Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Στο καλντερίμι Νο 3

Η εβδομαδιαία
παραπολιτική στήλη
του grpost

* Πριν αναφερθούμε στα καθιερωμένα της στήλης εβδομαδιαία παραπολιτικά ζητήματα, οφείλουμε να καταθέσουμε τις ευχαριστίες μας σε όσους αναγνώστες του grpost.blogspot,com συμπαραστάθηκαν στην περιπέτειά μας μετά την άνανδρη επίθεση κουκουλοφόρων του
 διαδικτύου εναντίον της ιστοσελίδας μας.
Κατάφεραν και μας «έκλεισαν το στόμα» σχεδόν δύο εβδομάδες. Αλλά, μόνο αυτό!

* Εσχάτως ακούγεται όλο και περισσότερο στα δημοσιογραφικά γραφεία η φήμη που θέλει τον Ευάγγελο Βενιζέλο να σκέπτεται περισσότερο από ποτέ την επιστροφή του στα πανεπιστημιακά έδρανα.
Οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν συνεχίσουν ή όχι να είναι καθοδικά τα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠαΣοΚ.
Τότε, όπως ακούγεται, η περίπτωση ανάδειξης στην ηγεσία του πάλαι ποτέ κινήματος του Φίλιππου Σαχινίδη, δεν θα θεωρηθεί έκπληξη.

* Φοβούμενοι την περίπτωση να τεθεί το κόμμα τους εκτός νόμου, τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής έτρεξαν να μαγειρέψουν πριν πεινάσουν.
Δια χειρός Κασιδιάρη, κατοχυρώθηκε νομικά άλλη ονομασία και άλλο λογότυπο. Πάλι θα περιλαμβάνει το «χρυσή», αλλά το «αυγή» αντικαθίσταται με το «ελληνική».

Χαμός και στα media.
Απολύσεις στο ΔΟΛ, εθελουσία στην Καθημερινή, μεγάλες και πολύμηνες καθυστερήσεις μισθών σε εφημερίδες και κανάλια, περικοπές και πάει λέγοντας.
Η τεράστια φούσκα σκάει.
Τα νεότερα που έχουμε σήμερα αφορούν αφενός το ΚΚΕ και αφετέρου την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Το μεν ΚΚΕ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με εκδότη αναφορικά με την πώληση ή ενοικίαση της συχνότητας της τηλεόρασης του 902.
Επιθυμούν, όπως λένε στον Περισσό, όσα πάρουν να τα «σπρώξουν» για τη σωτηρία της Τυποεκδοτικής.
Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια Βαρδινογιάννη ακούγεται ότι αποστασιοποιείται όλο και περισσότερο από το MEGA και ρίχνει το ενδιαφέρον της στο STAR, το οποίο ενδεχομένως να μετατραπεί σε ενημερωτικό, χωρίς το life style που το χαρακτηρίζει..
Ακούγεται, ακόμη, ότι πολλά θα εξαρτηθούν από τον παράγοντα Χατζηνικολάου.
Αυτά προς το παρόν.

* Όλο και περισσότερα στελέχη της αγοράς και της πολιτικής αναρωτούνται για ποιόν λόγο η μονοπωλιακή ΔΕΗ προβαίνει σε μια τόσο ακριβή καμπάνια για να διαφημίσει τις υπηρεσίες της και το ανθρώπινο δυναμικό της; 
Πολύ περισσότερο όταν ουδείς (προς το παρόν) την ανταγωνίζεται;
Για ποιο λόγο άραγε σκορπιούνται τα ευρώ σε καιρό που όλοι σφίγγουν το ζωνάρι;

* Στη συνέχεια σας έχουμε ένα παρασκήνιο που μπορεί να γίνει πρωτοσέλιδο. Λέγεται, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει βρει το πρόσωπο που θα στηρίξει στην επόμενη προεδρική εκλογή και είναι Κεφαλλονίτης .
Όχι δεν πρόκειται περί του Γεωργίου Κουρή, αλλά του συμπατριώτη του Γεράσιμου Αρσένη!
Όσοι γνωρίζουν ισχυρίζονται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τρέφει βαθύτατη εκτίμηση στον πάλαι ποτέ τσάρο της Οικονομίας στις κυβερνήσεις Παπανδρέου στην καταστροφική δεκαετία του ’80.
Μάλιστα, εξ αυτής της εκτίμησης ήταν η πρότασή του να γίνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός σε κάποια από τις συσκέψεις των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

* Πάντως, στον μποτιλιαρισμένο δρόμο προς τον ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη του βαθέως ΠαΣοΚ, φαίνεται ότι δεν θα έχει πρόβλημα η σύζυγος του Γεράσιμου, Λούκα Κατσέλη.
Μπορεί η προσχώρησή της να αναβλήθηκε τον Ιούνιο εξ αιτίας των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ανοιχτή γραμμή με τον Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται και μάλιστα πιο θερμά.
Ακούγεται ότι έχει συμφωνηθεί η προσχώρησή της σε χρόνο που θα είναι ευνοϊκές οι συγκυρίες και δεν θα προκληθεί αναστάτωση εντός των τειχών της Κουμουνδούρου.
Για τον γίγαντα της πολιτικής σκέψης και πολιτικό συνεταίρο της Λούκας, Χάρη Καστανίδη, δεν ακούγεται το παραμικρό.

* Εσχάτως, άλλος ένας γυρολόγος της πολιτικής αρένας συνωστίζεται στην είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ.
Μίμης Ανδουλάκης ο μεγαλοπρεπής.
Ο οποίος σήμερα, δηλώνει ότι εκτιμά το μυαλό του Τσίπρα!
Όπως κάποτε, όχι πολύ πίσω, εκτιμούσε το μυαλό του Γιώργου Παπανδρέου και είχε καταστεί φανατικός υποστηρικτής των πολιτικών του.

* Είναι κι άλλοι.
Σας έχουμε γράψει ήδη σε άλλα «καλντερίμια» για ονόματα και διευθύνσεις.
Σήμερα προσθέτουμε κι άλλο ένα.
Της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.
Ενός ακόμη από τα ορφανά τέκνα του Άκη.
Για τον οποίο έκανε τα πάντα (ομού μετά του μέντορά της Χρ. Παπουτσή) να εκλεγεί πρόεδρος του ΠαΣοΚ, απέναντι στον «φιλέλληνα δεξιό λογιστή», όπως αποκαλούσε τον Σημίτη.
Λίγο μετά, την πήρε υπό τη σκέπη του ο Γιώργος, την έκανε γραμματέα του ΠαΣοΚ, τη διόρισε ευρωβουλευτή κι όταν ανέλαβε την εξουσία υπουργό Υγείας!
Αφού απέτυχε παντού, την επιβράβευσε κάνοντάς την αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.
Κι η Μαριλίζα, έγινε χειριστής των ελληνικών ευρωπαϊκών υποθέσεων σε μια Ευρώπη που δεν πίστευε.  
Αφού ψήφισε Μνημόνια, Μεσοπρόθεσμα και λοιπές δανειακές συμβάσεις, είδε ότι δεν την χωράει το ΠαΣοΚ και σήμερα αρθρογραφεί στην Αυγή προλειαίνοντας τον δρόμο μετακόμισής της.
Για να δούμε ποιος θα περάσει πρώτος την πόρτα της Κουμουνδούρου.
Εκείνη ή ο μέντοράς της;
Και για τους δυο, πάντως, υπάρχει έντονος σκεπτικισμός στον ΣΥΡΙΖΑ.

* «Το μόνο που δεν έχουν πει ακόμη για τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι αν βγει θα πηδήξει τις γυναίκες σας»!
Τάδε έφη Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο αμερικανικό περιοδικό «GQ».
Ποιος μπορεί να πει κάτι τέτοιο για τον Αλέξη όταν εντός ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ο Πέτρος Τατσόπουλος;
Ο οποίος κατά δήλωσή του έχει «πάρει» τη μισή Αθήνα;

* Για να μη λέτε ότι δεν σας ενημερώνουμε κρατείστε αυτό.
Οσονούπω θα γίνει χαμός με τις καταθέσεις εκατομμυρίων κάποιων μητροπολιτών στο εξωτερικό.
Ίσως δούμε και καμιά «αγρυπνία», όπως είχε γίνει το 2005, για…. τους διάφορους …«Φωφώ»… «Στάσα» και τα…αλεύρια στα οπίσθια κάποιων ρασοφόρων. 
Ήδη, πάντως, κάποιοι Μητροπολίτες (Μεσογαίας, Πειραιώς) ζητούν την αποκάλυψη της αλήθειας περί των ερευνών του ΣΔΟΕ, ενώ ακούγεται ότι ζωηρό ενδιαφέρον έχει επιδείξει και το Πατριαρχείο.

 * Υπό τους ήχους του «Ζεϊμπέκικου της Ευδοκίας» έφερε τις γυροβολιές της η Άννα Διαμαντοπούλου στο πάρτι που διοργάνωσε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος της ΔΗΜΑΡ, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το βράδυ του Σαββάτου.
«Κινήθηκα στη χαρμολύπη που προσφέρει ο ζεϊμπέκικος χωρός», είπε με νόημα η πρώην υπουργός, υπό τα όμματα του Φώτη Κουβέλη και σχεδόν σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ.
Σημειολογικά αναφέρουμε ότι ήταν παρόντες και ο «απόμαχος» της πολιτικής -ελέω λαού- Χρήστος Πρωτόπαπας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης με την αδελφή του Αλεξία.

 
* Και κάτι τελευταίο.
Στη Νέα Δημοκρατία κάποιοι «στραβομουτσούνιασαν» από την αποκάλυψη μας στο Καλντερίμι Νο 2, περί ενδεχόμενου χρίσματος για τον δήμο της Αθήνας στον Μάκη Βορίδη.
Κι αυτοί δεν έχουν έντονο φιλελεύθερο στίγμα, όπως ίσως αναμενόταν.
Εκ της λαϊκής δεξιάς η γκρίνια….προς το παρόν μόνο σε επίπεδο καφενείου.
Είτε της Βουλής είτε του Κολωνακίου….είτε της Βουλιαγμένης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου