Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Το fake news με τον Κ. Κατσαφάδο


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έχουμε αναφερθεί τόσες και τόσες φορές στην πολιτική –στρωματσάδα που ασκεί η Αριστερά κι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μια πολιτική χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς καν να ελέγχουν όσα λένε με υστερικές κραυγές. Τα δε ….καταγγελλόμενα καταρρίπτονται, σβήνουν όπως συμβαίνει με τα πυροτεχνήματα.

Προχθές στη Βουλή, είχαμε τον Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει …βιασμούς στο Εθνικό θέατρο. «Πάγωσαν» προς στιγμή οι πάντες. Μέχρι που όλοι καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει καταγγελία για

κάτι τέτοιο κι ήταν απλώς μια άσφαιρη ρουκέτα Τσίπρα με στόχο να πλήξει τον Μητσοτάκη, που υποτίθεται έβαλε τον Λιγνάδη στο Εθνικό.  

Μετά, πάλι χωρίς έλεγχο και διασταύρωση όσων λέει –αρπακόλλα το λέει ο λαός μας- άρχισε να κατηγορεί τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Κώστα Κατσαφάδο!!! Ότι στο παρελθόν, ως μέλος της ΔΑΠ,  έστειλε στο νοσοκομείο τον πρύτανη του ΠΑΠΕΙ! Ιδού τι ανέφερε στην πρωτολογία του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Εσείς μπορείτε να κάνετε κι άλλα πράγματα και να μας κουνάτε και το δάχτυλο. Διότι όχι στο παλιό παρελθόν, πριν λίγες μέρες, πριν λίγες εβδομάδες κάνατε υφυπουργό Ναυτιλίας τον κ. Κατσαφάδο. Τι έκανε ο κ. Κατσαφάδος; Τίποτα τρομερό. Έστειλε μαζί με άλλους συναγωνιστές του της ΔΑΠ τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιά στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, διότι ήθελε να διαλύσει μια συνεδρίαση εκλεκτορικού σώματος, και όταν έκλεισαν οι καθηγητές την πόρτα για να μην προπηλακιστούν άδειασαν τα πρωτοπαλίκαρα αυτά τους πυροσβεστικούς κρουνούς μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να πάνε στο νοσοκομείο καθηγητές με αναπνευστικά προβλήματα. Μια μέρα μετά, βεβαίως, η ΔΑΠ με αίσθηση ευθύνης προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποφάσισε τη διαγραφή του κ. Κατσαφάδου, αλλά εσείς σήμερα, που μας παριστάνεται τον ευαίσθητο για θέματα βίας στα πανεπιστήμια, τον επιβραβεύσατε, τον κάνατε υφυπουργό πριν από λίγες εβδομάδες. Τόσο υποκριτής είστε».

Στη Βουλή έγινε χαμός. Ο υφυπουργός απάντησε με επιχειρήματα ότι αυτό αποτελεί ψέμα κι ότι με τα ψέματα δεν ασκείται πολιτική, ενώ μπήκαν στον χορό κι οι Σκουρλέτης –Φίλης και το ζήτημα άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις. Από το πουθενά!

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι εκπρόσωποί του ανέφεραν ότι ο Κώστας Κατσαφάδος διεγράφη από τη ΔΑΠ για τον… φασιστικό τραμπουκισμό του πρύτανη, με τον υφυπουργό να λέει απευθυνόμενος στην πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι « Εδώ δεν είναι Πανεπιστήμιο Πειραιά να πετάτε ρουκέτες»!!

Προσοχή: Ήταν τόσο πρόχειρη η καταγγελία Τσίπρα που δεν είχε ελέγξει καν για να μάθει ότι η ΔΑΠ έχει ως αρχή ότι σε οποιοδήποτε μέλος της ασκηθεί ποινική δίωξη χάνει την κομματική ιδιότητα μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση δικαστικά.

Για την ιστορία: Πράγματι ο Κώστας Κατσαφάδος είχε κατηγορηθεί ότι μαζί με άλλα μέλη της ΔΑΠ είχαν τραμπουκίσει τον πρύτανη του ΠΑΠΕΙ. Έγινε δικαστήριο, το 2007, από το οποίο αθωώθηκε αμετάκλητα.

Προσέξτε: Λίγο μετά τα Αριστερά πυροτεχνήματα στη Βουλή, ο σημερινός πρύτανης του ΠΑΠΕΙ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει πανηγυρικά τον Αλέξη Τσίπρα και τους Σκουρλέτη και Φίλη. Όπως αναφέρει, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και ο κ. Κατσαφάδος όχι μόνο δεν μετείχε, αλλά δεν βρισκόταν στον ίδιο χώρο! Επίσης, τονίζει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αθωώθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Φυσικά, ουδεμιά συγγνώμη ζητήθηκε προς τον Κώστα Κατσαφάδο για το απροκάλυπτο fake news.  Αλλά αυτό δεν το περίμενε κάποιος νοήμων, αν ήξερε το πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, επανειλημμένως ο Αλέξης Τσίπρας έχει εμφανιστεί στη Βουλή ή αλλού ψευδόμενος. Ακόμη και για γεγονότα που είναι «φως –φανάρι» πως αποτελούν μυθεύματα.

Η Αριστερά κι ο Αλέξης Τσίπρας έχουν συνεχώς στα χείλη και στον λόγο τους το ανάθεμα. Ανάθεμα εναντίον των πάντων. Και μυθεύματα που μετατρέπονται σε πολιτική!  Αλλοπρόσαλλες κι ανερμάτιστες πράξεις και πολιτικές. Χωρίς συναίσθηση κι ενσυναίσθηση. Κι η επιτομή της ημιμάθειας.

Εδώ έφτασαν στο σημείο, πάλι προχθές, να μιλά ο Τσίπρας  για «τα παιδιά με τα πρησμένα πόδια που τα έλεγαν αλήτες» και να τα προσομοιάζει με …. τους λίγους διαδηλωτές εναντίον του νομοσχεδίου Κεραμέως ή τους… Λαμπράκηδες!   Η δε έλλειψη Παιδείας και πολιτικής κουλτούρας τον οδήγησε ώστε να μπερδέψει τη γενιά του ’40 με τη Νεολαία Λαμπράκη, μέσα από τους στίχους του Ελύτη, παραφράζοντας και τον ίδιο τον στίχο.

Βλέπετε, δεν είπε κάποιος στον Αλέξη Τσίπρα ότι ο ποιητής ανέφερε  και υμνούσε ελεγειακά «νέους με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες» και όχι τα «παιδιά»… Χώρια που «οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες» δεν είχαν καμία σχέση με τους Λαμπράκηδες. Ήταν οι νέοι της κατοχής και τα πρησμένα πόδια τους δεν ήταν από τις… διαδηλώσεις αλλά από την αβιταμίνωση λόγω της μεγάλης πείνας του χειμώνα του 1941-42.

Μα κι αυτό είναι ήσσονος σημασίας γεγονός για εκείνους που παίρνουν στίχους που αποτελούν εθνική παρακαταθήκη κι εξ αιτίας των ελλιπών πνευματικών τους οριζόντων τους χρησιμοποιούν στα κομματικά τους θεατρικά παιγνίδια…

Αντιπολιτευτικές υπερβολές, αντιφάσεις, ιδεοληψίες και συνέχεια του πενταετούς κυβερνητικού λαϊκισμού, είναι το πολιτικό σκηνικός που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο πρόεδρός του. Με συνεχείς καταγγελτικές αναφορές (συνήθως για …κυβερνητική χούντα και ακροδεξιά) αντί θέσεων και εποικοδομητικών- επεξεργασμένων προτάσεων.

Τραγωδία ή κωμωδία στο δικό τους σύμπαν; Ποιος ξέρει; Κατά τα άλλα ο Αλέξης Τσίπρας, είπε στον Μητσοτάκη ότι… βιάζει τη δημοκρατία! Κι ο Κατσαφάδος απλά χαμογελούσε κουνώντας με νόημα το κεφάλι του…

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου