Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η Αριστερή δαιμονοποίηση

Τόσο για τη μεγαλύτερη μερίδα της Αριστεράς, όσο και για το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων που τοποθετούνται δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, η συνωμοσιολογία και η δαιμονοποίηση αποτελούν σημαντικά στοιχεία της πολιτικής τους ρητορείας.
Από μια άποψη αυτό το γεγονός δεν είναι παράλογο.
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΚΕ, αλλά εν πολλοίς και ο Καμμένος και τα παιδιά του ναζισμού ζουν στη δική τους εικονική πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα που μπορεί να είναι πλήρης ουτοπιών, αλλά νοιώθουν ότι είναι η
 δική τους απόλυτη αλήθεια.
Κι όταν κάποιος αντικρούει αυτήν την «αλήθεια», αυτομάτως καθίσταται εχθρός που ανήκει στα συμφέροντα που θέλουν να πλήξουν τον λαό, ή στη λέσχη Μπίλντερμπεργκ, ή στη
CIA, ή στους Ιλουμινάτι ή στη μασονία ή στον Βαρδινογιάννη και τον Κόκκαλη …και πάει λέγοντας.
Άλλωστε, είναι ιστορική η διαδρομή της δαιμονοποίησης για την Αριστερά, η οποία επανειλημμένως έριξε στην πυρά στελέχη της ακόμη κι έχοντας υποψίες μη πίστης στην ορθόδοξη κομματική γραμμή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ξεφεύγει ουδόλως από αυτή την τακτική –λογική.
Προχθές στη συνδιάσκεψη του κόμματός του, την «έπεσε» στην Παπαρήγα με την αιτιολογία ότι στην πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή τη…χειροκρότησαν οι Σαμαράς και Στουρνάρας!
Τέτοιο μεγάλο ατόπημα έκανε η γραμματέας του ΚΚΕ….μόνο και μόνο επειδή δεν συνεργάζεται μαζί του.
Άρα, επειδή τη χειροκρότησαν οι εχθροί, είναι κι εκείνη εχθρός!


Επιπλέον, αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την ομιλία του, θα διαπιστώσει ότι τρεις φορές ανέφερε περί «μηχανισμού προπαγάνδας και τρομοκρατίας από το μνημονιακό κατεστημένο» που υπάρχει στην κοινωνία και την πολιτική, ενώ το φωτογράφισε αορίστως με την γνωστή πεπατημένη φράση περί «ενιαίου κέντρου καναλαρχών και γραφείων επικοινωνίας των τριών μνημονιακών κομμάτων».

Απέναντι σ’ αυτούς τους δαιμόνους, όπως είναι φυσικό κατά Αλέξη Τσίπρα, στέκει το κόμμα του.
Το οποίο λέει τις αλήθειες που δεν λένε οι άλλοι, αφού οι άλλοι απλά προπαγανδίζουν.
Είπε και το άλλο, επίσης τρις.
«Ότι δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ» αποτελεί «διαφθορά και διαπλοκή».

Καφενειακού επιπέδου αναλύσεις και τοποθετήσεις που καταδεικνύουν την ιδεολογική γύμνια του ΣΥΡΙΖΑ, την προσκόλλησή του στις Αριστερές νοοτροπίες του παρελθόντος και την άρνηση του σημερινού γίγνεσθαι.
Ο Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να είναι πλέον συμπαθής στον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Χρήστο Παπουτσή, τη Μαριλίζα, τη Κατσέλη και άλλους παλαιοπασόκους που είναι εγκλωβισμένοι στον μποτιλιαρισμένο από ομοίους τους δρόμο προς την Κουμουνδούρου, αλλά είναι βέβαιο ότι πορευόμενος με ψεύτικες βεβαιότητες και πολιτικές υπεραπλουστεύσεις, κάνει ότι έκαναν οι παλιοί σταλινικοί ή κι οι αλήστου μνήμης Παπανδρέου:
Υποπτεύεται όσους δεν τις συμμερίζονται.
Και τους καταγγέλλει ως εχθρούς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου