Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την αντίληψη, σχεδόν σύσσωμου του πολιτικού κόσμου, να μη «πειραχτεί» το παραμικρό από την δημόσια διοίκηση και το Κράτος.
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω την μεροληπτική κι ανέντιμη στάση του συνόλου των ΜΜΕ απέναντι στα εκατομμύρια ανέργων του ιδιωτικού τομέα, που χωρίς το παραμικρό φταίξιμο, πληρώνουν την κρίση που προκάλεσαν οι αβελτηρίες του Κράτους.
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τις τακτικές και πρακτικές των κομμάτων του κοινοβουλίου, για την υπεράσπιση της «ιερής αγελάδος».
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω για ποιον λόγο, ακόμη και σήμερα, διατηρούμε σε ισχύ τις αναχρονιστικές κι άκρως καταστροφές κρατικές παρεμβάσεις στην οικονομία και στην αγορά.
555 (!!!) νομοθετικές ρυθμίσεις κατέγραψε η έκθεση του ΟΑΣΑ.
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω τους λόγους για τους οποίους η υγιής στη σκέψη κοινωνία, δεν αντιλαμβάνεται ότι το πάρτι των δανεικών έχει τελειώσει και φορτώνει όλες τις συνέπειες της κρίσης στους δανειστές μας.
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω ότι οι Έλληνες δεν γνωρίζουν πως η χώρα δανείζεται μέσα στους μηχανισμούς στήριξης με επιτόκια της τάξης 1-2,5%, ενώ χωρίς αυτούς θα δανείζεται με περισσότερο από 7%.
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω για ποιον λόγο τα εκατομμύρια των ανέργων του ιδιωτικού τομέα παραμένουν σιωπηλά και παρακολουθούν αμήχανα τους «επαναστάτες» της κάθε κινητικότητας και τους συνοδοιπόρους τους, να εμπαίζουν και την λογική και την ίδια τους τη ζωή.
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω για ποιον λόγο τα μαύρα δάκρια, οι κλαυθμοί κι οι οδυρμοί για κάποιον που μπαίνει σε…κινητικότητα και δήθεν απολύεται και θα πεινάσουν τα παιδιά του ή δεν θα έχει να πληρώνει το δάνειό του, όταν υπάρχει η απόλυτη μούγγα στην στρούγκα για εκατομμύρια περιπτώσεις του ιδιωτικού τομέα.
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω γιατί κάθε βράδυ παρελαύνουν από τα σπίτια μας, μέσω των τηλεοπτικών δικτύων, μόνο τα προστατευόμενα είδη του δημοσίου τομέα που απολαμβάνουν ακόμη και σήμερα προνομίων και μονιμότητας κι όχι οι «άθλιοι» του ιδιωτικού τομέα που έχασαν τη δουλειά τους ή πληρώνονται κάθε 30 Φεβρουαρίου…
Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πολλά.
Όπως για ποιον λόγο ο υπάλληλος μιας ΔΕΚΟ αμείβεται με περισσότερα χρήματα από τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων!
Για ποιον λόγο ο κατοικών απέναντι από το σπίτι μου στρατιωτικός, έχει βγει στη σύνταξη στα 45 χρόνια του.
Για ποιον λόγο η συμμαθήτρια της συντρόφου μου που δουλεύει στο δημόσιο, σχεδόν μεγάλωσε το παιδί της με …κρατική φροντίδα, στοργή και προδέρμ, ενώ η δική μου γέννησε και μετά από τρεις εβδομάδες ήταν πάλι στη δουλειά της…
Για ποιον λόγο μια δράκα συνδικαλιστών και κομματανθρώπων διαλύει επί δεκαετίες την Παιδεία μας κι ουδείς βάζει φραγμό στην καταστροφή.
Για ποιον λόγο αδυνατώ να έχω πρόσβαση σε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο, επειδή έτσι μου γουστάρει κι επειδή δεν θέλω να βλέπω τα μούτρα του κάθε Μυλόπουλου ή Πελεγκρίνη;
Για ποιον λόγο πληρώνω επί δεκαετίες του κόσμου τα χρήματα στο παλιό ΤΕΒΕ και νυν ΟΑΕΕ και δεν έχω ούτε περίθαλψη, ούτε σύνταξη.
Για ποιον λόγο πληρώνω καθημερινά εκατοντάδες έμμεσους φόρους οι οποίοι πηγαίνουν υπέρ τρίτων και δη του δημοσίου τομέα.
Για ποιον λόγο το επάγγελμα του κομμωτή ή του φορτοεκφορτωτή στα λιμάνια είναι υπό κρατική προστασία, δηλαδή κλειστό;
Για ποιον λόγο πρέπει να είναι μόνιμος δημόσιος υπάλληλος ο εκτελών χρέη γραμματειακής στήριξης των Πανεπιστημίων ή ο υπάλληλος που πλένει τα σεντόνια στα νοσοκομεία ή ο οδοκαθαριστής;
Για ποιον λόγο ο αποτυχών να εκλεγεί βουλευτής θεωρείται ικανός να διοικεί οργανισμούς και δημόσιες επιχειρήσεις;
Για ποιον λόγο, το γράφω ενδεικτικά, πρέπει να λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο και δη με καθεστώς μονιμότητος η Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων υλικών, η Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Ανάπτυξης Μετάλλων ή το Κέντρο Αργιλοομάζης;
Για ποιον λόγο ο Οργανισμός Λαϊκών Αγορών, πρέπει να είναι υπό Κρατικό καθεστώς; Όπως και το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου; Όπως και το Κέντρο Επιμόρφωσης Δασικών υπαλλήλων;
Για ποιον λόγο, ενώ ολοκληρώθηκε ο σκοπός για τον οποίο δημιουργήθηκε, δεν έχει κλείσει ακόμη ο Οργανισμός Ανέγερσης του Μουσείου της Ακρόπολης;
Για ποιον λόγο δεν «πηγαίνουν» στους ΟΤΑ τα λιμενικά ταμεία, ούτως ώστε να δημιουργηθούν οικονομίες κλίμακος;
Για ποιον λόγο;
Μπορώ να γράφω ολόκληρα 24ωρα για τις στρεβλώσεις του τόπου μας.
Τόσο σε πολιτική κουλτούρα, όσο και στην οικονομία και καθημερινότητά μας.
Το θέμα είναι, τι κάνουμε;
Απολύτως τίποτα.
Οι δε μεταρρυθμιστικές, φιλελεύθερες, κεντρογενείς δυνάμεις της λογικής, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.
Εκτιμώντας ότι με κάποιες παρεμβάσεις ή δελτία Τύπου ή και κάποια δείπνα ανάμεσα στην Κηφισιά, το Ψυχικό και την Βουλιαγμένη, επιτελούν τον ρόλο τους…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου