Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Στο καλντερίμι (Νο 1)

Από σήμερα, το grpost.blogspot.com καθιερώνει μια νέα εβδομαδιαία στήλη με πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια, παρασκήνια και πολλά άλλα που δεν θα διαβάσετε ή θα ακούσετε σε πολλά media.
Η στήλη θα δημοσιεύεται κάθε Σάββατο βράδυ.
Ξεκινάμε λοιπόν.

  • Μεγαλοδημοσιογράφος, από εκείνους που εμφανίζονται να ξιφουλκούν εναντίον του Μνημονίου και έλκων την πολιτική καταγωγή από τον λεγόμενο κεντροδεξιό χώρο (η "φωτογραφία" του είναι αρκετή και δεν επιτρέπονται περισσότερο προς το παρόν), βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες με κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα ανταλλάσσοντας απόψεις για την κατάσταση του τόπου.
Πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι στον δημοσιογράφο έχει τεθεί ευθέως η πρόταση για τη δημιουργία κόμματος υπό την ηγεσία του.
Ο ισχυρισμός του επιχειρηματικού παράγοντα είναι ότι χρειάζεται ένα κόμμα, πέραν της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο θα ηγηθεί ευρέως προβεβλημένη προσωπικότητα, με ένσημα και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι ο δημοσιογράφος το σκέφτεται, κάνει ότι μπορεί να απαξιώσει έτι περαιτέρω το πολιτικό σύστημα και δη παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ξεκίνησε επαφές και με απλά στελέχη της.
Προς το παρόν, έτερον ουδέν.

  • Ήδη γράφτηκε στα ψιλά κάποιων εντύπων και είναι αλήθεια.
Πολλά από τα «ορφανά» του Γιώργου Παπανδρέου, όλα εκτός κοινοβουλίου πλέον, απεργάζονται την επιστροφή Παπανδρέου στην ηγεσία του ΠαΣοΚ.
Εσχάτως, μάλιστα, με την παραχώρηση – από επιχειρηματία προσκείμενο στην οικογένεια Παπανδρέου- ιστοσελίδας, επιχειρούν να δίνουν καθημερινό στίγμα και γραμμή στους συντρόφους τους.
Λέγεται, μάλιστα, ότι προετοιμάζεται εβδομαδιαίο έντυπο.
Αγνοούν φαίνεται αυτό που λέει ο λαός μας περί του πεθαμένου και της κλανιάς.

  • Τα σύννεφα στις σχέσεις του βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου με τον Πάνο Καμμένο όλο και μαυρίζουν.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλάνε για επερχόμενη καταιγίδα στους Ανεξάρτητους Έλληνες
Πάντως, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, αμετροεπής πολιτικά όπως πάντα άλλωστε, επιχείρησε να βρει άλλους εννέα συναδέλφους του για να σχηματίσει αυτόνομη κοινοβουλευτική ομάδα στη Βουλή.
Απέτυχε παταγωδώς!
Τώρα, μας λένε ότι έχει ρίξει γέφυρες εκεί που έφτυνε.
Κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά, όπως γίνεται άλλωστε με αυτά τα ζητήματα.
Άλλο «πουλάκι» μας είπε ότι δεν τον αφήνει αδιάφορο ένα κόμμα που θα έχει…χριστιανοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, όπως εκείνο που σχεδιάζει ο πολιτικός εγκέφαλος της Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος.
Ξέρει, όμως, ότι και εκεί θα είναι δεύτερο βιολί και διστάζει.
Όπως διστάζει να μπλέξει στο ίδιο εγχείρημα κι ο Νικήτας.
Ποιος Νικήτας;
Ένας είναι ο Νικήτας που κατάφερε να χάσει τον δήμο Αθηναίων από κάποιον Καμίνη….

  • Οι ριπές κατά των τραπεζών και του συστήματος που εξαπολύουν τα στελέχη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον αποτελούν πυροτεχνήματα λάμψης και κρότου.
Δεν εξηγούνται διαφορετικά οι προσεγγίσεις του Αλέξη Τσίπρα με κορυφαίο παράγοντα μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας.
Προσεγγίσεις που έγιναν με τη μεσολάβηση εκδότη εβδομαδιαίας εφημερίδας κι όπως ακούστηκε υπάρχουν και φωτογραφικά ντοκουμέντα.

  • «Αντάρτικο» κι ο Σκανδαλίδης; 
 Έλεος ρε σύντροφοι.
Ποιος;  Ο Σκανδαλίδης…
Ο επαγγελματίας πολιτικός και από εκείνους που χαρακτηρίζονται γιαλατζί Αριστεροί.
Κοινωνιστής, λέει, αλλά στο φουλ χωμένος στο παλαιοκομματισμό που μοίραζε φέουδα με τα δανεικά των ξένων και των τραπεζών.
Υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου που ψήφισαν το Μνημόνιο και διεκδικητής της ηγεσίας του ΠαΣοΚ το 2007.
Λέγεται ότι η παραίτηση Ξενογιαννακοπούλου, ήταν σε πλήρη γνώση του, όπως και οι επόμενες κινήσεις της.
Κάτι ξέρει κι ο Χρηστάκης, ο Παπουτσής ντε;
Λέγεται, ακόμη, ότι τον ακολουθούν κι οι άλλοι αμφισβητίες.
Δηλαδή, ο Μπόλαρης, η Τζάκρη, ο Κουτσούκος κι ο Δριβελέγκας.
Παραμύθια της Χαλιμάς.
Αφενός επειδή ο Σκανδαλίδης είναι ελαχίστου πολιτικού βεληνεκούς για να συγκροτήσει ομάδα κι αφετέρου επειδή οι Μπόλαρης και Δριβελέγκας σήμερα υποστηρίζουν Λοβέρδο, ενώ μόνο με τον Κουτσούκο έχει στενές επαφές.
Όσο για τη Τζάκρη;
Αυτή οι μόνες επαφές που έχει είναι με τα επώνυμα μοντελάκια που φοράει, τα ματογυάλια Gucci και τα τσάντες Chanel όταν δεν είναι αγορασμένες από υπαίθριους έγχρωμους, όπως λένε κακισμένες «συναδέρφισσές» της….


  • Μου λένε ότι αν φτάσουν στην Ελλάδα κάποιοι κατάλογοι (ελληνιστί λίστες) από την Αμερική, με ονόματα και διευθύνσεις προσώπων που εμπλέκονται σε ιστορίες με τη Siemens, θα βγουν σκελετοί από τους τάφους.
  • Και όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα με διάφορες λιστομαχίες θα αποτελούν αφελή παίγνια…

  • Γράψαμε προηγουμένως για τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα με μεγαλοτραπεζίτη.
         Αμ το άλλο τι σας λέει;
           Δηλαδή οι γέφυρες με την εκκλησία;
           Και μάλιστα προσωπικά με τον Αρχιεπίσκοπο;
           Την γέφυρα την έκανε Πατριάρχης Βαρθολομαίος μετά τη συνάντησή του με
           τον πρόεδρο του  ΣΥΡΙΖΑ, στις 27 Οκτωβρίου στο Ακριοτοχώρι Σερρών.
           Ύστερα  ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος ανέλαβε δράση και μάλιστα έτρεξε, να
           παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.
           Όσοι γνωρίζουν, ισχυρίζονται ότι όλο και λιγότερο θα ακούγονται από εδώ και
           στο εξής εξαγγελίες του τύπου «Διαχωρισμός των σχέσεων Κράτους και
           εκκλησίας» ή τα περί «πλήρους υποχρεωτικής αξιοποίησης της
          εκκλησιαστικής  περιουσίας, υπό την εποπτεία του Κράτους».

  • Πριν λίγες ημέρες έγινε χαμός στο Αγρίνιο μεταξύ του κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Κουρουπλή και στελεχών άλλων συνιστωσών. Οι εκτός της πασοκικής συνιστώσας Συριζαίοι (ένας εκ των οποίων μέλος του γνωστού τσαντιριού της πλατείας Συντάγματος) φώναζαν για τον βουλευτή ότι βρίσκεται «στην άλλη πλευρά του φεγγαριού» κι ότι «ντρέπονται που έχουν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Κουρουπλή». Ο Κουρουπλής αντέδρασε και τους φώναζε «να σκεφτούν πόσους αριστερούς έχουν διώξει από τον ΣΥΡΙΖΑ». «Εσένα με τόσους διορισμούς που είχες κάνει τι σε κόφτει;», του απάντησαν κι καυγάς γενικεύτηκε με φωνές και μπινελίκια. Λίγη ώρα μετά, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, οι του «κινήματος της πλατείας», βρήκαν μπροστά τους τείχη εύσωμων κυρίων….

  • Κάποιοι λένε ότι είναι προχωρημένες οι επαφές ανάμεσα σε δυο κορυφαίους εκδοτικούς ομίλους για να συγχωνευτούν. Τα νήματα τα κινούν κάποιες τράπεζες. Αν συμβεί, θα πρόκειται για κορυφαία κίνηση. Αυτή τη στιγμή, πάντως, ακούγεται κομματάκι χλωμό, αφού ουσιαστικά οι επικεφαλής των ομίλων δεν αλλάζουν ούτε την τυπική καλημέρα. Αλλά αυτό, είναι ήσσονος σημασίας μπροστά σε όσα διακυβεύονται…..


  • Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού λένε όσοι απαντούν στο ερώτημα αναφορικά με τη στάση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βλάχου, στην ψηφοφορία της «Μεγάλης Τετάρτης» για το νέο Μνημόνιο. Κι όπως λέει η εμπειρία του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ, αν κάποιος πρέπει να «φοβάται» κάποιους, αυτοί είναι τα σιγανά ποταμάκια…

  • Αληθεύει ότι φαρμακοποιοί και φαρμακοβιομήχανοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο ανάληψης του υπουργείου Υγείας (στον επικείμενο ανασχηματισμό) από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Γιατί άραγε; Φοβούνται κάτι;


Αυτά τα ολίγα σήμερα.
Περισσότερα, πλουσιότερα και ίσως κατατοπιστικότερα, το άλλο Σάββατο.
Στο καλντερίμι Νο 2.
Θάχουμε διαβεί, άλλωστε, την αληθινά μεγάλη εβδομάδα της Ελλάδας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου