτικό βάρος να της προκαλέσουν πλήγμα, στην περίπτωση του ΚΙΝΑ είναι απολύτως εφικτό.
Αφενός επειδή στοχεύεται μέσω προσώπων εκ των έσω της Κεντροαριστεράς κι αφετέρου επειδή το ρήγμα είναι πιο εφικτό, λόγω των προσώπων που εμπλέκονται στην τοπική αυτοδιοίκηση κι επιθυμούν πάση θυσία την επανεκλογή τους, ανεξαρτήτως ηθικών και πολιτικών διλημμάτων…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου