Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ο νόμος 4174/13 κι οι φωστήρες της ανοησίας

Τα νέα τα μάθατε φαντάζομαι.
Σε μια εποχή που η Ελλάδα αναζητά με το φανάρι του Διογένη επενδύσεις, σε μια εποχή που κάθε ευρώ που επενδύεται στην χώρα πρέπει να χαρακτηρίζεται «χρυσάφι», κάποιος εκ των ηλιθίων γραφειοκρατών έφερε έναν νόμο, τον 4174/13, συμφώνως με τον οποίο φυσικά πρόσωπα, δηλαδή οι μέτοχοι των Ανωνύμων Εταιρειών καθίστανται υπόλογοι για τα χρέη τους.
Δηλαδή, αν μια εταιρεία χρεοκοπήσει κι έχει χρέη προς το δημόσιο, οι μέτοχοί της θα πρέπει να επιστρέψουν τα μερίσματα που έλαβαν τα τελευταία χρόνια, πριν την λύση της.
Δηλαδή, αν μια εταιρεία χρεοκοπήσει, μπορεί να ζητηθούν πίσω μερίσματα που εισπράχτηκαν πριν έξι, επτά, οκτώ χρόνια και ανεξαρτήτως του ποσού που είχε επενδύσει ο μέτοχος!!!

Αυτόν τον αντιεπενδυτικό νόμο, τον ψήφισαν οι…τάχα μου φιλελεύθεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας!
Φωστήρες της ανοησίας, όπως κι οι συντάκτες του νόμου.
Χωρίς καν να σκεφτούν ότι ουδείς –έστω και μικρομέτοχος- θα βάλει πλέον χρήματα σε οποιαδήποτε εταιρεία.
Χωρίς καν να σκεφτούν ότι ουδείς –έστω και μικροεπενδυτής- θα τοποθετήσει έστω κι ένα ευρώ, σε κάποια από τις νέες εταιρείες με προϊόντα τεχνολογίας που δειλά δειλά ξεπροβάλλουν.
Χωρίς καν να σκεφτούν, ότι καθιστούν συνυπεύθυνο ακόμη και τον μικρομέτοχο που αγοράζει μετοχές μέσω του χρηματιστηρίου και δη πέραν του ποσού που διαθέτει!
Χωρίς καν να σκεφτούν ότι αυτό το τερατούργημα προχειρότητας δεν θα το κατέθετε –που λέει ο λόγος- ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Χωρίς καν να σκεφτούν ότι καταπατούν τις βασικές αρχές λειτουργίας των Ανωνύμων Εταιρειών, συμφώνως με τις οποίες ο μέτοχος είναι υπεύθυνος μέχρι του ποσού που επένδυσε σ’ αυτές.
Χωρίς καν να σκεφτούν ότι καταστρέφουν πλέον, ακόμη κι ότι είναι όρθιο στον ιδιωτικό τομέα.
Χωρίς καν να σκεφτούν ότι για αυτό το έκτρωμα ετοιμάζονται ήδη προσφυγές στις Βρυξέλλες, αφού αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο.

Δυστυχώς, δεν είδα κανέναν από εκείνους που προθύμως και βλακωδώς ψήφισαν τη συγκεκριμένη διάταξη του νόμου, να ξεσηκωθεί εναντίον των γραφειοκρατών του υπουργείου Οικονομικών.
Δεν είδα κανέναν εκ εξ εκείνων των βουλευτών που έτρεξαν να «καταλάβουν» το γραφείο του Στουρνάρα για την φορολογία στις στάνες, να πράξουν το ίδιο.

Κι όταν έρθουν τα πρόστιμα από την Ευρώπη, που θα πληρώσουμε όλοι, οι ανόητοι θα ποιούν τη νήσσαν …
Το έχουμε ξαναπεί.
Άφρονες, επικίνδυνοι και ντεμέκ φιλελεύθεροι…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου