Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Στην… πυρά της «ιεράς» Αριστεράς ο μη Αριστερός συγγραφέας.

Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο μου «Hellas Special Άφιλτρο», με την ιστορία των πρωθυπουργών της Ελλάδας από το 1922 μέχρι το 2007, δοσμένη με σατιρικό τρόπο, αντιμετώπισα σ’ όλες τις παρουσιάσεις του ανά την Ελλάδα, τη λυσσαλέα επίθεση στελεχών της Αριστεράς, με το πρωτοφανές επιχείρημα ότι αποσιωπώ τον αγώνα του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ!
Λες κι οι οργανώσεις αυτές ήταν…πρωθυπουργοί!
Γράφτηκε, επίσης, κυρίως σε έντυπα του περιθωρίου ή άλλα που εκφράζουν την παλαβή Αριστερά, ότι
 «το βιβλίο αποτελεί διχαστικό έργο», προφανώς επειδή δεν υμνούσε τις ιστορίες του Άρη Βελουχιώτη ή κάθε άλλου «επαναστάτη καπετάνιου» ή ακόμη ακόμη επειδή καυτηρίαζε τις αρνήσεις της Αριστεράς σε κάθε ρεαλιστική πολιτική, απ’ όπου κι αν προερχόταν.
Το ίδιο συνέβη κι όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο μου με την λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τίτλο «Ο γέρος του Βοριά», όπου σε πάμπολλες περιπτώσεις καταδεικνύεται ο λαϊκισμός, η ουτοπία της Αριστεράς, αλλά κι η άκριτη επιχείρηση κατασυκοφάντησης των πολιτικών της αντιπάλων.
Μια κατασυκοφάντηση που τις περισσότερες φορές λειτουργεί στο θυμικό των απλών πολιτών ως …πραγματικό γεγονός.

Αυτά και πολλά άλλα, μου ήρθαν στο μυαλό μετά την εκστρατεία συκοφαντίας εναντίον του επιστήμονα και συγγραφέα Γιάννη Κωτούλα, ως δήθεν τιμητή του…Χίτλερ!
Η Αυγή, το left.gr. κι ο Βαξεβάνης, επιχείρησαν να κάνουν το μαύρο άσπρο, με στόχο να πλήξουν –όχι μόνο το πρόσωπο που δεν είναι του δικού τους πολιτικού χώρου- αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, στην οποία ο Γιάννης Κωτούλας ανήκει ιδεολογικά κι είναι σύμβουλος του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.
Χρησιμοποίησαν φράσεις κι απόψεις άλλων, που διατυπώνονται εντός εισαγωγικών, σε βιβλίο του συγγραφέα, καταπατώντας κάθε έννοια αλήθειας και δεοντολογίας.

Στην πυρά της «ιεράς» Αριστεράς ο μη Αριστερός συγγραφέας.
Στο πυρ το εξώτερον ο μη Αριστερός που ασχολείται με τη μάχη των ιδεών κι επιχειρεί συχνά πυκνά να ξεκαθαρίσει τη θολούρα από το αριστερό σύννεφο.
Στη συκοφαντία ο έχων επιχειρήματα να καταδείξει την ουτοπία.
Στο περιθώριο ο διαφωνών με τα τσιτάτα του…περιθωρίου.
Στα μανταλάκια του λαϊκισμού αυτός που γκρεμίζει τους δήθεν προοδευτικούς δογματισμούς και μύθους.

Η Αριστερά, συνηθισμένη επί χρόνια να κερδίζει τις ιδεολογικές μάχες, όσο κι αυτές του Πολιτισμού, δεν μπορεί ν’ αποδεχτεί ότι τελειώνει η ιδεολογική της τρομοκρατία.
Δεν μπορεί ν’ αποδεχτεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν και θέλουν, πλέον, να της αντισταθούν και ν’ αντιπαρατεθούν μαζί της σε ιδεολογική επίπεδο.
Η επίθεση στον Γιάννη Κωτούλα, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα ξεψυχίσματα του «τέρατος» που ζούσε από την αφέλεια ή την αδιαφορία των άλλων…







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου