Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 26)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά
και παραπολιτικά σχόλια του grpost


@ Βρε τα παλικαράκια του ΣΥΡΙΖΑ.
Πήγαν, λέει, βουλευτάδες και άλλα καλόπαιδα στο Τυμπάκι τσι Κρήτης για να πείσουν τους ντόπιους πως δεν πρέπει να γίνει η επένδυση στο λιμάνι.
Οι Τυμπακιώτες τσι αγριοκοίταξαν και τσι έδιωξαν με
 τσι κλωτσιές.
Καταδικάζω το γιαούρτι! Απ όπου κι αν προέρχεται.

@ Τι λυσσάς βρε χριστιανή μου; Σου είπα σε πέντε λεπτά θα είμαι σπίτι. Τι στα κομμάτια παίρνεις τηλέφωνο κάθε μισή ώρα;

@ Ξέρω ότι σας τα έχω κάνει βαπόρια με τις συχνές αναφορές μου στο θέμα του υποψηφίου δημάρχου της Αθήνας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, παρ’ ότι μέχρι τις δημοτικές εκλογές μεσολαβούν 17 μήνες και πριν από αυτές υπάρχουν οι ευρωεκλογές.
Όμως, παρά τα περί αντιθέτου θρυλούμενα, η κινητικότητα που υπάρχει στο παρασκήνιο, δεν επιτρέπει τη σιωπή μου.
Πάμε, λοιπόν, να σας πω νεότερα.

@ Εσχάτως έχει προκύψει ένα νέο δεδομένο, μετά τις διαφαινόμενες αρνήσεις των Δένδια και Βορίδη. Ακούει στο όνομα Καρατζαφέρης! Ναι, αναφέρομαι στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Μου είπαν ότι την ευθύνη των παρασκηνιακών συζητήσεων έχει αναλάβει ο Αβραμόπουλος, κάτι που μου φαίνεται λογικό αναλογιζόμενος τις άριστες σχέσεις που είχαν ανέκαθεν.
Οι συζητήσεις, λέγεται, αφορούν όχι μόνο την επιστροφή του στη Νέα Δημοκρατία, αλλά και την πιθανή υποψηφιότητά του στον Δήμο της Αθήνας.
Αυτά προς το παρόν.

@ Εγώ, πάντως, δεν μπορώ να μη πω φωναχτά τις σκέψεις μου.
Δεν μπορώ να κατανοήσω για ποιόν λόγο δεν μπορεί να επικρατήσει η λογική της συγκυβέρνησης και στον Δήμο της Αθήνας. Με μια κοινή υποψηφιότητα Νέας Δημοκρατίας, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ.
Μου λένε ότι σήμερα τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει.
Αύριο, μεθαύριο, στο εγγύς μέλλον;

@ Ως πότε η κουλτούρα του παλαιοκομματισμού θα ζει και θα βασιλεύει;

@ Πάντως, γύρω από τον Καρατζαφέρη διακινούνται κι άλλες φήμες.
Αυτές αναφέρουν ότι ο Σαμαράς δεν συζητά το ενδεχόμενο να είναι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποψήφιος δήμαρχος των Αθηναίων, αλλά συζητά το ενδεχόμενο να είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και δη σε εκλόγιμη θέση.


@ Μου είπαν ότι τα βιογραφικά για τη θέση του διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ήταν εκατοντάδες. Τα περισσότερα είχαν λαμπρές περγαμηνές.
Τελικά επελέγη ο Δημήτριος Κούκης, που ήταν αποτυχών υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ Αθηνών.
Τι είχες Γιάννη….που λέει κι ο λαός μας.
Ο νέος διοικητής της ΥΠΑ, στο επίσημο βιογραφικό του αναφέρει ότι έχει «καταγωγή και από τους δυο γονείς από τη Μεσσηνία»!
Μπα! Σύμπτωση θα είναι.
Όπως σύμπτωση θα είναι  κι ο πολιτικός του αυτοπροσδιορισμός που λέει ότι «ήμουν και είμαι πάντα δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά».

@ Κάποιοι είναι τόσο χαζοί που δεν μπορούν ακόμη και να γλύψουν….

@ Σας έχω κι άλλο. Την ώρα που η ανεργία των νέων βρίσκεται στα ύψη, την ώρα που όλο και περισσότεροι νέοι αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, την ώρα που η αγωνία χιλιάδων οικογενειών για το μέλλον των παιδιών βρίσκεται στην αποκορύφωσή της, το τέκνο του πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Ζαγορίτη, έχει προσληφθεί στο γραφείο ευρωβουλευτού του κόμματος.
Προφανώς αξιοκρατικά!

@ Τι λυσσάς βρε χριστιανή μου; Σου είπα σε πέντε λεπτά θα είμαι σπίτι. Τι στα κομμάτια παίρνεις τηλέφωνο κάθε μισή ώρα;

@ Θέλω να κάνω ένα σχόλιο αναφορικά με τον Ολλανδό που μαχαίρωσε το πιτσιρίκι στην Κρήτη.
Σκέπτομαι πόσο υποκριτές είναι κάποιοι.
Αν ο Ολλανδός είχε μελαψό χρώμα, φοβάμαι ότι στην Κρήτη και σ’ όλη την Ελλάδα θα είχε γίνει της πουτάνας το μαγκάλι από τους σύγχρονους «ταγματασφαλίτες».
Τώρα που είναι …πολίτης του κόσμου με λεύκη επιδερμίδα (ή καλύτερα με λευκό τομάρι), τον χαρακτηρίσανε από το ευκαιριακό του επάγγελμα. Κλόουν.

@ Ο Ρουπακιώτης δήλωσε ότι η υπουργική του καρέκλα δεν έχει κόλλα….
Εγώ, πάλι, γιατί νομίζω το αντίθετο;

@ Σιγά σιγά μου γίνεται πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προβοκάρει άγρια την Χρυσή Αυγή, με στόχο την ενδυνάμωσή της και την αποδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας.
Κι έχω την αίσθηση ότι το χθεσινό επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή, ήταν πέρα για πέρα καθοδηγούμενο.
Ο Δραγασάκης θεώρησε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξύβρισε τον αρχηγό του επειδή τον αποκάλεσε “mr Alexis”.
Δηλαδή, σιγά τα ωά.
Κι εκεί άρχισε το πανηγύρι με τον Πάντζα να φωνάζει «Χάιλ Χίτλερ» και τους άλλους των άκρων να δίνουν την παράστασή τους.

@ Αν θυμάμαι καλά, ο σύντροφος Δραγασάκης δεν αντέδρασε ποτέ όταν ομοϊδεάτες του και διάφοροι ασυνάρτητοι Έλληνες αποκαλούσαν συναδέλφους τους «δοσίλογους», «Τσολάκογλου», «προδότες», ούτε όταν χαρακτηρίστηκε ο Σόιμπλε «κουτσός»…
Τότε, που ήταν αλήθεια ο κανονισμός της βουλής;
Τότε που ήταν ο φρούραρχος, οέο…;
Το “mr Alexis” τον πείραξε;

@ Σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς υπεβλήθη ο Σάββας Τσιτουρίδης.
Περαστικά του.

@ Δυο από τους πρώην συμβούλους του Γιώργου Παπανδρέου, οι οικονομολόγοι Γιάννης Βαρουφάκης και Νίκος Κοτζιάς, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν του τα «χώνουν» χοντρά.
Λέτε να έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ από την τρυφερή αγκαλιά του Τσίπρα;

@ Τι λυσσάς βρε χριστιανή μου; Σου είπα σε πέντε λεπτά θα είμαι σπίτι. Τι στα κομμάτια παίρνεις τηλέφωνο κάθε μισή ώρα;


@ Χαμός γίνεται στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΠαΣοΚ.
Η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά και ο υπεύθυνος επικοινωνίας Δημήτρης Καρύδης δεν ανταλλάσσουν ούτε την απλή κι ανθρώπινη «καλημέρα».
Σας μιλάω για σφαγή.
Μεσολάβησαν ουκ ολίγοι για να εξομαλύνουν τα πράγματα με τελευταίο τον γραμματέα Νίκο Ανδρουλάκη.
Όλοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται πλέον ο Βενιζέλος.
Εγώ πάντως, «παίζω» Καρύδη λόγω των δίκιων του, αλλά….

@ Το ΠαΣοΚ «κτύπησε» αισίως τεσσάρι…

@ Θα σας πω και για άλλον εσωκομματικό χαμό.
Στους καμένους «σφάζονται» δυο γυναίκες.
Από τη μια η θερμόαιμη Ραχήλ Μακρή κι από την άλλη η εκ Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Από το περιβάλλον της Μακρή, διαρρέεται ότι η Βολιώτισσα προτίθεται να γυρίσει στη Νέα Δημοκρατία, επειδή προσδοκά τις ψήφους του αποθανόντος Θανάση Νάκου.
Κι εγώ που νόμιζα ότι οι ανεξάρτητοι Έλληνες τάχθηκαν με τον πρόεδρο Πάνο με ευγενικούς και αγνούς σκοπούς….

@ Σας έχω κι άλλο από τους καμένους.
Ο Κρόιφ, το διάσημο πλέον καναρίνι της μικρής μου κόρης, μου τιτίβισε ότι το μέγα πνεύμα της διανόησης που ονομάζεται Τέρενς Κουίκ, τα έχει πάρει άγρια με τον πρόεδρο Πάνο, επειδή ότι λέει, ότι κάνει κι ότι σχεδιάζει είναι εν αγνοία του.
Ο Κρόιφ μου τιτίβισε ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής του Τέρενς, είναι η μεταγραφή του…μνημονιακού Ροντούλη από το ΛΑΟΣ, που ήταν υφυπουργός στην…Μνημονιακή κυβέρνηση του Παπαδήμου.
Κι όχι μόνο η μεταγραφή, αλλά και η απόσπαση του από την οργανική του θέση ως καθηγητή στην Κοζάνη, στα γραφεία του κόμματος.
Κάτι που έγινε, όπως διαρρέει ο Τέρενς Κουίκ, με προσωπική παρέμβαση του προέδρου Πάνου και της Ραχήλ Μακρή, παρ’ ότι έχει αποφασιστεί στην κοινοβουλευτική ομάδα και το συνέδριο πως δεν θα γίνει καμιά συνεργασία με μνημονιακούς πολιτικούς και ειδικότερα με την ομάδα Ροντούλη – Χρυσανθακόπουλου.

@ Αληθεύει ότι υπάρχουν σκέψεις –ένθεν κακείθεν- για συνεργασία Νέας Δημοκρατίας και Φλωρίδη και δη στο ψηφοδέλτιο του Κιλκίς;

@ Σας έχω πει εδώ και πολύ καιρό ότι στον ΣΚΑΙ θα υπάρξουν εξελίξεις.
Σας ξαναλέω ότι δεν θ’ αργήσουν.
Θα είναι συνταρακτικές, θα ξεκινούν από το ραδιόφωνο και σιγά σιγά θα περάσουν και στο γυαλί.
Μπάμπης και Άρης, λέγεται ότι θα είναι τα πρώτα θύματα και Νίκος, Γιώργος παζαρεύουν την αλλαγή κατεύθνσης.

@ Θα σας πω τώρα τι διαρρέεται για τη Βίκυ Σταμάτη.
Η σύζυγος του Άκη, περνά δραματικές στιγμές, αφού έχει όγκο στο στήθος, ενώ το παιδί της, που ζει με τη φροντίδα των παππούδων του, το βλέπει μια φορά τον μήνα σε έναν κήπο των φυλακών.
Διαρρέεται και κάτι ακόμη. Ότι η οικονομική κατάσταση των παππούδων είναι «τραγική» και αδυνατούν να του πάρουν ακόμη κι ένα ζευγάρι παπούτσια για να παίζει μπάλα με τους φίλους του.
Αμαρτίες γονέων κλπ κλπ κλπ

@ Μου είπαν ότι ο Καραμανλής έριξε πόρτα στον πρόεδρο του κόμματος που έφτιαξαν οι πρώην καμένοι, που του ζήτησε να συναντηθούν.
Α ρε Ζώη που φαινόσουν ότι θα γινόσουν άλλος κι έμεινες να λες καλημέρα με τον Μανώλη!

@ Θα σας πω και για τον πρόεδρο Παπούλια.
Με πολύ διακριτικό, ομολογουμένως, τρόπο έχει ξεσπάσει με υπόκωφη γκρίνια για την ΜΗ δραστηριότητά του προς το εξωτερικό, εκεί που χρειάζονται πλέον οι «πλάτες».
Μου είπαν ότι αρνήθηκε την πρόταση Σαμαρά να πάνε μαζί σε Κίνα και Αζερμπαϊτζάν ισχυριζόμενος ότι ήταν κουρασμένος από το 15θήμερο που πέρασε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την περίοδο των πασχαλινών διακοπών!

@ Πράγματι! Ο πρόεδρος Παπούλιας έχει να κάνει διπλωματικό ταξίδι στο εξωτερικό από την αρχή του έτους, που είχε επισκεφθεί το Βερολίνο.
Το δε 2012 είχε μόλις τρία ταξίδια.
Ένα τον Ιούνιο που είχε πάει στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών (ελλείψει κυβέρνησης), ένα τον Σεπτέμβριο που είχε πάει στην Ιταλία για την επέτειο της μάχης του Ρίμινι κι ένα τον Οκτώβριο που είχε επισκεφθεί την Αίγυπτο.

@ Το ακούμε κι αυτό.
Αναφέρομαι στην επιθυμία κάποιων πασόκων για εκλογική συνεργασία ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ. Κάτι που ως γνωστό απορρίπτει ο Κουβέλης.
Όμως, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, φαίνεται να έχει άλλη άποψη.
Προτείνει τον σχηματισμό ενιαίου κόμματος με σταθερή πορεία και όχι ευκαιριακή, όπου τα δυο κόμματα θα διατηρούν την οργανωτική αυτοτέλειά τους.
Ως εδώ όλα καλά και θεμιτά, στη βάση ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς.
Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι άλλο.
Ο Βασίλης Οικονόμου, λοιπόν, προτείνει και τις ηγετικές προοπτικές.
Φώτης Κουβέλης πρωθυπουργός, Ευάγγελος Βενιζέλος για πρόεδρος του κόμματος!

@ Κι ύστερα μου λέτε για ποιον λόγο τρίβει τα χέρια του ο Σαμαράς.

@ Μαθαίνω ότι οσονούπω δυο κορυφαία στελέχη του σημερινού ΠαΣοΚ, θα θέσουν στον Βενιζέλο ζήτημα αποχώρησής του από την ηγεσία, πριν καταλήξουν ΕΔΗΚ.
Λέγεται, ότι στην αρχή θα του το πουν διακριτικά και κατ’ ιδίαν.
Ανεξαρτήτως αν με τους χειρισμούς τους το ξέρει …όλη η Ελλάδα.
Αν δεν τους ακούσει, θα το πουν δημοσίως και θα ξεκινήσουν διαδικασίες για τη δημιουργία νέας παράταξης με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας.

@ Και κάτι ακόμη που έχει σχέση με τα προηγούμενα.
Οι βολές που δέχθηκε ο Αβραμόπουλος επειδή ο Σαμαράς δεν θα συναντηθεί με τον Ομπάμα, προέρχονται από το βενιζελικό …όνειρο για το υπουργείο Εξωτερικών.
Σας έχω μιλήσει γι’ αυτό το όνειρο.

@ Κι ο Μαλέλης ιδρύει φορέα για την ενότητα της κεντροαριστεράς.
Ο διευθυντής του STAR!
Λέτε να έχει στους κόλπους του φορείς από τις παραλίες και τα μπαρ της Μυκόνου;
Αποκαλυπτικά πιπίνια;

@ Οι Αμερικανοί είναι ιδιαιτέρως θορυβημένοι με τις πρωτοβουλίες Σαμαρά με τους Κινέζους και Αζέρους.
Προς το παρόν, τον άδειασαν με την μη συνάντησή του με τον Ομπάμα, ενώ κάλεσαν τον Ερντογάν για εταίρο τους, επικαλούμενοι και το πρόβλημα με τη Συρία.
Οι Αμερικανοί εκτιμούν και κάτι ακόμη.
Τα συμφέροντά τους δεν τα προστάτεψε ούτε ο Καραμανλής, ούτε τώρα ο Σαμαράς, αλλά ούτε μπορεί κι ο Τσίπρας που δεν τον θεωρούν ικανό παίκτη, όπως διαλαλούσε η Κουμουνδούρου μετά το ταξίδι στην καρδιά των ΗΠΑ.

@ Λέτε να έχουμε… παρακολουθήσεις, υποκλοπές, θερμά επεισόδια, φωτιές και διάφορα άλλα;
Τα έχουμε ξαναζήσει άλλωστε.

@ Θα σας πω και κάποια πράγματα για το Σκοπιανό, προϊόν συζήτησης με διπλωμάτη που ζει στη χώρα μας και γνωρίζει άριστα τα τεκταινόμενα σε Ε.Ε. και ΗΠΑ.
Υπάρχουν, λοιπόν, σαφέστατες ενδείξεις (αν όχι αποδείξεις) ότι το αλβανικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση του Γκρουέφσκι, επιθυμεί τη λύση του προβλήματος της ονομασίας.
Κάπως έτσι ερμηνεύτηκαν και οι συναντήσεις του αντιπροέδρου των Σκοπίων Φατμίρ Μπεσίμι, με τον Αβραμόπουλο.
Οι «Αλβανοί» των Σκοπίων, δείχνουν να επιθυμούν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τους, αλλά και τον ευρωατλαντικό της προορισμό και με διακριτικό τρόπο παίρνουν αποστάσεις από τον αδιάλλακτο Γκρουέφσκι.

@ Συνεχίζω.
Ο νυν Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει αρχίσει να ενοχλεί σφόδρα τόσο τις ΗΠΑ όσο και την Ε.Ε. αφενός λόγω της αδιαλλαξίας του και αφετέρου λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στα οικονομικά της χώρας του, που ίσως προκαλέσουν αλυσιδωτές κοινωνικές εκρήξεις με συνέπεια την αποσταθεροποίηση της περιοχής.
Στα Σκόπια η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη.
Η στατιστική υπηρεσία της Ε.Ε. ανακοίνωσε προσφάτως ότι μέσα στα τελευταία 10 χρόνια, έχουν εγκαταλείψει τα Σκόπια περισσότεροι από 230 χιλιάδες πολίτες τους (11%), ενώ τα ελλείμματα του κράτους έχουν φτάσει στο 33% του ΑΕΠ.

@ Ήδη, ο ηγέτης των αλβανοφώνων Αλί Αχμέτι, έχει επισκεφθεί τις ΗΠΑ, όπου άκουσε τις προτροπές για εντατικοποίηση των προσπαθειών προς εξεύρεση λύσης με την Ελλάδα. Στόχος, φυσικά, των ΗΠΑ δεν είναι άλλος από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά και των Αλβανών η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την είσοδο στην Ε.Ε.
Ο αλβανόφωνος ηγέτης είχε κι άλλη συνάντηση στις ΗΠΑ.
Με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας, τον Μάθιου Νίμιτς.
Μάλιστα, έβγαλαν και κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν ότι «τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας» κι ότι «οι πολιτικοί πρέπει να λάβουν σημαντικές αποφάσεις για να εξασφαλιστεί το μέλλον των Σκοπίων».

@ Και κάτι τελευταίο από αυτό το θέμα.
Όλο και περισσότερο ανεβαίνουν οι μετοχές της εκτίμησης του αντιπροέδρου των Σκοπίων Φατμίρ Μπεσίμι, στους διπλωματικούς κύκλους των ΗΠΑ και της Ε.Ε.
Δεν είναι εθνικιστής, ενώ θεωρείται σοβαρός συνομιλητής, αξιόπιστος και μετριοπαθής.
Αυτά.

@ Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά τα κέρδη του τραπεζικού δείκτη από τις αρχές του Μαΐου, αγγίζουν το 90%!
Εγώ λέω αυτό που μου έλεγε ο παππούς μου.
Μην τρίβεσαι για πολύ στη γκλίτσα του τσοπάνη.

@ Πάντως, φίλοι μου οικονομολόγοι μου λένε ότι τα ποιοτικά στοιχεία των funds που άρχισαν να «μπουκώνουν» το χρηματιστήριο, είναι σημαντικότατα.
Δεν είναι funds που πουλάνε κι αγοράζουν με στόχο το βραχυπρόθεσμο κέρδος, αλλά σοβαροί θεσμικοί οίκοι και συνταξιοδοτικά ταμεία, όπως το καναδικό που προσφάτως αγόρασε το 26% των Γερμανών στο Ελ. Βενιζέλος.

@ Οι ίδιοι οικονομολόγοι, υποστηρίζουν ότι δεν είναι απίθανη η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ακόμη κι εντός του 2013, Νοέμβριο ή Δεκέμβριο. Κι ότι μαζί με την επιστροφή, θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των χρημάτων της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, κεφάλαιο που αν αφαιρεθεί από το δημόσιο χρέος, θα το κατεβάσει σε επίπεδα κάτω του 90% του ΑΕΠ.
Λέτε;

@ Τι λυσσάς βρε χριστιανή μου; Σου είπα σε πέντε λεπτά θα είμαι σπίτι. Τι στα κομμάτια παίρνεις τηλέφωνο κάθε μισή ώρα;

@ Η κοινωνία για πρώτη φορά άδειασε συνδικάτο, τόσο οφθαλμοφανέστατα όσο την ΟΛΜΕ. Για πρώτη φορά η συνδικαλιστική φάρα είδε τα δόντια εκείνων που επί χρόνια υφίσταντο τις αηδίες και τους εκβιασμούς της.
Και θα σας πω και κάτι ακόμη.
Αναρωτιούνται πολλοί για ποιον λόγο οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν πίσω και ψήφισαν στο τέλος εναντίον της απεργίας.
Οι δημοσκοπήσεις είναι φίλτατοι η αιτία.
Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν για λογαριασμό της Κουμουνδούρου και οι έρευνες του επικοινωνιακού τομέα, που έδειχναν πεντακάθαρα ότι η συντριπτική μερίδα της κοινωνίας ήταν αντίθετη στην απεργία των καθηγητών.
Έτσι, ο Τσίπρας, ενεργοποίησε το σταλινικό δόγμα που επιθυμεί τον συνδικαλισμό υπό κηδεμονία στην υπηρεσία του κόμματος και διέταξε την καταψήφιση της απεργίας.

@ Τώρα θα σας πάω μπουρδελότσαρκα.
Μαθαίνω ότι στα Τρίκαλα άνοιξε και τέταρτο μπουρδέλο, το οποίο ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων, Θεόδωρος Σπανός, έσπευσε να επιθεωρήσει.
Ξέρετε υγειονομικά, ασφάλειες, πιστοποιητικά και όλα τα γραφειοκρατικά.
Κι αφού βρέθηκαν όλα σωστά, όλα ανθηρά και το ευαγές ίδρυμα μπορούσε να ξεκινήσει το ανθρωπιστικό του έργο, ο αντιδήμαρχος πέταξε την πρόταση –βόμβα!
Απευθυνόμενος στην αρχιτσατσά της πρότεινε να καθιερώσει ειδικό τιμολόγιο και έκπτωση 20% για τους πελάτες άνω των 50 ετών, που πλήττονται περισσότερο από την κρίση!
Με ιδιαίτερη στενοχώρια σας αποκαλύπτω ότι δεν έμαθα αν η επιχείρηση δέχθηκε την πρόταση του δημάρχου.

@ Τι διάολο τα θέλουν τέσσερα μπουρδέλα στα Τρίκαλα;
Γυναίκες δεν έχουν εκεί;

@  Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησα με πολύ κόσμο αυτή την εβδομάδα, αλλά να σας πω την αλήθεια μου άκρη δεν έβγαλα. Ο καθένας μου έλεγε το μακρύ και το κοντό του.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η μάχη του Τσίπρα με τις συνιστώσες δεν έχει ακόμη αρχίσει.
Πάντως, λένε ότι Σταθάκης και Σκουρλέτης «σφάζονται», ενώ όπως σας είχα πει, η αγαπημένη μου Ρένα έχει χαθεί από προσώπου γης κι ο Λαφαζάνης απειλεί ότι πλέον δεν θα κρατά κλειστό το στόμα του.
Σκεφθείτε, δηλαδή, να το ανοίξει κιόλας….
Χώρια που η συνιστώσα ΔΕΑ γλυκοκοιτάζει τον Αλαβάνο.

@ Χάσαμε την αγαπημένη μου Ρένα και τώρα βλέπουμε κάτι άλλες με μουστάκι πέντε ημερών και τρίχες στο πιγούνι που γίνονται κοτσίδα…
Φέρτε τη Ρένα πίσω ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεε!

@ Στο προηγούμενο «Καλντερίμι» σας είπα για την επικείμενη αύξηση των τιμών των διοδίων. Δυστυχώς, μάλλον θα επιβεβαιωθώ.
Ίσως και μέσα στο καλοκαίρι.

@ Έχω νέα και από τη ΔΕΗ.
Ανεξαρτήτως αν κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν λεφτά για να πληρώσει την εγγύηση ο Φωτόπουλος και να μη πάει φυλακή, όπως κάνουν και μερικοί συνάδελφοί του στην ΔΕΗ, η ιστορία της αποκρατικοποίησης της εταιρείας προχωρά.
Και μάλιστα θα ξεκινήσει, όπως μου λένε, με τον διαχωρισμό και την παραχώρηση των δικτύων.
Το σχέδιο περιλαμβάνει και τη δημιουργία μιας μικρής ΔΕΗ, αλλά και την πώληση του 17% της μητρικής εταιρείας, που θα απομείνει σε στρατηγικό επενδυτή.

@ Όλη η ιστορία, λοιπόν, θα ξεκινήσει με τον ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), για τον οποίο προβλέπεται ιδιοκτησιακός διαχωρισμός, αποχώρηση της ΔΕΗ και εν συνεχεία αύξηση του Μετοχικού του Κεφαλαίου, που θα καλύψει προφανώς ο επενδυτής.
Ο επενδυτής θα αναλάβει το μάνατζμεντ, ενώ το δημόσιο θα έχει καταστατική μειοψηφία.

@ Να σας πω και τι λένε τα χρονοδιαγράμματα.
Περιλαμβάνουν δυο στάδια.
Συμφώνως με το πρώτο,  μέχρι το τέλος του έτους προβλέπεται η είσοδος του επενδυτή με απόκτηση έως 49% και εν συνεχεία, στο πρώτο τρίμηνο του 2014 προβλέπεται η αποχώρηση της ΔΕΗ.
Εν συνεχεία προβλέπεται η εφαρμογή του δεύτερου σταδίου.
Δηλαδή, η δημιουργία της μικρής ΔΕΗ, που θα περιλαμβάνει τους λιγνίτες, τα υδροηλεκρικά, τα αέρια και εν γένει όλες τις πρώτες ύλες.
Η μικρή ΔΕΗ, προβλέπεται να έχει το 30% δυναμικότητας της σημερινής εταιρείας, ενώ οι μονάδες θα καθοριστούν με διαβουλεύσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

@ Να σας πω και για το τίμημα.
Δεν υπάρχει ακόμη ούτε καν σκέψη για το ύψος του.
Το επεξεργάζεται το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο άλλωστε θα προκηρύξει και τον σχετικό διαγωνισμό.
Σε επίπεδο χρόνων, ο διαγωνισμός προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2015.
Όσοι γνωρίζουν την ενεργειακή αγορά, ισχυρίζονται ότι αναμένεται να εκδηλωθεί τεράστιο ενδιαφέρον για τα δίκτυα (ΑΔΜΗΕ), ενώ ήδη διεθνείς ενεργειακοί όμιλοι από την Ρωσία, την Ιταλία, την Γερμανία και ίσως από τη Γαλλία έχουν αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδιά τους.
Σας λέω και κάτι τελευταίο.
Μην αποκλείσετε την εμφάνιση ισχυρών funds σε συνεργασία με ελληνικά σχήματα.

@ Λέτε οι Φωτόπουλοι να ανεβοκατεβάζουν τους διακόπτες καλοκαιριάτικα;
Γιατί, μπορεί ο ηγέτης της ΓΕΝΟΠ να είναι υπόδικος και αποδυναμωμένος ακόμη και στα μάτια συντρόφων του, αλλά υπάρχουν πέριξ παλικαράκια που κοιμούνται κι ξυπνάνε με το όνειρο να γίνουν πανελληνίως γνωστοί…

@ Τι λυσσάς βρε χριστιανή μου; Σου είπα σε πέντε λεπτά θα είμαι σπίτι. Τι στα κομμάτια παίρνεις τηλέφωνο κάθε μισή ώρα;

@ Ο Δένδιας μαζεύει τους αστυνομικούς που ήταν ορντίναντσες πρώην υπουργών, βουλευτάδων, επιχειρηματιών κι ένα σωρό άλλων παρατρεχάμενων.
Ποια είναι η μαγκιά του;
Ότι το κάνει χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς ανακοινώσεις και δελτία Τύπου, χωρίς φανφαρονισμούς.
Πώς το μάθαμε;
Από τα μπινελίκια που του έριχνε για το θέμα, γνωστός και ευτραφής πρώην συνάδελφός του στα βουλευτικά έδρανα.
Κι επειδή ανέφερα τη λέξη ευτραφής, μη πάει το μυαλό σας στον Πάγκαλο.
Αυτός συνεχίζει να έχει φρουρά, όπως και κάποιοι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης.
Αλλά, γιατί να έχει, επί παραδείγματι, φρουρά ο Καρατζαφέρης; Γιατί να έχει ο Σιούφας; Ο Πετσάλνικος; Από ποιον κινδυνεύουν;

@ Κάποιοι στη Θεσσαλονίκη είναι τόσο νούμερα, που εκτός όλων των άλλων έχουν αρχίσει και ρίχνουν γέφυρες προς τη «Χρυσή Αυγή» εν όψει δημοτικών εκλογών…
Τόσο καραγκιόζηδες πια;
Για την καρέκλα;
Ονόματα οσονούπω.

@ Κλείνει σε λίγες ημέρες και η ημερήσια έκδοση της «Βραδυνής».
Η πάλαι ποτέ ναυαρχίδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στον ημερήσιο Τύπο.
Σημεία των καιρών, αφού ουδείς φρόντισε να την εκσυγχρονίσει και να την καταστήσει ανταγωνιστική.
Κρίμα!

@ Μπορεί να κλείνει η «Βραδυνή», αλλά ανοίγει πάλι η «Αυριανή».
Και πάλι κρίμα!

@ Θα σας πω και κάτι που έμαθα από τα φιλαράκια μου στον αγαπημένο μου Πειραιά.
Μου είπαν, λοιπόν, ότι ο πρόεδρος Βαγγέλης, τα έχει πάρει στο κρανίο με τον προπονητή Μίτσελ, με αφορμή ότι του ζητάει μεταγραφές που όλες, μα όλες, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό.
Τον ίδιο μάνατζερ.

@ Ένα ερώτημα έχω και θα το πω δημοσίως:
Μπορεί ο Μελισσανίδης ως νέος μεγαλομέτοχος του ΟΠΑΠ να διαθέτει ή έστω εξουσιάζει ποδοσφαιρική ομάδα;
Δεν αναφέρομαι μόνο ηθικά, που είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί….

@ Το γήπεδο της Πανάθας στον Βοτανικό το έφαγαν οι κορμοράνοι του Τσίπρα κι η ομάδα γυρίζει στην… υπερσύγχρονη, πλην ειδυλλιακή Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Από την οποία, αν θυμάμαι καλά, έχει αποχωρήσει οριστικά τρεις –τέσσερις φορές…

@ Τι λυσσάς βρε χριστιανή μου; Σου είπα σε πέντε λεπτά θα είμαι σπίτι. Τι στα κομμάτια παίρνεις τηλέφωνο κάθε μισή ώρα;


@ Με τρελαίνουν οι Σαλονικιοί που μένουν, κάνουν καριέρα, οικογένειες, αγορές στην Αθήνα, αλλά δηλώνουν …οικονομικοί μετανάστες!
Σε λίγο μπορεί να χρειαστεί να προστεθεί κάτι γι’ αυτούς στο νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο…Εγώ, τουλάχιστον, θ’ αρχίσω να τους μπινελικώνω!

@ Και κάτι τελευταίο.
Μου είπαν ότι ο μοιραίος Γιώργος Παπανδρέου, χαρίζει τα όργανά του σε παιδιά με ειδικές ανάγκες!
Εννοώ τα όργανα γυμναστικής στο υπερσύγχρονο γυμναστήριο της Ιπποκράτους.

@ Αυτά τα ολίγα και σήμερα.
Σας χαιρετώ, σας ασπάζομαι (όχι σταυρωτά), σας ανανεώνω το ραντεβού για νέο «Καλντερίμι» το απόγευμα του επόμενου Σαββάτου και σας θυμίζω ότι τα χέρια που βοηθούν είναι προτιμότερα από τα στόματα που προσεύχονται…







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου