Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι στο νέο "λεφτά υπάρχουν"

Για πρωτογενές πλεόνασμα κάνει λόγο το οικονομικό επιτελείο, με το οποίο είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε στο τέλος του έτους.
Παραλείπεται φυσικά να λεχθεί ότι τη στιγμή που το ελληνικό κράτος χρωστά πάρα πολλά χρήματα στους υπηκόους του, δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα.
Χάριν της συζήτησης, όμως, ας το δεχθούμε.
Με βάση την πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα, μαγειρεύεται ο  προϋπολογισμός του 2014 κι ήδη υπουργοί κι άλλοι κομματικοί παράγοντες άρχισαν να τάζουν ελαφρύνσεις και αυξήσεις μισθών σε λειτουργούς του κράτους (ακούγονται οι δικαστικοί, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί), αλλά και προσλήψεις.
Αν η εντεινόμενη φημολογία αληθεύει –καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει- τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίοδο που όλα κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα.
Αν δώσουν παροχές σε κάποιες τάξεις, τι θα κάνουν οι υπόλοιπες;
Δεν θα ακυρωθεί η προσπάθεια αναδιοργάνωσης του κράτους και του ίδιου του χρέους;
Δεν θα παρουσιαστεί το φαινόμενο των διαρκών κινητοποιήσεων μέχρι να αναγκαστεί ο Σαμαράς να πάει σε εκλογές, όπως απειλούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;
Κι απ’ την άλλη πλευρά, τι θα γίνει με την απόφαση του Eurogroup που ελήφθη τον προηγούμενο Νοέμβριο, συμφώνως με την οποία οι εταίροι δεσμεύονται μεν να προσφέρουν βοήθεια στη χώρα μας καθ’ όλη την διάρκεια του Μηνημονίου, αλλά με την προϋπόθεση ότι η χώρα μας θα εκπληρώνει τις προϋποθέσεις και τους στόχους του προγράμματος;

Είναι απορίας άξιο για ποιον λόγο ορισμένοι τάζουν λαγούς και πετραχήλια σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, τη στιγμή που ούτε, ακόμη, έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, ούτε μπορούν να διακυβεύουν τις θυσίες μια ολόκληρης κοινωνίας και των συνεπών φορολογουμένων.
Σε τελική ανάλυση τον πολιτικαντισμό τον πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες.
Ας μη ξεχνούν κάποιοι, λοιπόν, τις ρίζες τους, τις καταβολές τους, τις θλιβερές τους συνήθειες.
Ας μην αρχίσουν να ψιθυρίζουν «λεφτά υπάρχουν», ούτε να καλλιεργούν φρούδες ελπίδες.
Αν είναι να μοιράσουν δικά τους χρήματα, με γεια τους με χαρά τους.
Επειδή, όμως, αυτό το χρήμα είναι όλων των άλλων και μάλιστα κατατεθειμένο στα ταμεία του Κράτους με στερήσεις, ιδρώτα και μπόλικο αίμα ας λουφάξουν στην ανυπαρξία τους….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου