Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Οι αντιγραφές του Τσίπρα και τα φλερτ με τους γόνους

Λίγες ώρες μετά την έντονη αντίδραση του «Αριστερού Ρεύματος» προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ανοίγματά του προς το καραμανλικό ακροατήριο, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την απάντησή του.
Μίλησε για «νταβατζήδες», χρησιμοποιώντας ακριβώς την ίδια φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Κώστας Καραμανλής, στο περιθώριο μιας σουβλακοκατάνυξης.
Έστειλε, δηλαδή, το μήνυμα στην εσωκομματική του αντιπολίτευση, ότι
 τη γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
Το τι θα κάνουν, πλέον, ο Λαφαζάνης με τον Στρατούλη και τους συν αυτώ, αν δηλαδή σκύψουν το κεφάλι στον αρχηγό και ακολουθήσουν το κοπάδι ή όχι, δεν είναι ζήτημα τούτου του άρθρου. Άλλωστε, ο χρόνος θα δώσει τις απαντήσεις.
Το ζήτημα είναι ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ από εδώ το πάει, από εκεί το φέρνει, επιχειρεί να προσεταιριστεί και να επενδύσει σε πολιτικά πρόσωπα που είχαν τους πιο σημαντικούς-κορυφαίους- ρόλους στα κόμματά τους. Τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στο ΠαΣοΚ.
Ο Αλέξης Τσίπρας, φαίνεται να κατανόησε ότι η δυναμική των συνιστωσών και των συνδικαλιστών που στήριξαν το κόμμα του, έχει φτάσει στο ταβάνι.
Αποδεικνύεται, άλλωστε, από τις δημοσκοπήσεις ότι δεν μπορεί να κεφαλαιοποιήσει την δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης.
Έτσι, επιχειρεί να εμβολίσει, τόσο τη Νέα Δημοκρατία, όσο και το εναπομείναν ΠαΣοΚ.

Φυσικά, το πράττει άγαρμπα και κουτοπόνηρα.
Ο Τσίπρας, λάτρεψε ξαφνικά τον Καραμανλή, σε μια περίοδο που ο πρώην πρωθυπουργός κι οι συνεργάτες του είναι δυσαρεστημένοι, επειδή ο Στουρνάρας είπε πως ο εκτροχιασμός της οικονομίας άρχισε επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού.
Θεωρούν, μάλιστα, ότι οι απόψεις Στουρνάρα απηχούν κι αυτές του Σαμαρά.
Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε σφήνα ανάμεσα στον Καραμανλή και τον Σαμαρά και βρήκε πρόθυμο σύμμαχο τον πρώην κάτοικο του Μαξίμου.
Ο οποίος, αν και σιωπά εδώ και πολλά χρόνια, δεν δίστασε να …διαρρεύσει ότι … «τον πάει τον Τσίπρα», προφανώς για να εκδικηθεί τους Σαμαρά και Στουρνάρα, αλλά και να στείλει το μήνυμα ότι «υπάρχει».
Φυσικά θα ήταν προτιμότερο ο Κώστας Καραμανλής να «υπήρχε», είτε με συμμετοχή στην κοινοβουλευτική διαδικασία, είτε με το να είχε μιλήσει για όσα συνέβησαν την περίοδο που κυβερνούσε. Ακόμη και για όσα εμφανίζονται ως φήμες. Αλλά αυτό αφορά τον ίδιο.
Η ουσία είναι ότι ως πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανέχεται τον Τσίπρα να διαχωρίζει το κόμμα σε κεντροδεξιό επί των ημερών του και σε…ακροδεξιό επί ημερών Σαμαρά!
Δείχνοντας, μάλιστα, ότι αδιαφορεί για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η στάση του.
Το βέβαιο είναι ότι το ειδύλλιο Τσίπρα – Καραμανλή θα έχει κι άλλες συνέχειες.
Θα σταματήσει μόνο αν το θελήσει ο Καραμανλής. Αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ορατό στον ορίζοντα.
Το ειδύλλιο εξυπηρετεί και τους δυο.
Τον μεν Τσίπρα επειδή βρίσκει ευκαιρίες και διεισδύει σε ακροατήριο που δεν μπορούσε να φανταστεί, αλλά κι επειδή μπορεί να φθείρει την εικόνα του Σαμαρά, αφού τον εμφανίζει δέσμιο συντηρητικών και ακροδεξιών απόψεων.
Σε αντίθεση με τον…μετριοπαθή και κεντροδεξιό Καραμανλή.
Τον δε Καραμανλή, επειδή με τους χαρακτηρισμούς και τους εναγκαλισμούς του Τσίπρα, θεωρεί ότι μπαίνουν κάτω από το χαλί τα λάθη της διακυβέρνησής του, αλλά κι επειδή στέλνει μηνύματα περί της δύναμής του στον Σαμαρά.

Φυσικά, το φλερτ δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μικροπολιτικές ανοησίες, αφού τόσο στο μια όσο και στην άλλη πλευρά είναι νωπές οι στιγμές των μεγάλων και μοιραίων ρήξεων.
Όπως, επί παραδείγματι, στο καραμανλικό περιβάλλον δεν ξεχνούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε μεγάλο βαθμό «πίσω» από την πυρπόληση της Αθήνας στα Δεκεμβριανά του 2008.
Και κάτι τελευταίο.
Τους Καραμανλή και Τσίπρα ενώνει και κάτι άλλο:
Ο θαυμασμός τους για τον Ανδρέα Παπανδρέου!

Ο γόνος του οποίου, ο μοιραίος πρωθυπουργός Γιώργος, δείχνει να φλερτάρει κι εκείνος με τον Αλέξη Τσίπρα.
Όχι μόνο επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θαυμάζει και αντιγράφει τον πατέρα του, αλλά επειδή …βρίζει τη Μέρκελ.
Όσο κι αν ακούγεται παραπολιτικό κάτι τέτοιο, ο Γιώργος Παπανδρέου, μισεί θανάσιμα την Γερμανίδα καγκελάριο, ειδικά μετά τη συμπεριφορά που του επιφύλαξε στις Κάνες, μετά τις δηλώσεις του για το δημοψήφισμα.
Έτσι, όποιος στρέφεται εναντίον της, καθίσταται αυτομάτως φίλος του.
Πολύ περισσότερο αν είναι ή εμφανίζεται και αντικομφορμιστής…
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κορυφαία πρόσωπα του παπανδρεϊκού ΠαΣοΚ, έχουν ήδη διαβεί την πόρτα της Κουμουνδούρου, κάποια άλλα ετοιμάζονται, ενώ υπάρχουν κι εκείνα που μένουν εντός του «κινήματος», για να χρησιμεύσουν όταν έρθει η ώρα.
Και για να μη μένουμε στα λόγια ή να μη τα μασάμε, ας πούμε διευθύνσεις και ονόματα.
Κατ’ αρχάς το μεγαλύτερο κομμάτι των συνδικαλιστών του ΠαΣοΚ, που στήριζε με χέρια και με δόντια τον Γιώργο Παπανδρέου, μετακόμισε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε επισήμως, είτε ανεπισήμως με τεράστια συμβολή στα εκλογικά αποτελέσματα.
Από την άλλη πλευρά, σχεδόν όλα τα «ορφανά» του παπανδρεϊκού Τσοχατζόπουλου, προσχώρησαν στην Κουμουνδούρου και μάλιστα πριν τις εκλογές.
Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, «παιδί» του Γιώργου, μπαινοβγαίνει στην Κουμουνδούρου.
Η Λούκα Κατσέλη, μοιραία υπουργός του Γιώργου αλλά και του απολύτου περιβάλλοντός του, βρίσκεται σχεδόν και με τα δυο πόδια στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με τον Καστανίδη, τον οποίο τόσο πολύ εμπιστευόταν ο πρώην πρωθυπουργός, ώστε δεν δίστασε να υιοθετήσει την πρότασή του για το περίφημο δημοψήφισμα.
Να θυμηθούμε και κάτι ακόμη;
Ποιον είχε προτείνει για πρωθυπουργό ο Τσίπρας, στις διαβουλεύσεις πριν σχηματιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου; Τον σύζυγο της Λούκας, παπανδρεϊκό Αρσένη!
Διευθύνσεις κι ονόματα από τα παπανδρεϊκό μπλοκ, υπάρχουν κι άλλα.
Όπως, του προσωπικού φίλου του Γιώργου, του Σπύρου Κουβέλη, ή του «έρωτα» του, της βολεμένης στον ΟΟΣΑ Τίνας Μπιρμπίλη.
Ακόμη και του πρώην ανθρώπου της Μαργαρίτας Παπανδρέου και δικού του φίλου, του Οδυσσέα Βουδούρη, αλλά κι ενός μεγάλου θαυμαστή του ΓΑΠ, του Γ. Μιχελογιαννάκη, που τον είχε παραλληλίσει με τον…Ελευθέριο Βενιζέλο!
Κρατείστε και κάτι ακόμη.
Παπουτσής και Καρχιμάκης, μένουν εντός ΠαΣοΚ και λειτουργούν ως συνιστώσα εναντίον του Βενιζέλου.
Τέλος, πρέπει ν’ αναφερθεί και κάτι άλλο.
Στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε προσφάτως την αποστολή, να διερευνήσει την δυνατότητα να καταστεί ο ΣΥΡΙΖΑ, παρατηρητής στις συνεδριάσεις της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Ο Αλέξης Τσίπρας, λοιπόν, θεωρώντας ότι γεννήθηκε για ν’ αλλάξει την υφήλιο, επιχειρεί τις ακροβασίες του, έχοντας συμμάχους τους γόνους των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου.
Εσχάτως, αποκάλυψε και τον θαυμασμό του για τον εθνάρχη.
Για τον Ανδρέα Παπανδρέου δεν το συζητάμε, τον αντιγράφει συστηματικά.
Ας μη ξεχνάμε ότι, όπως ο Παπανδρέου αντιμετώπιζε τη χώρα ως…καμένη γη κι αρνιόταν ακόμη και την ένταξή της στην ενωμένη Ευρώπη (τότε ΕΟΚ), έτσι πράττει σήμερα κι ο Τσίπρας.
«Όχι» σε όλα! Με καταγγελίες, λαϊκισμό, καλλιέργεια ψευδαισθήσεων.
Θα….θα….θα….θα….θα….
Θα καταγγείλει το μνημόνιο….σαν το τότε «έξω απ’ το ΝΑΤΟ»…
Θα βάλει την Ελλάδα σε δρόμους ανάπτυξης κι ευημερίας….σαν το τότε «έξω απ’ την ΕΟΚ, πάμε στον τρίτο κόσμο»….
Θα….θα….θα…θα ….
Θα φέρει επενδύσεις, χιλιάδες θέσεις εργασίας (μόνο στο δημόσιο είναι 100 χιλιάδες)….σαν το τότε … «θα τρώτε με χρυσά κουτάλια»….
Θα ξανακάνει την αγορά ν’ ανθίσει, θα επιστρέψουν τα εορτοδάνεια, οι παλιοί μισθοί, οι παλιές συντάξεις….σαν το τότε «Τσοβόλα δώστα όλα»…
Θα ξανακάνει την Παιδεία όπως ήταν….Προφανώς επί των καταλήψεών του….
Θα …θα….θα ….θα….
Άνοιγμα ο Ανδρέας, τότε, στον Μαύρο από τη μια και στον Βαφειάδη απ’ την άλλη;
Άνοιγμα κι ο Αλέξης σήμερα, στους καραμανλικούς από τη μια και τους παπανδρεϊκούς απ’ την άλλη.
Κι όταν έρχεται το ερώτημα αναφορικά με το που θα βρεθούν τα λεφτά για να γίνουν όλα αυτά, η απάντηση είναι ότι για όλα φταίνε οι…μερκελιστές…
Στους οποίους, μικροπολιτικά, δεν συνυπολογίζει ούτε τον Καραμανλή, ούτε τον Παπανδρέου….




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου