Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Στο καλντερίμι (Νο 5)

Η εβδομαδιαία
παραπολιτική στήλη
του grpost



* Θα ξεκινήσουμε σήμερα με μια σημαντικότατη πολιτική – διπλωματική επιτυχία της κυβέρνησης που σχεδόν δεν δημοσιοποιήθηκε ή όταν αυτό συνέβη ήταν στα πολύ ψιλά. Πιο ψιλά κι από όρους συμβολαίου, αφού προείχαν άλλες ειδήσεις, όπως
 οι…Μπαλασσόπολοι, οι …ασυνάρτητοι Έλληνες, ο Τσάκας και ο…Τσούκας!
Η επιτυχία, λοιπόν, αφορά το νέο στραπάτσο των Σκοπίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο Αβραμόπουλος, έκανε καλή δουλειά.
Έμπειρος και με πολλές γνωριμίες στην Ευρώπη, δεν επέτρεψε στους Σκοπιανούς να λάβουν ημερομηνία έναρξης συνομιλιών για την ένταξή τους.
Οι γείτονες επιχείρησαν να αποσυνδέσουν το ζήτημα της ονομασίας τους από την έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξής τους, αλλά συνάντησαν τοίχο.
Στη σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., ο Αβραμόπουλος ήταν στον δικό του βιότοπο και οι Σκοπιανοί γύρισαν στη χώρα τους με άδεια χέρια.
Περιέργως στο εσωτερικό ουδείς ασχολήθηκε, ενώ… δεν υπήρξε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ!


* Σε λίγο καιρό το πολιτικό ρεπορτάζ θα μεταβληθεί σε δικαστικό και τότε πολλοί θα μπλεχθούν στα…πόδια της Ιωάννας Μάνδρου που αποτελεί το ζωντανό τοτέμ της Ευελπίδων.
Μαθαίνουμε ότι κάποιοι από την ανώτατη δικαστική βαθμίδα έχουν «μπει» για τα καλά στα άδυτα του Πενταγώνου και αναζητούν λαβράκια από το 1993 κι ύστερα.
Από τότε, λέγεται, έγινε της πόρνης το σιδηρούν κιγκλίδωμα και τώρα γίνονται φύλλο και φτερό διάφορες συμβάσεις και αναζητούνται υπογραφές.
Λέγεται, ακόμη, ότι οι «αποστρατείες», πολιτικές και μη- δεν θα σώσουν κανέναν.
Ούτε καν αυτόν που έπλενε τα δόντια με Κολυνός!

* Μετά τον Λαυρεντιάδη, ακούγεται ότι ακολουθούν ένας πολιτικός και πέντε επιχειρηματίες που, λέγεται, ότι είχαν ή έχουν εμπλοκή στα του τραπεζικού συστήματος.

* Κάποιος εισαγγελέας που με τις παρεμβάσεις του τα έχει κάνει πεπόνια στην πολιτική και επιχειρηματική διαπλοκή, ψάχνει κι άλλον πολιτικό.
Σχετικά νεαρό, που χωρίς να έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του δηλώνει στο έσχες τεράστια ποσά κι ακίνητη περιουσία.
Για να δούμε τι θα δούμε και τι θ’ ακούσουμε.

* Στην πολιτική- επιχειρηματική πιάτσα ακούγεται μετ’ επιτάσεως ότι οι Γερμανοί ξανάρχονται.
Τουτέστιν, η Deutsche Telekom, η οποία προτίθεται, λέγεται, να αγοράσει το ποσοστό του δημοσίου στον ΟΤΕ (10%) και να τον καταστήσει απολύτως δικό της.
Για τέλη Ιανουαρίου, λένε.

* Μη βιάζεστε! Για τους καμμένους έχουμε πιο κάτω.

* Καλά αυτοί οι Μπαλασόπουλοι τον Ιωαννίδη βρήκαν να προπηλακίσουν και να πλακώσουν;
Ο δήμαρχος των Βριλησσίων – που στόμα έχει και φωνή δεν έχει- είναι από τους πλέον καταρτισμένους δημάρχους, τους πλέον σοβαρούς, τους πλέον επιχειρηματολόγους.
Εκτός του ότι δεν μοιάζει καθόλου…. με τον Φούχτελ, ο Ιωαννίδης έχει φτιάξει εντελώς αθόρυβα ένα δήμο πρότυπο. Πεντακάθαρο, με προσεγμένο πράσινο, παιδότοπους, πλατείες, κοινωνικές υπηρεσίες κλπ.
Συν ότι είναι και…Πανάθα!

* Πεντακόσια μέλη, λέει, είχε η ΔΑΚΕ στη Βουλή και όταν έμαθαν ότι επίκειται μείωση των μισθών τους, έστειλαν όλοι τις παραιτήσεις τους στη Συγγρού.
Το ότι ο θυρωρός που τις παρέλαβε ψιθύρισε «χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι», δεν επιβεβαιώνεται….

* Δεν είναι μόνο οι… ασυνάρτητοι Έλληνες που τρέχουν και δεν φτάνουν.
Κι οι Οικολόγοι είναι, που δείχνουν σαφή σημεία διάλυσης.
Ο Χρυσόγελος και η ομάδα του, ακούγεται ότι είναι πολύ κοντά με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ η άλλη οικολόγα, η Κοντούλη, οδεύει προς την αγκαλιά του Αλέξη.
Καλή η οικολογία, αλλά να βρούμε και καμιά καρέκλα να καθόμαστε και να λέμε για τους…κορμοράνους και τα… αυγά του δάκου.

* Και μια που είπαμε για τον Αλέξη, να σας πούμε ότι στο δωδεκαήμερο ταξίδι του στη Νότια Αμερική (Χριστούγεννα έρχονται) απαίτησε να τον συνοδεύσει η ΕΡΤ με συνεργείο πέντε (5) ατόμων!
Δηλαδή, δημοσιογράφο (συγκεκριμένο), οπερατέρ (συγκεκριμένο), ηχολήπτη (συγκεκριμένο), σκηνοθέτη (συγκεκριμένο) και παραγωγό (συγκεκριμένο)!
Τι διάολο, ταινία υα γυρίσει;
Κι αφού δεν έχει ανακοινωθεί ούτε μια από τις συναντήσεις του με αρχηγούς κρατών ή πρωθυπουργούς της Αργεντινής και της Βραζιλίας που θα επισκεφτεί, γιατί να πληρώσει ο ελληνικός λαός τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του;

* Αλήθεια, τον σύντροφο Τσάβες δεν θα τον επισκεφτεί ο Αλέξης, αφού θα είναι στη γειτονιά του;
Τώρα, μάλιστα, που αναρρώνει, ίσως να είχαν ευκαιρία να μιλήσουν για εκείνα τα περιβόητα φτηνά πετρέλαια που μας είχε τάξει…

* Ο περιβόητος Βαρουφάκης, έχει δηλώσει ότι ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι και να επιχειρεί να διαμορφώνει άποψη που εξυπηρετεί την αβεβαιότητα και να μεγεθύνει την αστάθεια.
Εσχάτως, εμφανίζεται υπερασπιστής του ΓΑΠ, τον οποίο συμβούλευε μέχρι το 2006.
Κάποιοι, μάλιστα, λένε ότι αν είχε μείνει κοντά του, θα είχε γίνει «τσάρος» στη θέση του Παπακωνσταντίνου, οπότε δεν θα είχαμε Μνημόνια.
Δεν ξέρουμε αν είχαμε ή όχι Μνημόνια, αλλά σίγουρα δεν θα είχαμε ευρώ…

* Πάμε, τώρα, στους καμμένους.
«Αυτοί δεν είναι ανεξάρτητοι Έλληνες αλλά ασυνάρτητοι», έλεγε στη συντροφιά που τον συνόδευε σε καφέ με…μεγάλες πόρτες στο Ψυχικό, ένας εκ των απομάχων της πολιτικής, εξ εκείνων που θεωρούνται σοφοί και που δεν προκάλεσαν ποτέ το δημόσιο αίσθημα.

* Κι όταν ρωτήθηκε αν αυτά που λέει μπορούν να δημοσιοποιηθούν, απάντησε με τη χαρακτηριστική του πραότητα.
«Τι σημασία έχει πια η δική μου γνώμη, ποιον ενδιαφέρει», βάζοντας εμμέσως στο τραπέζι το δημοσιογραφικό «εμπάργκο».

* Τι είπε, όμως, μεταξύ άλλων;
Ιδού:

* Ότι οι καμμένοι δημιουργήθηκαν χωρίς αρχή και τέλος.
Χωρίς ιδεολογική συγγένεια και συνοχή μπήκαν μερικοί σ’ ένα μίξερ, ανακατώθηκαν δεξιοί - κομμουνιστές, ξέμπαρκοι αριστεροί, λαϊκιστές, εθνικιστές και συνωμοσιολόγοι και φτιάχτηκε το μόρφωμα.
Μάζεψαν κι όσους δεν είχαν πιθανότητα εκλογής τους με άλλα κόμματα και κυρίως με τη Νέα Δημοκρατία, έβαλαν και μαγιονέζα από τους «αγανακτισμένους» του Συντάγματος και κάποιους απολιτίκ του διαδικτύου, έβαλαν και την ταμπέλα των αντιμνημονιακών και βγήκαν στη γύρα…..  

*  Σε 72 λεξούλες τα είπε όλα!

* Κι είναι έτσι.
Οι καμμένοι έδιναν την αίσθηση ότι επένδυαν για το μέλλον τους στην καταστροφή της Ελλάδας.
Η επιβίωσή τους ήταν αμέσως συναρτημένη με την επιβίωση του τόπου.
Αμετροεπείς, έπαιξαν με τους θεσμούς (όρα Πρόεδρος), πυροβολούσαν δεξιά κι αριστερά μιλώντας για τέταρτο Ράϊχ και κατοχή (!!!), ανακάλυπταν πότε το Δίστομο και πότε άλλο μαρτυρικό τόπο, πήραν διαζύγιο με την ευθύνη.
Ο λαϊκισμός, η αναπόδεικτη καταγγελία, οι θεωρίες συνωμοσίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της πολιτικής του, διανθισμένα με ολίγον θέατρο από τον μετρ του είδους Παύλο Χαϊκάλη και τον Τέρενς Κουίκ, που νόμισαν ότι θα καταστούν ρυθμιστές της ζωής των Ελλήνων και συγκυβερνήτες τους.

* Επένδυσαν στη δραχμούλα, στηρίχτηκαν εμμέσως από εκδοτικό συγκρότημα που «έπαιξε το παιγνίδι της», ενώ στις δημοσκοπήσεις οι ψηφοφόροι τους εμφανίζονται ως υπέρμαχοί της!

* Από τη αρχή της δημιουργίας τους, τα πισώπλατα μαχαιρώματα δεν έλειψαν.
Ουδείς, όμως, έδινε βαρύτατα στο αν τσακώθηκε ο Μαρκόπουλος με τον Καμμένο ή ο Μαριάς με τον Δημαρά.
Όλοι ήξεραν ότι αυτά θα ήταν αναπόφευκτα αφού όλοι αυτοί είχαν το κόμμα ως όχημα για την πολιτική τους διαδρομή και επιβίωση.

* Ετερόκλητα στοιχεία.
Από τη μια οι …αγανακτισμένοι που φώναζαν στο Σύνταγμα «να καεί να καεί το μπουρδέλο η Βουλή» που ανάμεσά τους ήταν κάποιοι που προσδοκούσαν να μπουν μέσα ως βουλευτές και από την άλλη οι ήδη βουλευτές.
Από τη μια ο καραμανλικός Ζώης. Ίσως το πλέον καταρτισμένο και σοβαρό στέλεχος.
Κι από την άλλη ο σαμαρικός και άκρως φιλόδοξος Μαρκόπουλος.
Που όταν ο Σαμαράς προτίμησε να κάνει γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας τον Λυκουρέντζο, ανέβηκε στα κεραμίδια.

* Από τη  μια ο μπασκεμπωλίστας, πρώην ΔΗΚΚΙ, μετέπειτα ΠαΣοΚ κι ύστερα ανεξάρτητος Δημαράς.
Από την άλλη ο καραδεξιός Μελάς, με ολόκληρες θητείες στο κοινοβούλιο που δεν ακούστηκε η φωνή του.

* Από τη μια ο Μαριάς, πρώην κνίτης, πασόκος, συμβουλάτορας υπουργών της «αλλαγής», υμνητής του ΓΑΠ για τον οποίο έλεγε ότι «είναι οραματιστής και βαθειά σοσιαλιστής». Α, μη ξεχάσουμε! Ήταν και Σπίθας! Που όταν είδε ότι ο Μίκης δεν μπορεί να διαδραματίσει σοβαρό πολιτικό ρόλο, τσουπ ανακάλυψε τον οραματιστή Πάνο.
Από την άλλη ο Μιχάλης Γιαννάκης, ο Γιάννης Κουράκος, ο Δημήτρης Σταμάτης κι από την άλλη οι αγράμματοι περιηγητές του διαδικτύου με τις ανυπέρβλητου περιεχομένου αναρτήσεις τους.

* Από τη μια ο μπουρλοτιέρης των κομμάτων Μανώλης (ξέρουν καλά τι εστί όλοι οι αρχηγοί της Νέας Δημοκρατίας και δη ο Καραμανλής) και από την άλλη το μανεκέν Έλενα Κουντουρά που πάντα αναζητούσε την ηρεμία στη βουλευτική έδρα.

* Κι όμως, πήραν στις εκλογές της Άνοιξης 10%!
Ποσοστό που πρέπει να προβληματίσει τους ψυχογράφους του εκλογικού σώματος.
«Είμαστε Έλληνες, είμαστε ανεξάρτητοι», φώναζε ο Πάνος και αφού του έκλεισε η φωνή τπυ, ξέχασε να φτιάξει έστω κι ένα υποτυπώδες πρόγραμμα.

* Τώρα, αποδεικνύεται ότι ο Πάνος - που παρεμπιπτόντως δεν έχει δουλέψει στη ζωή του, αφού από τα 25 είναι βουλευτής- ήταν και είναι γυμνός!
Πρέπει δε, να σκεφτεί πολύ ο Αλέξης με ποιον πλέον θα κυβερνήσει τη χώρα, αφού ο επίδοξος εταίρος του βρίσκεται στον δρόμο με σκασμένα όλα τα λάστιχα του οχήματός του.

* Κι επειδή πολλά ακούγονται για την πολιτική διαδρομή του Πάνου, την οποία κάποιοι την ταυτίζουν μόνο με τη Νέα Δημοκρατία, οι παλαιότεροι τον θυμούνται ως υποψήφιο του Κωστή Στεφανόπουλου με τη ΔΗΑΝΑ, στις εκλογές του 1989.

* Εν τω μεταξύ, είναι απορίας άξιο τι θα συμβεί με την καταγγελία Κουράκου περί των όσων του είπε ο Βουλγαράκης στο τηλέφωνο.
Δηλαδή «τώρα που βρήκαμε λεφτά εσείς το διαλύετε;».
Ουσιαστικά ούτε ο ίδιος ο Βουλγαράκης διέψευσε τη συνομιλία.
Ας μάθουμε, λοιπόν, ποιοι βρήκαν τα λεφτά….
Και για ποιον λόγο…
Μιλάμε για λεφτά, για δημοκρατία, για «παιγνίδια» που μπορεί να παίζονται στη πλάτη της κοινωνίας, ακόμη και για χειραγώγηση συνειδήσεων.
Θα τα ψάξει κανένας;
Την κυβέρνηση δεν τη ενδιαφέρει άραγε το θέμα ή κι αυτό περικλείεται στην κρατούσα άποψη ότι «δεν μας αφορούν οι εσωκομματικές διεργασίες άλλων..,»;

* Πάντως κι επειδή πολλά ακούστηκαν παρασκηνιακά περί ανάμειξης του Καραμανλή, ειδικά μετά τη δήλωση του πρώην καμμένου Σταμάτη (περί ένωσης όλης της κεντροδεξιάς υπό την ηγεσία του), σας λέμε ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν δίνει δεκάρα τσακιστή.

* Στο γάμο της γραμματέας του Ντόρας Βυζοβίτη και δη στη δεξίωση που ακολούθησε στο «Island» της παραλιακής, ο Καραμανλής μειδίασε επανειλημμένως όταν κάποιοι επιχείρησαν να του ανοίξουν κουβέντα. Και μάλιστα αποδοκιμαστικά.
Πέταξε, μάλιστα και μια ατάκα:
«Ρε σεις… Σας φαίνομαι ότι θέλω να επιστρέψω;».
Οι δε Ζώης, Μαρκόπουλος και λοιποί που την πούλεψαν από τους καμμένους, δεν είχαν και δεν έχουν καμιά επαφή μαζί του.

* «Παίχτηκε» και «παίζεται» ακόμη η επιχείρηση προσέγγισης καμμένων και Καρατζαφέρη.
Το χαρτί το κραδαίνουν ένας μεγαλοδημοσιογράφος κι ένας επιχειρηματίας, που αναλίσκονται σε συσκέψεις επί συσκέψεων, για να βρουν «χρυσές τομές», πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα και φυσικά το κατάλληλο timing.

* Ακούγεται εσχάτως ότι η «σύμπλευση» του αρχιεπισκόπου με τον Αλέξη, θα βγάλει στην επιφάνεια πολλά και διάφορα.
Πάντως, το σχέδιο πώλησης του Αστέρα της Βουλιαγμένης πακέτο με την πώληση της υπάρχουσας εκεί μεγάλης εκκλησιαστικής περιουσίας, προχωράει.
Μαζί με το υπάρχον εκεί Ορφανοτροφείο και την «Ιθάκη».
Οσονούπω, μάλιστα, θα αρχίσουν και οι μπηχτές σε συγκεκριμένα ΜΜΕ που ανήκουν σε διαφορετικά συμφέροντα από εκείνα όσων επιθυμούν να …χαϊδέψουν το πόδι της χερσονήσου.

* Όπως, ήδη, άρχισαν οι μπηχτές για την πώληση του ΟΠΑΠ, επειδή δεν πάει στα χέρια συγκεκριμένων συμφερόντων.
Κάποιοι, μάλιστα, μετέδωσαν σχεδόν ολόκληρη την ομιλία του Αλέξη από τα δελτία ειδήσεών τους, στην οποία γινόταν σαφές η διαφωνία του…ΣΥΡΙΖΑ.
Άλφα, άλφα πράγματα.
Κι έχει συνέχεια.
Με πολύ ενδιαφέρον.

* «Συναγερμός», «Ελιά», «Μεγάλη Ελλάδα»….
Θα μας απασχολήσουν οσονούπω.

* Και κάτι αρκούντως πιπεράτο για το τέλος..
Η κυρία είναι μερικών δεκάδων …Απριλίων.
Σύντροφος συντρόφου από Σαλονίκη μεριά.
Γνωστή για τα κάλλη και δη του μπούστου της.
Όπως και για τις ανησυχίες της.
Χρόνια και ζαμάνια στο κουρμπέτι.
Με τα γαλλικά και το πιάνο της, αλλά και τις αλλαξοματιές της με παλικαράκια της μπάλας στα οποία είχε κι έχει αδυναμία.
Δεκάδες απ’ αυτά έχουν γευθεί τα όμορφα τραπεζώματά της, ειδικά σε ημέρες που συνεδρίαζε η Βουλή μας.
Η κυρία δηλώνει ότι είναι …ΜΠΑΟΚ!
Παλαιότερα σύχναζε και στον «ΟΡΦΕΑ» της Κομοτηνής.
Εσχάτως, συχνά πυκνά πετάγεται στην Καστοριά.
Όχι για να δει τον συνταξιούχο Πετσάλνικο, ούτε να ταΐσει τις πάπιες της λίμνης.
Αλλά, για να ταΐσει έναν πιτσιρικά, που δηλώνει ότι είναι Ηρακλάρα!
Εξ ου φαίνεται και η γυναικεία φωνή που ακούγεται από συγκεκριμένο δωμάτιο του «Λημναίον» να δηλώνει με πάθος:
«Είμαι γριά…! Είμαι γριά…! Είμαι γριά…!».

Υστρ. Ως γνωστόν, το προσωνύμιο των οπαδών του Ηρακλή, είναι…γριές!

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου