Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Δεν ορρωδεί προ ουδενός




 Γράφει η Βάσω Μακρυγιάννη

 Παρακολούθησα με προσοχή τη συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία και τις μεταρρυθμίσεις της Κεραμέως.  Μα δεν θα σταθώ σ’ αυτή καθεαυτή τη συζήτηση όσο στην αναχιτριαστική αναφορά του Αλέξη Τσίπρα, που ουσιαστικά μίλησε για βιασμούς στο Εθνικό θέατρο!  Ομολογώ πως όταν το άκουσα έχασα το έδαφος κάτω από τα πόδια μου. Νόμισα ότι άκουσα λάθος. Μα δεν…

Ας τα πάρουμε από την αρχή: Μιλώντας λοιπόν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανάμεσα

σε όσα υποστήριζε με τα οποία δεν θέλει ν’ αλλάξει τίποτα στα Πανεπιστήμια, είπε την εξής αποστροφή:  «Μας είπατε σήμερα, κύριε Μητσοτάκη, ότι γίνονται βιασμοί στα πανεπιστήμια. Μήπως τα μπερδέψατε με το Εθνικό Θέατρο;».

Μόλις το εκστόμισε, κάποιοι σύντροφοί του άρχισαν να τον χειροκροτούν!!! Ωιμέ και τρισαλί!  Ο Αλέξης Τσίπρας από του βήματος του κοινοβουλίου επιχείρησε να αποκρούσει τις αναφορές Μητσοτάκη για ναρκωτικά, βία και βιασμούς εντός των ΑΕΙ, λέγοντας ότι …βιασμοί γίνονται στο Εθνικό θέατρο! Χωρίς να κατονομάσει το παραμικρό. Πέταξε μια φράση στην ανθρωπομηχανή, χωρίς διευθύνσεις και ονόματα και …νόμισε ότι απάντησε στον Μητσοτάκη!

Δηλαδή, αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας συγκράτησε από τι αναρίθμητες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και βίαιες συμπεριφορές στο θέατρο και στον κινηματογράφο, είναι ότι στο Εθνικό γίνονται βιασμοί!!!  Πώς προκύπτει αυτό; Από πού; Από ποια καταγγελία;

Να σας πω! Από καμιά! Ουδείς έχει καταγγείλει κάτι. Μόνο φήμες! Φήμες, λόγια, υπονοούμενα... Δεν υπάρχει σκάνδαλο που να έχει καταγγελθεί και κατακριτέα συμπεριφορά για κανέναν. Ασχέτως αν παραιτήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής που διάκειται φιλικά στη ΝΔ και στον Μητσοτάκη.

Μα είναι δυνατόν ελαφρά της καρδία να λέει τέτοια πράγματα στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δεν ορωδεί προ ουδενός; Ούτε του μεγαλύτερου ψέματος;

Κι αυτό την ώρα που καλλιτέχνες που είναι άμεσα συνδεδεμένοι μαζί του, καταγγέλλονται για σεξουαλικά σκάνδαλα ή παράτυπη συμπεριφορά στο ελληνικό θέατρο, όπως ο  Κιμούλης ή  ο Χαϊκάλης! Φίλοι κι αδέλφια μαζί του. Τον έναν τον έβαλε στην επιτροπή για το Σύνταγμα κι εν συνεχεία αφεντικό στο «Σταύρος Νιάρχος»,  τον άλλο τον έκανε υπουργό να λύσει το ασφαλιστικό!!!  Κι αν αποκαλύπτονται βαθιά σκοτάδια για εκείνους, ο Τσίπρας είδε…. ανύπαρκτους βιασμούς στο Εθνικό!

Θα ξαναπώ ότι είναι ανατριχιαστικό να γίνεται αντιπολίτευση με fake news και φήμες. Και δη συστηματικά. Θα ξαναπώ ότι ουδείς πολιτικός σε όλη την υφήλιο διανοήθηκε να αξιοποιήσει πολιτικά τα σεξουαλικά σκάνδαλα ή παρόμοια γεγονότα βίας. Ουδείς νοιάστηκε αν καταγγελλόμενοι είναι Δεξιοί ή Αριστεροί, Ρεπουμπλικάνοι ή Δημοκρατικοί. Ουδείς νοιάστηκε αν ο Γάλλος που βίαζε αγόρια ήταν οπαδός του Μακρόν, της Λεπέν ή του Μελανσόν. Μόνο ο Τσίπρας εν Ελλάδι!

Που μας αποδεικνύει –ακόμη και σε όσους εξ ημών δεν εντρυφούν στην πολιτική- ότι ο πάτος είναι συνεχώς πιο χαμηλά.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου