Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Οι άμυνες της Δημοκρατίας

Δεν είμαι από εκείνους που έχουν την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.
Εκτιμώ ότι αν αυτό συμβεί, αν βρεθεί στο περιθώριο, θα δρα ανεξέλεγκτα και θα γιγαντωθεί μέσα απ’ αυτό. Ακόμη και με άλλα χαρακτηριστικά.
Είδαμε τι συνέβη στην γειτονική Τουρκία όταν τέθηκαν εκτός νόμου οι ισλαμιστές.
Γιγαντώθηκαν και κυβερνούν την χώρα.
Οι δε παλαιότεροι θα θυμούνται ότι όταν το ΚΚΕ ετέθη εκτός νόμου, μετά τον εμφύλιο, αυτό άλλαξε φορεσιά, φόρεσε αυτή της ΕΔΑ και συνέχισε τον δρόμο του (προσοχή το αναφέρω μόνο ως αποτέλεσμα –γεγονός και δεν συνδέω τα δεδομένα, αν και πολλάκις το ΚΚΕ έχει αρνηθεί ακόμη και το Σύνταγμα της χώρας, καλώντας την κοινωνία σε ανυπακοή).

Η δημοκρατία είναι πανίσχυρη στο επίπεδο της αυτοπροστασίας της και χωράει τους πάντες.
Η Χρυσή Αυγή μόνο μέσω των δημοκρατικών κανόνων θ’ αποτελέσει μια θλιβερή παρένθεση στον κοινοβουλευτικό βίο της χώρας.
Με τη γνώση των πολιτών περί τίνος πρόκειται, αλλά και με την αυστηρή εφαρμογή των νόμων του Κράτους. Προς όλες τις κατευθύνσεις. Κι όπως σωστά επισημαίνει η «Δράση», η απαρέγκλιτη εφαρμογή του νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος είναι υπεραρκετή.
Η Αστυνομία, λοιπόν, κι η Δικαιοσύνη, οφείλουν να «δέσουν» χειροπόδαρα τους τραμπούκους, τους υποψήφιους δολοφόνους και τους δολοφόνους.
Στην προκειμένη περίπτωση να βρουν τα υπόλοιπα καλόπαιδα που συμμετείχαν στην στυγνή δολοφονία του Φύσσα (στη φωτό ο ομολογήσας δολοφόνος μετά βουλευτή της Χρυσής Αυγής) και να τα οδηγήσουν δια βίου στα κάγκελα.
Κι απ’ την άλλη να αναζητήσουν ποιοι μεγαλόσχημοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φωτογραφίζονταν με τον δολοφόνο (καθ’ ομολογία του). Να αναζητήσουν ποιοι ήταν εκείνοι που τον κάλεσαν από το σπίτι για να «καθαρίσει». Να ψάξουν τι σχέσεις υπάρχουν ανάμεσα σε τραμπούκους και συνδέσμους οπαδών.
Κι όλα αυτά να τα προσφέρουν στο πιάτο στον ελληνικό προς γνώση.
Να μάθουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως εκείνοι (500 χιλιάδες παρακαλώ) που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή, αλλά κι όσοι ήταν εν δυνάμει ψηφοφόροι της.
Να μάθουν κι εκείνοι που αντί την Αστυνομία καλούσαν…την Χρυσή Αυγή, ακόμη και προσωπικές τους διενέξεις.
Αυτή είναι η αυτοπροστασία της Δημοκρατίας.
Με δικαιοσύνη και ξεκάθαρους όρους.
Χωρίς στραβά μάτια στα «προστατευόμενα» παιδιά που αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστές.
Χωρίς στραβά μάτια σ’ εκείνον που κλείνει τους δρόμους, ανεβαίνει σε καταπέλτες πλοίων ή κατέχει καδρόνια που χαρακτηρίζονται …οικογενειακά κειμήλια…
Η βία δεν μπορεί να έχει διακρίσεις.
Δεν μπορεί να διακρίνεται σε θεμιτή (το έχουμε ακούσει κι αυτό) κι εγκληματική.

Το μόρφωμα δεν θα ξεριζωθεί με αποκλεισμούς.
Αρκεί ο νόμος 2928/01, που κάποτε αποκαλούσαμε τρομονόμο.
Προς πάντες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου