Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Κύριος Αλέκος Παπαδόπουλος

Είδα τη συνέντευξη του Αλέκου Παπαδόπουλου στην εκπομπή του Αλέξη Παπαχελά στον Skai και επιβεβαίωσα για μια ακόμη φορά την βαθύτατη πεποίθησή μου, ότι ο σημαντικός αυτός πολιτικός λείπει απελπιστικά από την ενεργό πολιτική σκηνή.
Άνθρωπος με γνώση, με ικανότητα, με πολιτική διορατικότητα, με ήθος και ανείπωτη ειλικρίνεια.
Προσόντα, δηλαδή, που αυτονόητα οφείλουν να διαθέτουν οι ασχολούμενοι με τα κοινά, αλλά στην συντριπτική τους πλειοψηφία στη χώρα μας, δεν έχουν.
Βλέπετε, η ελληνική κοινωνία, αλλά και η
 κομματοκρατορία προτιμούν τους κραυγάζοντες αντομνημονιακές κορώνες, που αρέσκονται σε χαρακτηρισμούς τύπου… «Τσολάκογλου», «προδοτών», ή άλλων που έχουν…γνώση για τους ψεκασμούς και λοιπά παρόμοια καραγκιοζιλίκια.

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, όπως πάντα, μίλησε έξω από τα δόντια και εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της Οικονομίας.
«Η Ελλάδα», είπε, «έχει βυθιστεί στην επαιτεία των δανειστών και έχει καθηλωθεί σε βαθιά ύφεση και ανεργία, που οδηγούν αναπόφευκτα τον λαό σε περαιτέρω φτώχεια και δυστυχία».
Τόνισε με χαρακτηριστική πειθώ ότι το Μνημόνιο είναι πλέον εμβαλωματικό και ατελές, ενώ τόνισε ότι «αν η Ελλάδα συνεχίσει την ίδια πορεία, θα εξαναγκαστεί από μόνη της να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη σε μια τριετία»!

Κι όχι μόνο αυτά.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος εξέφρασε –για μια ακόμη φορά- την αναγκαιότητα
θεσμικής και λειτουργικής ανασυγκρότησης της χώρας στη θέση του Μνημονίου, ώστε να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, όπως είναι το συμφέρον της.
Όσο για την αισιοδοξία που εσχάτως διαχέεται από την κυβέρνηση προς την κοινωνία, ήταν σαφής:
«Eίναι αναξιοπρεπές να πανηγυρίζουμε με τα πλαστά πιστοποιητικά που μας χορηγεί απλόχερα την περίοδο αυτή ο διεθνής παράγων περί δήθεν “βιωσιμότητας” της ελληνικής οικονομίας και του δημοσίου χρέους. Είναι προφανές πως λόγω της άγνωστης ακόμη κατάληξης της ευρωπαϊκής κρίσης δεν επιθυμούν, εταίροι και μη, η Ελλάδα να λειτουργήσει αυτή την περίοδο ως η ανεξέλεγκτη “παράφρων μεταβλητή” του Ευρωσυστήματος.
Η χώρα μας παραμένει υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και σε μεγάλη ύφεση, και δεν γίνεται να μεταπηδήσει στην ανάπτυξη», είπε.

Όσο για τις προτάσεις του;
Ανέφερε τις πάγιες θέσεις του.
Άμεσος εξορθολογισμός του Κράτους, αμείλικτη σύγκρουση με τα συνδικαλιστικά συμφέροντα και αναδιάρθρωση της κρατικής μηχανής.
«Μόνο έτσι», ανέφερε, «θα μπορέσει η χώρα μας να καταστεί ελκυστική σε ξένες επενδύσεις».

Πρέπει να υπενθυμίσω και κάτι ακόμη.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, πριν από δυο χρόνια είχε προτείνει τη συγκρότηση της περίφημης «Επιτροπής Κύρους» στη Βουλή.
Αυτή η επιτροπή, θα είχε στόχο την σύνταξη ενός πενταετούς προγράμματος αναγέννησης, στο οποίο θα ενσωματώνονταν χρήσιμα Μνημονιακά μέτρα και θα προχωρούσε πέρα από το Μνημόνιο.
Πρότεινε, επίσης, ισχυρότερους ελεγκτικούς μηχανισμούς και σύσταση ενός ειδικού σώματος επιθεωρητών που θα πραγματοποιούν ουσιαστικούς ελέγχους στα οικονομικά του κράτους, αλλά και σύσταση σύγχρονου αυτόνομου μηχανισμού εσόδων.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος ήταν κι είναι απελπιστικά μόνος στο κεντρικό πολιτικό σύστημα.
Οι τέως συνάδελφοί του, περί άλλων τυρβάζουν, τσακώνονται για τα…αντιρατσιστικά νομοσχέδια που καταθέτουν στη Βουλή ο καθένας μόνος του, η ύφεση εξακολουθεί να κάνει πάρτι κι οι 1,5 εκ. άνεργοι ρίχνονται στην πυρά επειδή ουδείς βάζει χέρι στο πελατειακό σύστημα.
Α, μη ξεχάσω.
Οι πρώην συνάδελφοί του, σε άλλη μια επίδειξη πολιτικής φαυλότητας, απαλλάσσουν τους αγρότες από την υποχρέωση φορολογίας! Την δε «τρύπα» που θα δημιουργηθεί και πάλι στον προϋπολογισμό, θα καλέσουν πάλι όλους τους άλλους για να την κλείσουν.
Με τον γνωστό τρόπο…

Αχ, Αλέκο!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου