Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Με ποιους Κυριάκο;


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Όσο κι αν υπάρχουν ενστάσεις για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, όσο κι αν αυτές αδυνατούν σε πολλές περιπτώσεις να «διεισδύσουν» σε «νεκρά» σημεία της κοινής γνώμης, το βέβαιο είναι ότι ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δημιουργήσει ήδη ρεύμα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Ουδείς μπορεί, επίσης, να αμφισβητήσει το γεγονός πως τα μη «ηχηρά» ευρήματα των δημοσκοπήσεων, καταδεικνύουν ότι ακόμη κι η αυτοδυναμία της δεν θα είναι έκπληξη.
Εδώ, όμως, αρχίζουν οι προβληματισμοί και τα …όμως.
Βλέποντας κάποιος προσεκτικά τη σύνθεση της σημερινής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να κυβερνήσει ο Κυριάκος με δαύτους.
Με δαύτους θ’ αλλάξει τη χώρα; Με δαύτους θα
κάνει μεταρρυθμίσεις; Με δαύτους θα είναι φερέγγυος;
Να τα πούμε και με διευθύνσεις και ονόματα για κάποιους;
Ακούστε:
Την προηγούμενη εβδομάδα, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη ορίστηκε ο Κώστας Καραμανλής junior να περιοδεύσει στην Αιτωλοακαρνανία και να επικοινωνήσει τις θέσεις του κόμματος.
Πράγματι, εκείνος πήγε, έκανε μια άκρως επιτυχημένη –όπως λένε- περιοδεία. Δίπλα του βρέθηκαν παραγωγικοί φορείς του νομού, άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, κομματικά στελέχη και νεολαίοι ακόμη και από άλλους κομματικούς χώρους που εξέφραζαν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου και των ίδιων.
Ξέρετε ποιο ήταν χαρακτηριστικά απόντες; Οι βουλευτές του νομού!!! Ο Μ. Σαλμάς και ο Κ. Καραγκούνης! Γεγονός που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση στους πάντες.
Πάμε πάρα κάτω.
Στην «επιχείρηση» διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας, προσχώρησε σ’ αυτή ο τέως εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων, ο γνωστός μετεωρολόγος  Γιάννης Καλλιάνος. Άνθρωπος σοβαρός, μετρημένος, μορφωμένος και με κανονικό πολιτικό λόγο. Ο οποίος έχει στενή σχέση με τη Β’ εκλογική περιφέρεια Πειραιά. Τι ποιο φυσιολογικό να ζητήσει να εκτεθεί και να ζητήσει ψήφο στη συγκεκριμένη περιφέρεια;
Όμως, όχι. Αντέδρασε ο γηραιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης, που εκλέγεται εκεί και επιθυμεί να «παραδώσει» την έδρα στο παιδί του!
Απίστευτο; Ναι. Μα αληθινό. Ο άνθρωπος αυτός που εκλέγεται συνεχώς από το 1974 και κανένας πρωθυπουργός δεν τον έκρινε ικανό για να τον χρήσει ούτε καν υφυπουργό, νομίζει ότι η έδρα αποτελεί προσωπικό βιλαέτι του.
Έχω κι άλλο.
Στα πλαίσια, επίσης, της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας έγιναν συζητήσεις με τον διαγραφέντα από το ΠαΣοΚ βουλευτή Λακωνίας, Λεωνίδα Γρηγοράκο. Κι ενώ οι συζητήσεις είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί, σήκωσε αχό ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης. Που, προφανώς, ένιωσε ότι με την πιθανή προσχώρηση του Γρηγοράκου θα απειλείτο η «δική» του έδρα!
Κι άλλο.
Έχει γίνει σοβαρότατη συζήτηση – και μάλιστα σε ιδιαιτέρως θερμό κλίμα- με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη. Ξέρετε ποιος ανθίσταται σ’ αυτό το ενδεχόμενο; Ο πολύς Νικήτας Κακλαμάνης. Που όποτε δεν του αρέσει κάτι ή όποτε δεν είναι εκείνος στο επίκεντρο πολιτικών αποφάσεων (όπως έγινε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές) παίρνει το καπελάκι του και φεύγει και όποτε θέλει να επανεκλεγεί επιστρέφει! Από αυτόν άλλωστε και το αντάρτικο που έκανε στον δήμο της Αθήνας, απέναντι στην επίσημη υποψηφιότητα που στήριζε η Νέα Δημοκρατία, δεν χάθηκε μετά πολλά χρόνια ο πρώτος δήμος της χώρας;
Κι άλλο.
Εδώ και καιρό γίνονταν συζητήσεις με προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς, στα πλαίσια δημιουργίας μιας πανστρατιάς απέναντι στην Αριστερή λαίλαπα. Προσωπικότητες όπως η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ακόμη κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μα … οι καραμανλικοί κύκλοι κατέθεσαν τις ενστάσεις τους και οι συζητήσεις σταμάτησαν εν τη γενέσει τους.
Παρόμοια παραδείγματα μπορούμε να γράφουμε και να γεμίζουμε άπειρες σελίδες.
Αλλά δεν έχει σημασία μπροστά στην ουσία.
Κι η ουσία είναι ότι ο Κυριάκος έχει μπροστά του πεδίο δόξης λαμπρό για να ανανεώσει τη Νέα Δημοκρατία.  Και μιλάμε για ριζική ανανέωση του κόμματός του. Για ανάδειξη νέων ανθρώπων που δεν θα θυμίζουν στο παραμικρό τα μειράκια της πολιτικής και οτιδήποτε έχει σχέση με τον επάρατο κρατισμό, την αναξιοκρατία, τον αριβισμό και τους επαγγελματίες της πολιτικής.
Στους καιρούς που βρισκόμαστε, δεν έχει καμιά θέση το παρελθόν.
Τελεία και παύλα.
Και σ’ αυτό οφείλουμε να συνδράμουμε κι εμείς οι πολίτες.
Εμείς άλλωστε ψηφίζουμε, εμείς σταυρώνουμε τα ψηφοδέλτια.
Ας σκεφτούμε καλά ποιους…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου