Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Ας πάψουν να χαϊδεύουν βία και δολοφόνους


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος  κι η σύντροφός του υπέστησαν μια βρομερή τρομοκρατική επίθεση! Κάποιοι έβαλαν εμπρηστικούς μηχανισμούς στην είσοδο του σπιτιού τους, αλλά και στο αυτοκίνητό του βουλευτή. Οι τρομοκράτες προσπάθησαν ν’ ανατινάξουν και το αυτοκίνητο της συντρόφου του, μα δεν μπόρεσαν. Ο κίνδυνος να χάσει τη ζωή του ήταν μεγάλος, ειδικά αν ανυποψίαστος έμπαινε στο αυτοκίνητο πριν εκραγεί ο εμπρηστικός μηχανισμός!

Μετά, βγήκαν τα κόμματα και καταδίκασαν την ενέργεια! Κάποια

με «ναι μεν αλλά»… Μα η ερώτηση παραμένει: Πόσο πια η τρομοκρατία κι οι πράξεις βίας θα ταλανίζουν τα κεκτημένα δικαιώματα της κοινωνίας και της φιλελεύθερης δημοκρατίας; Πόσο πια τα δικαιώματα της ζωής, της ελευθερίας και της ιδιοκτησίας θα γίνονται βορά στις διαθέσεις τρομοκρατών και άρρωστων μυαλών; Πόσο αυτοί οι τύποι θα πλήττουν την ίδια τη δημοκρατία; Πόσο θα υπάρχουν κόμματα που επιδεικνύουν ανοχή σ’ όλα αυτά και στις τάξεις τους κατοικοεδρεύουν οπαδοί του τρομοκράτη –δολοφόνου Κουφοντίνα; Πόσο θα διακυβεύεται καθημερινά η ελευθερία έκφρασης πολιτικών και ακαδημαϊκών, μη τυχόν και τους πουν φασίστες; Πόσο θα είναι ελλειμματικό ακόμη το αίσθημα της ασφάλειας; 

Να τα πούμε ακόμη πιο σκληρά. Πάψτε κάποιοι από την Αριστερά να χαϊδεύετε τη βία.  Πάψτε να παραλληλίζετε την Ελλάδα με το καθεστώς Ερντογάν ή να πιπιλάτε την καραμέλα του… αυταρχικού κράτους! Πάψτε να υπερασπίζετε δολοφόνους! Πάψτε να ζητάτε τα πιο παράλογα, όπως το να αποφασίζει ένας δολοφόνος σε ποια φυλακή θα εκτίσει την ποινή του! Πάψτε να στηρίζετε την βία στα πανεπιστήμια και την ουσιαστική απαγόρευση οιασδήποτε άλλης άποψης, αφού όποιος την εκφέρει κτίζεται στα γραφεία του, γρονθοκοπείται ή και λοιδορείται με κρεμασμένες ταμπέλες, τύπου Άουσβιτς, στον λαιμό…  Πάψτε να φωνάζετε κάποιοι ότι θα καταργήσετε νόμους ψηφισμένους από μια αιρετή κυβέρνηση και να δίνετε άλλοθι στους αναρχοφασίστες.

Ας σταματήσει επιτέλους η Αριστερή κι ακροαριστερή βία. Δεν πάει άλλο! Όλες οι χώρες στις οποίες εμφανίστηκε η τρομοκρατία, την διέλυσαν, την κατέστειλαν, την εξαφάνισαν. Εμείς βολοδέρνουμε κι είμαστε ανεκτικοί ή και έρμαια μιας χούφτας τεμπέληδων καταληψιών, ληστών και δολοφόνων… Όλο λέμε ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει κι όλο μπροστά μας τη βρίσκουμε!

Κάτι τελευταίο προς ορισμένα ΜΜΕ: Κύριοι, δεν ήταν …μαφιόζικη η επίθεση εναντίον του Μπογδάνου. Δεν αφορούσε κυκλώματα προστατών, νταβατζήδων και νονών. Ούτε επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ήταν μια φριχτή τρομοκρατική –δολοφονική επίθεση από ανθρώπους που νομίζουν ότι η βία αποτελεί πεδίο πολιτικής δράσης και δη θεμιτό! Μια επίθεση που είχε κίνητρο το μίσος λόγω των πολιτικών θέσεων του βουλευτή. Έλεος πια!

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου