Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

«Από τρελό και μεθυσμένο…»

Όταν οι πόρτες είναι ανοιχτές και το «μπάτε σκύλοι αλέστε» βρίσκεται στην ημερησία διάταξη για μικροπολιτικά- μικροκομματικά οφέλη, δεν είναι διόλου παράξενο αυτό που συμβαίνει εσχάτως με τις συνεχείς προκλητικές δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη.
Όταν όλα «κρύβονται» κάτω από το χαλί συνιστωσών ή του
«δικαιώματος» διαφορετικής άποψης, δεν είναι διόλου απίθανο αυτή η «διαφορετική «άποψη» να δημιουργεί ζήτημα ακόμη και δημοκρατίας, έρπουσα στον ολοκληρωτισμό.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο ουδείς θυμάται κάτι περισσότερο πλέον του ότι είναι αδελφός ενός ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα, της συνεχούς του περιπλάνησης από κόμμα σε κόμμα, και της διεκδίκησης 150 χιλιάδων ευρώ αναδρομικών, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι «όσοι έχουν υπογράψει τα μνημόνια θα παρακαλάνε να περάσουν από Ειδικό Δικαστήριο, παρά να έχουν το τέλος του πρέσβη των ΗΠΑ στη Λιβύη», ο οποίος λιντσαρίστηκε από τον όχλο.
Ασφαλώς και πρόκειται περί κατάπτυστης δήλωσης.
Προκαλεί δε απορίες η αντιμετώπιση που έτυχε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κρυπτόμενος πίσω από τη διευκρίνιση του βουλευτή του ότι «αποτελεί προσωπική του άποψη», δεν προέβη σε καμιά ενέργεια συνετισμού του, πλην μιας ανακοίνωσης στην οποία εκφράζεται η άποψη ότι όσα είπε ο βουλευτής δεν μπορούν να είναι αποδεκτά ούτε ως φραστικές υπερβολές. Αντιμετώπιση εξ απαλών ονύχων!
Όπως ήταν και η αντιμετώπιση στα γιούχα πολιτικών αντιπάλων, στα γιαουρτώματα, στους προπηλακισμούς βουλευτών και υπουργών του ΠαΣοΚ, στα ιπτάμενα μπουκάλια, πέτρες και καρέκλες σε συναυλίες και παρελάσεις, στη βία της κουκούλας και άλλα παρόμοια…δημοκρατικά και αριστερά.  
Εκτιμούμε ότι οι δηλώσεις Παναγούλη είναι ωμός εκβιασμός απέναντι σε κάποιους που άσκησαν την δημοκρατική τους επιλογή.
Αποτελούν, δε, συνέχεια των διαδικτυακών απειλών κάποιων, που επικοινωνούν με ιστοσελίδες που δεν είναι της αρεσκείας τους και απειλούν με …νέο Μελιγαλά!
Κι όπως ανέφερε βουλευτής της συμπολίτευσης, «δεν θέλω να πιστέψω πως από τρελό και από μεθυσμένο μαθαίνεις την αλήθεια». .

1 σχόλιο:

  1. Το "μικρόβιο" υπάρχει, και δεν το έχει μόνον ο Παναγούλης. Στο γνωστό τηλεοπτικό ... δρώμενο, με Κασιδιάρη-Κανέλλη, αμέσως μετά το επεισόδιο με το νερό και τα χαστούκια, η (Κουμουν)Δούρου είχε πει ότι δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από το ψήφισμα των Κορυσχάδων, χωρίς βέβαια να δοθούν εξηγήσεις ή να παρθούν αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Το περίφημο "Ψήφισμα των Κορυσχάδων" ήταν το ψήφισμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΑΜ της 27ης Μαΐου του 1944, το οποίο αποτέλεσε την πολιτική βάση της απόπειρας ένοπλης κατάληψης της εξουσίας τον Δεκέμβριο του 1944 από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή