Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

«Ημιπιτσιρικάδες»…. Παππάς και Καλογρίτσας


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές ο πρώην πρόεδρος της Βουλής πρέπει να έκανε τον καθηγητή Μπαμπινιώτη ευτυχισμένο αφού έγινε ο πρώτος νεοέλληνας που εφηύρε νέα λέξη. Τη λέξη «ημιπιτσιρικάς»!

Τη λέξη την εισήγαγε στο νεοελληνικό λεξιλόγιο ο Νίκος Βούτσης στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις κατηγορίες εναντίον του 35χρονου γιού του που κατηγορείται για ληστεία τραπέζης, ρίψη φεϊγβολάν στην πόρτα της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, ενώ στηρίζει αναφανδόν τον αρχιεκτελεστή της 17Ν!

Ο Βούτσης είναι αυτός που

όχι πολύ πριν, είχε καταστήσει τα περιπολικά της ΕΛΑΣ …ταξί του Ρουβίκωνα! Τότε που είχαν συλλάβει μέλη του στο προαύλιο της Βουλής και τα προσήγαγαν στη ΓΑΔΑ κι ο πρόεδρος είχε δώσει εντολή να τα φέρουν πίσω … και να τα ελευθερώσουν εκεί που τους συνέλαβαν!!!

Ο Βούτσης, πλούτυνε κι άλλο το ήδη πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο. Τώρα με βάση το «ημιπιτσιρικάς», θα μπορεί κάποιος να αποκαλέσει τον ίδιο «ημιραμολί»… 

Φοβερός Βούτσης. Έχει ένα γιο που κατηγορείται για αδικήματα που προβλέπεται φυλάκιση. Κι αυτός ουσιαστικά μας είπε ότι ο 35χρονος είναι παιδί κι έχει ελαφρυντικά αφού τον χαρακτήρισε ««ημιπιτσιρικά»!  Τον άνθρωπο  δηλαδή που είναι στην ηλικία που ο Τσίπρας ήταν ήδη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μεγαλύτερος κατά πέντε χρόνια από τον Χάιζενμπεργκ όταν έπαιρνε Νομπέλ στη Φυσική! Απορώ αν ο Βούτσης έχει πει στον …ημιπιτσιρικά γιο του ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης!

Προσέξτε: Ημιπιτσιρικάς ήταν κι ο Κουφοντίνας όταν στη γωνία Βουκουρεστίου και Τσακάλωφ δολοφόνησε τους Μομφεράτο και Ρουσέτη, το 1895.

Ερώτηση: Υπονοεί κάτι ο Βούτσης; Όπως επί παραδείγματι ότι συγχωρούνται πράξεις που γίνονται μέχρι τα….35;

Ερώτηση: Η απάντηση «ουδέν σχόλιον» που είχε δώσει όταν ρωτήθηκε για τον γιο του ως υποδοχέα του Κουφοντίνα στην έξοδό του από τη φυλακή, σήμαινε και σημαίνει κάτι;

Ξέρετε κάτι; Ναι, είναι αποδεκτό ότι δεν μπορεί να μιλάμε για ζήτημα οικογενειακής ευθύνης, παρ’ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το αποδέχτηκε κι έπραξε ποτέ. Αλλά, ο Νίκος Βούτσης δεν καταδικάζει την ανομία του γιού του ενώ μας μιλά για … «ημιπιτσιρικά» προκαλώντας τη νοημοσύνη της νοήμονος κοινωνίας.

Ξέρετε κάτι ακόμη; Η πρόκληση της νοημοσύνης της κοινωνίας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν θυμόμαστε ότι ως πρόεδρος της Βουλής δήλωνε ότι αν υπάρχουν καταστροφές πρέπει να υπάρχει ανεκτικότητα!!! Υποθάλποντας συμπεριφορές βίαιων περιστατικών από τις λεγόμενες…. συλλογικότητες κι εκείνους που δεν αποδέχονται την ίδια την έννοια του κράτους!

Αποτελεί ντροπή το επιχειρούμενο άλλοθι στους…  «ημιπιτσιρικάδες» και ταυτοχρόνως νεύμα στήριξης στους μπαχαλάκηδες που αναμένουν και πάλι την ευκαιρία για να τα κάνουν γης Μαδιάμ.

Προφανώς αυτή η ντροπή θα εντάσσεται στο …ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.  Που, εκτός των «ημιπιτσιρικάδων» θα δοκιμαστεί και πάλι στη Βουλή με την υπόθεση Καλογρίτσα – Παππά! Όπου τώρα και για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να πείσει πειστικά ότι δεν επιχείρησε να χειραγωγήσει θεσμούς και να υπονομεύσει ανεξάρτητες αρχές. Η ιστορία Καλογρίτσα – Παππά, ινστιτούτου Φλωρεντίας κλπ, είναι εξ ίσου σημαντική με την υπόθεση Novartis.

Τα fake news μιας ολόκληρης περιόδου διαμόρφωσαν πολιτικά δεδομένα κι όσοι ήταν αντίθετοι με τις πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδόν διαπομπεύονταν. Για τα  δε μη προσκείμενα ΜΜΕ γίνονταν ολόκληρες επιχειρήσεις απαξίωσης που είχαν στόχο να στραφεί ο κόσμος σε αντίστοιχα κυβερνητικής επιρροής. Θυμηθείτε πόσο απροκάλυπτα φασιστικά λειτουργούσε η ΕΡΤ, θυμηθείτε ότι ετοίμαζαν να κάνουν τον υπαριθμόν  ένα παράγοντα των media τον Καλογρίτσα, με εγγυήσεις βοσκοτόπια!

Σήμερα, οι καταγγελίες του Καλογρίτσα είναι συνταρακτικές. Με το όνομα του «δεξιού χεριού» του Αλέξη Τσίπρα, του Νίκου Παππά να εμπλέκεται σε «αξιόποινες πράξεις» που φέρονται να τελέσθηκαν κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος ήταν υπουργός. Αυτό αναφέρει ο εισαγγελέας. Για μια υπόθεση χρηματοδότησης τριών εκατομμυρίων από τον λιβανέζικο κατασκευαστικό κολοσσό CCC, για εικονικό έργο στα Εμιράτα, ενώ τα χρήματα θα πήγαιναν για συμμετοχή του σε υπό ίδρυση συριζαίικο τηλεοπτικό κανάλι!!!

Ο Καλογρίτσας ισχυρίζεται ότι στήθηκε με αρχιτέκτονα τον Νίκο Παππά και τον… White Porscha!!! Ποιος είναι ο White Porscha; Έλα μου ντε; Πάντως η έκφραση White Porscha σημαίνει … ο κορυφαίος, ο αμόλυντος, ο πεντακάθαρος!

Ηθικό πλεονέκτημα είπατε; Γελάει και το πληκτρολόγιο…

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου