Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στο Καλντερίμι Νο 6

Η εβδομαδιαία
παραπολιτική στήλη
του Grpost


@ Τεράστιες τριβές έχει προκαλέσει στη κυβέρνηση, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία, η απόφαση του πρωθυπουργού να διορίσει νέο υπεργραμματέα – συντονιστή του κυβερνητικού έργου, τον εκ Βορρά Δημήτρη Βερτζόπουλο.
Ο νέος υπεργραμματέας που θα
 βαθμολογεί τις επιδόσεις των υπουργών, προκάλεσε κατ΄αρχάς την αντίδραση του Δημήτρη Σταμάτη, που είδε να «ψαλιδίζονται» οι δικές του αρμοδιότητες.
Εξίσου ισχυρή αντίδραση έφερε και ο Τάκης Μπαλτάκος, σε σημείο που κάποιοι να ισχυρίζονται ότι όταν μιλούν οι δυο τους όσα λένε ακούγονται και από τους…Ευζώνους της προεδρικής φρουράς.
Για τους μη μυημένους, Βερτζόπουλος εστί ο πρώην υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Παπαδήμου, ο οποίος είχε στηρίξει Σαμαρά στα εσωκομματικά και τοποθετήθηκε στη διοικούσα επιτροπή της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη.
Οι μυημένοι ισχυρίζονται ότι προορίζεται για νέος ισχυρός άνδρας στη συμπρωτεύουσα, γεγονός που προκαλεί τις αντιδράσεις τόσο του Δημ. Σταμάτη, όσο και των λοιπών «μακεδονομάχων» και δη εκείνων που βλέπουν τις μετοχές τους σε κατακόρυφη πτώση, όπως οι δυο πρώην ισχυροί άνδρες της αυτοδιοίκησης.
Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι τις τελευταίες ημέρες έχει σημάνει ανακωχή.
Λόγω εορτών, λέμε εμείς…

@ Αληθεύει ότι ο δήμαρχος Αθηναίων έχει αρχίσει να σκέφτεται – και μάλιστα σοβαρά- το ενδεχόμενο να μη είναι εκ νέου υποψήφιος;
Κι έχει αυτό σχέση με την ενδεχόμενη υποψηφιότητα Βορίδη;

@ Και μια που πιάσαμε την αυτοδιοίκηση να σας πούμε και κάτι άλλο που κυκλοφορεί ως σενάριο.
Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας ο βουλευτής Γιάννης Κουράκος, που ανεξαρτητοποιήθηκε από τους καμμένους.
Το σενάριο έχει πολλούς διακινητές στην πειραϊκή περιφέρεια, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο βουλευτής, ως γνήσιο παιδί του λαού, έχει πολλές συμπάθειες στη συγκεκριμένη περιφέρεια.
Θα ομολογήσουμε ότι για τον συγκεκριμένο δεν έχουν άδικο.

@ Α και κάτι άλλο.
Λέγεται ότι για την αυτοδιοίκηση έχει βάλει πλώρη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Καλαντζής.
Συγκεκριμένα για τον δήμο Καβάλας.
Πάντως, μέχρι τις εκλογές θα ακούσουμε ουκ ολίγα ονόματα, προθέσεις και σκέψεις.

@ «Δεν θα αφήσουμε να γίνει πολιτική στροφή προς την κεντροαριστερά», λένε και ξαναλένε τα στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος», της ισχυρότερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, που έλαβε σχεδόν 26% στην πρόσφατη συνδιάσκεψη.
Εμείς σας λέμε ότι ο «πόλεμος» δεν έχει ακόμη αρχίσει στη Κουμουνδούρου, αλλά τα πρώτα προειδοποιητικά πυρά –ένθεν κακείθεν- έχουν αρχίσει να εκτοξεύονται.
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται κοντά στον Τσίπρα, όπως ο Δημ. Χρήστου, έγραψε στην Αυγή ότι «όσοι νομίζουν ότι το 25% που έλαβε η ξεχωριστή λίστα για τη νέα Κεντρική Επιτροπή που κατέθεσε το «Αριστερό Ρεύμα», είναι αντίστοιχο του 27% των ψήφων που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, είναι βαθειά νυχτωμένοι και ανιστόρητοι».
Οι του Ρεύματος δεν απάντησαν μέσω της Αυγής αλλά μέσω διαρροών, χαρακτηρίζοντας τον Χρήστου και πολλούς άλλους…δεξιούς!


@ Και για όσους δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στα των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουμε ότι το «Αριστερό Ρεύμα» με μπροστάρη τον Λαφαζάνη, επαγγέλλεται συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θεωρούνται οπαδοί της επιστροφής στη δραχμή και δεν είναι διόλου αδιάφοροι στην εφαρμογή του σχεδίου «Β» που αναφέρει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ.

@ Μόνη η Δούρου στην Κουμουνδούρου!
Ο σύντροφος Αλέξης δεν την πήρε μαζί της στο ταξίδι στη Λατινική Αμερική την καθ’ ύλη αρμόδια του ΣΥΡΙΖΑ!
Τι έχει γίνει άραγε;
Γιατί η ωραία Ρένα έμεινε εκτός;
Φταίει μόνο ο έρωτας;
Πολλά, πάντως, λέγονται και για βέτο κάποιων.
Αληθεύει άραγε;
Πάντως η Ρένα έχασε την ευκαιρία να βγάλει –μετά τον σύντροφο Τσάβες- φωτογραφία και με τον Λούλα!

@ Άραγε ο Αλέξης είπε καμιά κουβέντα στον σύντροφο Λούλα για την στάση του στο ΔΝΤ εναντίον της Ελλάδας ή έκανε μούγκα στη στρούγκα και οι λεονταρισμοί είναι μόνο εναντίον της Μέρκελ και των άλλων «κατακτητών»;

@ Πάμε σε μια άλλη κόντρα.
Αυτή του Καμμένου με τον Άδωνι.
Ο Καμμένος, θεωρείται ο πολιτικός που έχει μιλήσει περισσότερο από τον καθένα για προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον αντιπάλων του, χωρίς τις περισσότερες φορές να κάνει πράξει τις απειλές του.
Ίσως επειδή μετά την παρόρμηση έρχονται οι δεύτερες σκέψεις που πάντα είναι πιο νηφάλιες.
Υπενθυμίζουμε ότι ο πρόεδρος Καμμένος είχε απειλήσει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη ακόμη και εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά την ιστορία με το περίφημο non paper, εναντίον του Καζάκη που είχε δηλώσει ότι του «προσφέρθηκαν χρήματα για να προσχωρήσει στους Ανεξάρτητους Έλληνες και να είναι υποψήφιος», εναντίον του Λιάτσου και όσων του ασκούσαν κριτική κλπ κλπ.
Για αυτά και πολλά άλλα τον ρώτησε κάποιος από τους συνομιλητές του σε δικτυακό τόπο.
-         Με αυτόν τον….κ Άδωνι Γεωργιάδη τι θα κάνεις;».
-         «Μην ασχολείστε, είναι προστατευόμενος. Είναι ο εθνικός μας μαλ….», έγραψε ο μέγας πρόεδρος.


@ Το φιτίλι είχε ανάψει…
Ο Καμμένος κατάφερε να βγάλει τη συζήτηση από την αποχώρηση των κορυφαίων στελεχών του και να τη μεταφέρει στην αντιπαράθεση με τον Άδωνι, που πάτησε την πεπονόφλουδα.
«Είναι ο μεγαλύτερος καραγκιόζης που έχει βγει στην πολιτική τα τελευταία χρόνια….», είπε.
Κι εμείς … επεράσαμε όμορφα, όμορφα, επεράσαμε όμορφα, που λέει και το παιδικό τραγουδάκι.


@ Αληθεύει ότι στο υπουργείο Υγείας οι καυγάδες είναι καθημερινοί μεταξύ υπουργού και του υφυπουργού;
Αληθεύει ότι Λυκουρέντζος και Σαλμάς τσακώνονται τώρα για τους διορισμούς των διοικητών των νοσοκομείων;
Αληθεύει ότι αμφότεροι έκαναν παράπονα στον πρωθυπουργό που κάτι ψιθύρισε μέσα από τα δόντια του κι αμέσως έφερε το χέρι στο εγχειρισμένο του μάτι, επειδή του ανέβηκε η πίεση;

@ Προβληματισμό προκάλεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις της βουλευτίνας Α΄ Θεσσαλονίκης Ιωάννας Γαϊτάνη, που σε εφημερίδα των Σκοπίων δεν δίστασε να αποκαλέσει τα Σκόπια «Μακεδονία».
Ο σάλος που δημιουργήθηκε προκάλεσε τριβές και όλοι τα έβαλαν με τις …συμπτώσεις του εκλογικού νόμου που έφερε τη συγκεκριμένη κυρία, μιας «ανύπαρκτης» συνιστώσας στα βουλευτικά έδρανα.
Όχι! Για τη συγκεκριμένη συνιστώσα, τη ΔΕΑ, δεν έγινε λόγος…

@ Ούτε έγινε λόγος ότι η συγκεκριμένη βουλευτίνα ανήγαγε το όνομα της ονομασίας των Σκοπίων σε…ταξικό.
Ιδού τι είπε:
«Πίσω από το ζήτημα της ονομασίας υπάρχει η επέκταση της οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα επιχειρεί να καταστεί υπερδύναμη στα Βαλκάνια και να επεκταθεί σε όλη την περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου. Αιτία γι’ αυτό που συμβαίνει με το όνομα είναι τα συμφέροντα των Ελλήνων καπιταλιστών στη Μακεδονία. Το όνομα συνιστά απλώς άλλοθι και χρησιμοποιείται ως προκάλλυμμα, προκειμένου να καλυφτούν τα άλλα πράγματα που συμβαίνουν».
Για την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ –αφού δεν την έχει αποπέμψει- είναι φταίχτες…οι Έλληνες καπιταλιστές επειδή οι Σκοπιανοί ζητούν να ονομάζονται με κάτι που δεν τους ανήκει.
Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;

@ Ο Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος παρακαλώ και ουχί Κώστας, μαζί με τον Ζώη και κάποιους άλλους, λέγεται ότι βολιδοσκοπούν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη για να ηγηθεί του νέου «λαϊκοδεξιού» κόμματος που σχεδιάζουν στα χαρτιά.
Γι αυτό γέλαγαν και τα μουστάκια -που δεν έχει- του Αυτιά…

@ Πάντως, παρά τις συνεχείς συναντήσεις στο γραφείο του πρώην Νεοδημοκράτη και νυν ανεξάρτητου (σκέτο) βουλευτή Νίκου Σταυρογιάννη, η πιθανότητα να ηγηθεί ο Πανίκας εμφανίζεται μηδαμινή.
Ο Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος παρακαλώ και ουχί Κώστας, αφού κάψει όλα τα «χαρτιά», καμμένα και μη, θα εμφανιστεί μπροστά και θα κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.
 Θα τον αποκαλούν πρόεδρο!
Λέγεται, ότι το επιθυμούν και διάφοροι που είναι έτοιμοι να προσφέρουν οικονομική και επικοινωνιακή στήριξη στο νέο κόμμα, αφού νοιάζονται να γίνουν στην Ελλάδα, στάχτη και μπούρμπερη όλα….

@ Αληθεύει ότι πρώην υπουργός, γαλάζιος, κοιμάται κάθε βράδυ σε άλλο σπίτι, φοβούμενος κάποια περίεργα βραχιολάκια;
Κι ότι άλλος ένας –πράσινος- έχει αρχίσει να ρωτά για το κλίμα του δήμου Κορυδαλλού;

@ «Πρέπει να εφαρμοστεί η εντολή του Κυρίου για την 7η ημέρα», είπε ο Μητροπολίτης Φλώρινας αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που επαγγέλλεται ο Κωστής Χατζηδάκης, αλλά και οι νέες ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας.
Άλλος Μητροπολίτης, ο Ηλείας, του έστειλε επιστολή στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Σας παρακαλώ να μη προχωρήσετε σ’ αυτήν την απόφαση καταργήσεως της Κυριακής αργίας, ενάντια στο θέλημα Του Θεού και στην επιθυμία των Ελλήνων Χριστιανών Εμπόρων και Εμποροϋπαλλήλων».
Κι είναι κι άλλοι που λένε στις γριούλες διαφόρων αρχιεπισκοπών ότι «ο διάβολος έβαλε τον Χατζηδάκη να διώξει τους πιστούς από τις εκκλησίες»….
Στην πυρά ο Κωστής που επιχειρεί να….αποχριστιανοποιήσει την κοινωνία….
Εξ ου και κάποιοι άλλοι ρασοφόροι ψιθυρίζουν σε αγόμενους και φερόμενους πιστούς κάτι περί μαύρου….
Μαυρίλα! Και σκοταδισμός!


@ Οσονούπω έρχονται απολύσεις στον Ριζοσπάστη και μάλιστα μαζικές, με το καθεστώς του νέου νόμου, της προειδοποίησης, που προβλέπει μικρότερες αποζημιώσεις.
Τις απολύσεις του ΚΚΕ, όπως είναι φυσικό…δεν τις επιβάλλει η τρόικα και δεν… είναι εναντίον του λαού.
Το ΠΑΜΕ σιωπά!
Τι να πει άλλωστε; Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη;
Το «πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες», ισχύει άραγε μόνο για τους άλλους;


@ Όμως, σιωπή ασυρμάτου επικρατεί και στην υπό έκδοση εφημερίδα «Κόκκινη Γραμμή» (για την οποία σας έχουμε ενημερώσει σε προηγούμενο «καλντερίμι»). Λέγεται ότι η σιωπή οφείλεται στην προφυλάκιση του Λαυρεντιάδη, ενώ μαθαίνουμε ότι πιθανότατα αναβάλλεται η έκδοση.
Λέτε οι μαύρες πλερέζες που φόρεσαν στην Κουμουνδούρου να οφείλεται σε αυτό, μιας και υπολόγιζαν στη στήριξή της;
Ε, ας αλλάξουν όνομα στην εφημερίδα των συντακτών.
Πιο καλά θα της πηγαίνει το «κόκκινη γραμμή».



@ Η αναστολή έκδοσης του «Αδέσμευτου Τύπου» από τον Δημήτρη Ρίζο (η εφημερίδα έχει να κυκλοφορήσει περισσότερες από δυο εβδομάδες) έχουν δημιουργήσει κινητικότητα στον χώρο του τύπου της δεξιάς.
Λέγεται ότι ο Δημήτρης Ρίζος έχει δεχθεί πρόταση από τον «Ελεύθερο Τύπο» για να επιστρέψει ως αρθρογράφος.
Κάτι που σκέφτεται και μάλιστα πολύ σοβαρά.
Λέγεται, ακόμη, ότι έθεσε ως προϋπόθεση την επανακυκλοφορία του «Αδέσμευτου Τύπου» σε εβδομαδιαία βάση, κάτι που συζητείται.
Ταυτοχρόνως, εμφανίστηκε κι ο Γιώργος Τράγκας που πρότεινε στον Δημήτρη Ρίζο να επανακυκλοφορήσουν μαζί τον «Αδέσμευτο», αλλά μάλλον δεν μπορεί να προχωρήσει τέτοιο εγχείρημα, για πολλούς και διάφορους λόγους.

@ Βοά η επιχειρηματική και πολιτική πιάτσα ότι ο Κόκκαλης χάνει τη μάχη για τον ΟΠΑΠ.
Η αναφερόμενη ως σίγουρη συμφωνία του με τον επιχειρηματικό κινέζικο κολοσσό «Fosum» και τον όμιλο Λασκαρίδη δείχνει να μη προχωρά, με συνέπεια και το «σκάλωμα» στη συμμετοχή του στην διαδικασία πώλησης του ΟΠΑΠ.
Ανταγωνιστές του τέως προέδρου του Ολυμπιακού, διαδίδουν ότι οι Κινέζοι έκαναν πίσω όταν είδαν ότι τα μπικικίνια θα τα έβαζαν μόνο εκείνοι κι ο Κόκκαλης θα έβαζε μόνο την τεχνογνωσία, ενώ διαρρέεται ότι ο όμιλος Λασκαρίδη δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο, εκτός από τη δραστηριότητά του στο Καζίνο της Πάρνηθας.
Ακούγεται ότι ο ΟΠΑΠ θα καταλήξει σε μια εκ των δυο κοινοπραξιών στις οποίες είναι επικεφαλής δυο Δημήτρηδες.
Οι Μελισσανίδης και Κοπελούζος.
Η πολιτική πιάτσα ισχυρίζεται ότι ο ΟΠΑΠ θα «παιχτεί» στα ίσια και θα καταλήξει σε εκείνον που θα σκάσει τα περισσότερα.
Στο ΑΕΚ, πάντως, που ήλπιζαν στον Μελισσανίδη, φόρεσαν πιο βαθειά τα φέσια


@ Η κυρία της Θεσσαλονίκης (όρα στο προηγούμενο «Καλντερίμι») έψαχνε να βρει μια ολόκληρη εβδομάδα ποιος μας πληροφόρησε σχετικά με τις …κραυγές πάθους του τύπου… «είμαι γριά, είμαι γριά, είμαι γριααααααααααά»….
Τα έβαλε και με κάποια εργαζόμενη σε ξενοδοχείο της Καστοριάς…
Άδικα, αλλά δεν της ζήτησε συγγνώμη.
Ψάξε, ψάξε, δεν θα το βρεις…

@ Και μια που είπαμε για Θεσσαλονίκη, πρέπει να πούμε ότι έχει δημιουργήσει αλγεινές εντυπώσεις η απουσία της επίσημης Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της στην πόλη –προβεβλημένων ή όχι- από την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, με τίτλο «Όπως τα έζησα 1961- 1981».
Μιλάμε για ανείπωτη γαϊδουριά απέναντι στον τέως αντιπρόεδρο του κόμματος.
Κι είναι ντροπή που δεν βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου ούτε ένας καραμανλικός. Έτσι για να τιμήσει τον άνθρωπο που πρώτος έριξε την ιδέα να γίνει πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κώστας Καραμανλής κι έκανε εκείνους να φωνάζουν το «ήρθε η ώρα του Καραμανλή» και να γίνουν άνθρωποι.
Τονίζουμε το…άνθρωποι!

@ Το ένα φέρνει το άλλο.
Μιας και μιλήσαμε για το βιβλίο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, να σας πούμε ότι κυκλοφόρησε στο εξωτερικό και οσονούπω στη χώρα μας, ένα βιβλίο - νεκρανάσταση του Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «ANDREAS PAPANDREOU» και υπότιτλο «The making of a Greek Democrat and political maverick».
Το έχει γράψει ο Σπύρος Δράινας, ο πρώτος Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΠαΣοΚ και πρόσωπο στενά συνδεδεμένο με την οικογένεια Παπανδρέου.
Ήδη παρουσιάστηκε στο Τορόντο του Καναδά, από την κόρη του Ανδρέα, Σοφία, τέως Κατσανέβα, η οποία διαμένει πλέον μονίμως εκεί.

@ Το έχουμε ξαναγράψει σε άλλα «καλντερίμια» ότι αν ο Βενιζέλος δεν καταφέρει μέχρι το συνέδριο να «μαζέψει» το κόμμα, θα το παραδώσει σούμπιτο (με τα χρέη και τα μηδενικά ποσοστά) στον Σαχινίδη και τους τριαντάρηδες (τρόπος του λέγειν).
Ο Σαχινίδης, μάλιστα, ετοιμάζει όλο και πιο ηχηρές παρεμβάσεις, που πάντως δεν θα ενοχλούν τον Βενιζέλο.
Ούτε τους…εφοριακούς!

@ Αφού τα άλλαξε όλα ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό, τώρα επιχειρεί να τα αλλάξει και στο συγκρότημα του Φαλήρου!
Ωχ!
Κι εκεί, λένε, δεν υπάρχει Ρότσα για να κρατήσει άμυνες…
Λένε, ότι υπάρχουν σκέψεις να «πάει» ο σταθμός στο πιο λαϊκό ή αρκετά πιο λαϊκό!
Λένε, ότι αν εφαρμοστούν αυτές οι σκέψεις, ο Αυτιάς θα θεωρείται πολύ light μπροστά σε όσους ακούστηκε στους διαδρόμους του σταθμού ότι θα καταφθάσουν…
Λένε, ότι υπάρχουν σκέψεις ο σταθμός κι όλο το συγκρότημα να κτιστούν εκ του μηδενός.
Εξ ου και κάποια όμορφα μάτια, κοιτούσαν στο στόμα στέλεχος μεγάλου καναλιού και άκουγαν με προσοχή όσα εκστομίζονταν ως υποσχέσεις...
Ίδωμεν!

@ Παίζει ποδόσφαιρο ο Μπάμπης Παπαδημητρίου;
Ο Πορτοσάλτε;
Ο Μανδραβέλης;
Ο Ξυδάκης;
Ο Κασιμάτης;
Και σε ποια θέση;
Γαμώ την ατυχία μου!  Ο Ευαγγελάτος, που το κλωτσάει το τόπι, είναι χανούμης…

@ Από το Ελλάς- Ευρώπη - Παναθηναϊκός, είναι εξέλιξη το Ελλάς – Φάληρο- Παναθηναϊκός;

@ Σας ενημερώνουμε ότι ο Καρατζαφέρης έχει βγει στη γύρα.
Αναζητά το νέο Παπάγο.
Ποιος ξέρει; Μπορεί να ονειρεύεται να γίνει Στεφ. Στεφανόπουλος ή Παναγ. Κανελλόπουλος…Μπορεί και να έχει μείνει στη δεκαετία του πενήντα…

@ Αν, λέμε αν, συσταθεί τελικά η «Εθνική Επιτροπή Στρατηγικού και Οικονομικού Σχεδιασμού», που θα αναλάβει τον σχεδιασμό και παρακολούθηση του σχεδίου Εθνικής Ανασυγκρότησης, πιθανότερος να τεθεί επικεφαλής είναι ο Βασίλης Ράπανος. Κι ας διαρρέονται άλλα ονόματα.

@ Αν δείτε την είδηση θα είναι μόνο στα ψιλά γράμματα κάποιων εφημερίδων ή «θαμμένη» κοντά στις αθλητικές σελίδες.
Ασφαλέστατες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση της Λιβύης βρίσκεται στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού του Καντάφι.
Ξέρετε που ψάχνουν; Στη χώρα μας.
Έχουν ζητήσει και τη συνδρομή του Αβραμόπουλου.
Μιλάμε για δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία οι Λίβυοι ισχυρίζονται ότι βρίσκονται στη χώρα μας, τη Γαλλία και την Ιταλία.
Ακούγεται, μάλιστα, ότι έχουν εντοπιστεί σημαντικά ίχνη.
Κι όχι θαμμένα κάτω από δέντρα ή κρυμμένα σε τάφους.

@ Όλο και πιο μεγάλη κινητικότητα υπάρχει πέριξ του ζητήματος αναθεώρησης του Συντάγματος.
Ήδη μπήκαν στο «παιγνίδι» εξωκοινοβουλευτικά πολιτικά πρόσωπα ισχυρού βεληνεκούς, δικαστικοί και επιχειρηματίες που δεν έχουν ιδιαίτερη έξη στις κρατικές προμήθειες.
Το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας, διοργάνωσε και ημερίδα με θέμα «Οργάνωση των εξουσιών και αναθεώρηση του Συντάγματος: 20 σημεία για διάλογο».

@ Ο Άη Βασίλης παίρνει σύνταξη;

@ Θα κλείσουμε με μια ιστορία που καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την ανικανότητα του ελληνικού Κράτους να εξυπηρετήσει ακόμη και τα πιο στοιχειώδη συμφέροντά του, λόγω των δαιδαλωδών διαδικασιών της γραφειοκρατίας.
Η ιστορία είναι σχετικά πρόσφατη και αφορά τα τέσσερα περιβόητα Airbus της παλιάς Ολυμπιακής, που δεν πήγαν ακολούθησαν την εταιρεία όταν την αγόρασε ο Βγενόπουλος.
Τα αεροπλάνα, θεωρήθηκαν «γέρικα» και αποτιμήθηκαν σε 180 εκατομμύρια ευρώ για να πουληθούν.
Ξεκίνησαν οι γνωστές γραφειοκρατικές διαδικασίες με διαγωνισμούς και λοιπά.
Ο πρώτος διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος το 2010.
Στον δεύτερο που έγινε ένα χρόνο μετά (!!!), η εταιρεία Apollo προσέφερε 40 εκατομμύρια ευρώ και πλειοδότησε.
Τον Ιανουάριο του 2011 υπογράφηκε η συμφωνία, ενώ τα τελικά συμβόλαια υπογράφηκαν τον…Ιούνιο του 2012.
Όταν η Apollo, ήρθε να τα παραλάβει διαπίστωσε ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έχουν υποστεί την παραμικρή συντήρηση και ψιλοσαπίζουν σε κάποια γωνιά του «Ελευθέριος Βενιζέλος»!
Φυσικά δεν τα παραλαμβάνει.
Τώρα, θ’ αρχίσουν νέοι κύκλοι διαβουλεύσεων και φυσικά η εμπλοκή της Δικαιοσύνης.
Μέχρι να βγουν αποφάσεις, τα Airbus θα τα έχει «φάει» η σκουριά….
Μετά ….θα γίνουν νέοι διαγωνισμοί για να πωληθούν ως σκραπ….

@ Αυτά για αυτή την εβδομάδα!
Και με μέτρο το κρασάκι και η μάσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου