Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Στο καλντερίμι (Νο 4)

Η εβδομαδιαία παραπολιτική στήλη
του grpost


- Επειδή πολλοί την «πάτησαν» από τις διαρροές που έγιναν από το υπουργείο Οικονομικών για τη φορολόγηση με 45% των μεσαίων εισοδημάτων και τις επέδωσαν σε δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται κοντά στον Γιάννη Στουρνάρα, ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.
Πράγματι, κάποιος
 μανδαρίνος – δημόσιος υπάλληλος, εκ των υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Οικονομικών έβαλε στο τραπέζι την πρόταση και μάλιστα όταν ο Στουρνάρας βρισκόταν στο εξωτερικό.
Την πρόταση αυτή που ούτε καν συζητήθηκε, την "πήραν" τέσσερις άνθρωποι του ΠαΣοΚ και την διέρρευσαν από κανάλι σε κανάλι.
Θέλετε και ονόματα;
Στην αρχή οι Μωραΐτης και Μανιάτης και για να μη χάσουν τη δόξα την αναμάσησαν και οι Πρωτόπαπας και Κουκουλόπουλος.
Στόχος ένας και μόνο.
Ο «εχθρός» του αρχηγού τους, ο υπουργός Οικονομικών.
Αν λάβουμε υπ’ όψη μας τις κραυγές της τηλεόρασης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τους έπιασε ο πόνος για τη μεσαία τάξη, τα κατάφεραν.
Πάντως, όσοι γνωρίζουν καλά το ζήτημα και τα εσωτερικά του ΠαΣοΚ, ισχυρίζονται ότι ο κύριος «διαρροέας» ήταν ο εκλεγόμενος στην Αιτωλοακαρνανία Μωραΐτης, τον οποίο κύκλοι του αρχηγού φέρουν ως…υποψήφιο υπουργό.

- Κι αφού αναφερθήκαμε στο ΠαΣοΚ, να σας πούμε ότι ουκ ολίγα από τα στελέχη που έχουν παραμείνει στην Ιπποκράτους πνέουν μένεα εναντίον του Κουκουλόπουλου για τις διάφορες άστοχες πρωτοβουλίες του.
Η τελευταία που του καταλογίζουν είναι η συμπόρευση με την πάγια αξίωση της Αριστεράς, στην προκειμένη περίπτωση της ΔΗΜΑΡ, για αλλαγή του εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής.
Κάτι, που αν συμβεί θα οδηγήσει τη χώρα σε βέβαιη ακυβερνησία.
Καλά! Τώρα κατάλαβαν τον Κουκουλόπουλο;
Τόσα χρόνια που έκαναν δεήσεις για να σταματήσει να μιλάει όταν έπαιρνε τον λόγο και έλεγε τη μια κουταμάρα μετά την άλλη, δεν ήξεραν;
Μάλλον, όμως, το να είσαι ΠαΣοΚ και να έχεις κομματική ιδιότητα είναι μεγάλη υπόθεση.
Είναι γονιδιακή η κουταμάρα.
Που το τελευταίο διάστημα «μεταναστεύει» στην Κουμουνδούρου.

- Κάποιοι παλαιοπασόκοι και νυν συριζαίοι, με έντονα ανεπτυγμένο το σύνδρομο της γονιδιακής κουταμάρας, στο πρόσφατο εσωκομματικό πανηγύρι….αποδοκίμασαν τον…Λαφαζάνη!
Οσονούπω θα ανέβουν και στο κρεβάτι! Του ΣΥΡΙΖΑ!

- Δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά  ότι ο εισαγγελέας και μετέπειτα ΣΔΟΕ Διώτης οδεύει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Πώς να πάει; Είναι σαν να πηγαίνει ο Δραγασάκης στον Καρατζαφέρη!
Αν και ποτέ δεν ξέρει κανένας για την άβυσσο στη ψυχή των ανθρώπων και δη εκείνων που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν και να καθίσουν σε μεγάλη καρέκλα.

- Λέγεται μετ’ επιτάσεως ότι μια κηπουρός του Γιώργου, η Έλενα Παναρίτη με τ’ όνομα, «πίνει νερό» στο όνομα του Αντώνη Σαμαρά!
Άντε βρε και στον Δρούτσα! Και στη Μπιρμπίλη!


-Λίστες, ακούγονται, λίστες αχνοφαίνονται…
Εξ Αμερικής και Λιχτενστάιν…
Ειδικά αυτή η δεύτερη «ανησυχάει» κάποιους που έχουν βαλθεί να «φάνε» τον εισαγγελέα Πεπόνη. Αυτός προς το παρόν δεν «τρώγεται».
 Κι οι κάποιοι διαρρέουν ότι ετοιμάζεται να δημιουργηθεί κι άλλη αρχή για να ερευνά τα παράξενα των διαδρομών του χρήματος…
Όμως, ούτε αυτό θα γίνει.
Ξέρει να φυλάγεται ο Αντώνης.

- Απέκτησε και παρατσούκλι η εθνική πολυλογού.
Στη Βουλή, τη Ζωή Κωνσταντοπούλου τη φωνάζουν πλέον…Γεωργία Βσιλειάδου.
Όπως κι ο συνάδελφός της Τάσος Κουράκης, τον οποίο αποκαλούν «ποιητή Φανφάρα».
Εξ αιτίας της δημοσίευσης της ποιητικής του συλλογής με τίτλο «67%».
Ιδού απόσπασμα:
«Με κουράζουνε οι πράξεις που δεν έκανα
τα ναι και τα όχι που δεν είπα
μου φράζουν το στόμα
και το αίμα που δεν έδωσα
λερώνει το πουκάμισό μου».

- Όσα σας γράψαμε στο προηγούμενο «Καλντερίμι» για τη ζεϊμπεκιά της Άννας Διαμαντοπούλου στη γιορτή του στελέχους της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλου, σχολιάστηκαν δεόντως στο… ασανσέρ της Ιπποκράτους.
Από ένα ευτραφή (προσοχή δεν εννοούμε χοντρό) πρωτοκλασάτο και μια κυρία κοντή κι αδυνατούλα που ακόμη περιμένει να την αξιοποιήσει ο …χοντρός!
Μιλάμε για θάψιμο κανονικό.
Μέχρι και πόσα παίρνει ως επισκέπτρια καθηγήτρια του Χάρβαρντ ήξεραν.

- Λέγεται ότι η Άννα τα έμαθε.
Αλλά δεν της έκανε ούτε κρύο ούτε ζέστη, επειδή έχει μάθει πολλά περί της αγνωμοσύνης κάποιων…. εκσυγχρονιστών.
Που, παρεμπιπτόντως, εξακολουθούν να θέλουν να σώσουν την χώρα και συναγελάζονται στο Κολωνάκι και σε γιορτές που υπάρχει τσάμπα φαγητό και πολύ πολύ πολύ οινόπνευμα.
Όπως στο σπίτι γνωστού δημοσιογράφου που γιόρταζε προσφάτως και «συνεδρίασε» μια διακομματική επιτροπή εκ των Άννας, Σαχινίδη, Μανιάτη, αλλά και Λυκούδη και Χατζησωκράτη και….Σταθάκη.
Κύριο μενού ήταν ο εκλογικός νόμος και η …αναγκαιότητα της απλής αναλογικής!
Κι όταν κάποιος μπουκωμένος με έξι επτά πατατοκεφτέδες κάτι ψέλλισε περί ανάγκης σχηματισμού κυβερνήσεων, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠαΣοΚ (αν φύγει ο Βενιζέλος) Φίλιππος Σαχινίδης, ανέλαβε να επεξηγήσει τι εννοεί ο σημερινός πρόεδρος όταν λέει ότι πρέπει να παραμείνει το μπόνους των 50 εδρών.
«Οι 50 έδρες να παραμένουν αδιάθετες και να τις μοιράζονται τα κόμματα που θα σχηματίζουν κυβέρνηση».

- Σας γράψαμε στο προηγούμενο «Καλντερίμι» ότι ο όμιλος Βαρδινογιάννη σκέφτεται να αποσυρθεί από το MEGA και να παραμείνει με το STAR, το οποίο θα μετατραπεί σε ενημερωτικό κανάλι.
Κύκλοι της οικογένειας το διαψεύδουν.
Πάνε, μάλιστα και πιο πέρα.
«Μη δείτε», λένε, «να περνάει στην κατοχή τους και οι μετοχές άλλου μεγαλοεπιχειρηματία που έχει σχέση με το MEGA».


- Και μια και βρεθήκαμε να βαδίζουμε στο καλντερίμι των media, να σας πούμε ότι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η επανέκδοση της Ελευθεροτυπίας.
Προσφάτως, μάλιστα, ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος (πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου και μέχρι προσφάτως εμπλεκόμενος στα της ΠΑΕ ΑΕΚ), αγόρασε από τη Μάνια Τεγοπούλου το 27% των μετοχών της.

Όμως, νέα εφημερίδα ετοιμάζει και ο πρώην διευθυντής του ALTER Κοσμάς Σφαέλος.
Λέγεται ότι θα έχει τίτλο «Κόκκινη Γραμμή» και όπως εννοείται θα είναι Αριστεράς κατεύθυνσης.
Οι περισσότεροι εξ εκείνων που καλλιέργησαν επί χρόνια τις «Αριστερές συνειδήσεις» της κοινωνίας μέσω των media, αρχίζουν σιγά σιγά να ζητούν τα "ανταλλάγματα" και φυσικά ποντάρουν στο άλογο «Αλέξης».

- Εκτός ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έμεινε ο Γιώργος Πάντζας που δεν υπάρχει τηλεοπτικό «κάδρο¨του Τσίπρα στο οποίο να είναι απών! 

- Μπορεί να καταλογίσει κάποιος όση «πολιτική ουτοπικότητα» θέλει στον σύντροφο Βούτση.
Στη Βουλή, όμως, με αφορμή την συστηματική απουσία των υπουργών από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, είχε απόλυτο δίκιο.
Πολύ περισσότερο όταν κάποιοι εκ των μονίμως απόντων υπουργών, δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να το «παίζουν συνδικαλιστές».

- Πριν από μια εβδομάδα στα γραφεία της «Εστίας» κόντεψαν να πάθουν ομαδικώς εγκεφαλικά. Μόλις έφτασε το δελτίο κυκλοφοριών του Σαββάτου 1-12-2012, είδαν με έκπληξη ότι είχαν πουλήσει 20φύλλα λιγότερα.
Άρχισαν αμέσως οι έρευνες οικείων και γνωστών.
Τα αποτελέσματα ήταν ανακουφιστικά.
Όλοι καλά.
Κι ο γέρο Φώτης, κι ο γέρο Κάρολος κι ο γέρο Κωστής, ακόμη κι ο μπάρμπα Χρήστος που πέρασε τα χρόνια του ψηλού.
Απλά η καταιγίδα απέτρεψε κάποιους να επισκεφτούν το περίπτερο.

- Μαύρες πλερέζες ετοιμάζονται να φορέσουν στον Αντένα.
Αιτία το σήριαλ για τον Σουλεϊμάν, για το οποίο έγινε γνωστό από την Άγκυρα ότι ενοχλεί σφόδρα την κυβέρνηση Ερντογάν.
Η ενόχληση οφείλεται στη συνεχή ενασχόληση του ήρωα (που ήταν ηγέτης των Οθωμανών για 40 χρόνια) με δολοπλοκίες και το…χαρέμι του.
Αναμένεται, μάλιστα, η τουρκική κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα απαγορεύει την αλλοίωση της ζωής ιστορικών προσωπικοτήτων.
Αν συμβεί αυτό ο Λάτσιος θα τρέχει… Μαζί ή χωρίς τον Αρναούτογλου!

- Και κάτι τελευταίο. Η ένταξη της Κύπρου στο επάρατο Μνημόνιο και μάλιστα από την Αριστερή κυβέρνηση του προέδρου Χριστόφια, αποτελεί το τέλος των ψευδαισθήσεων μεγάλης μερίδας πολιτών και πολιτικών που είχαν επενδύσει σ’ αυτές.
Όταν κάποιος βρίσκεται στο τιμόνι μιας χώρας και όχι στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά από το να ακολουθήσει την οδό της λογικής.
Κι ο Αλέξης, που δεν είναι πιο Αριστερός από τον Χριστόφια, δεν μπορεί ή δεν θα μπορεί (όταν και αν…) να κάνει διαφορετικά. Εκτός αν μπει σε εφαρμογή το plan B.
Της δραχμής, για να δικαιωθεί ο Λαφαζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου