Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αρχιδιές Γιωργούλα μου…


Αν κάποιος ξένος δημοσιογράφος επιχειρήσει να κάνει μια χαρτογράφηση του πολιτικού και οικονομικού σκηνικού στην Ελλάδα για να τη μεταφέρει στους αναγνώστες της εφημερίδας του, θα πρέπει να ζητήσει από τον διευθυντή του να κρατήσει ανοιχτό χώρο πολλών δεκάδων σελίδων, για να έχει η έρευνά του, σχετικά, ολοκληρωμένη αποτύπωση εικόνας.
Αν επιχειρήσει να γράψει θα διαπιστώσει ότι:
1.      Οι ιδιοκτήτες ακινήτων –αποτελούν
 περισσότερο από 80% των πολιτών- επιβαρύνονται με υπεραυξημένους φόρους που ξεπερνούν το 400%!
2.      Μόνο το 2012, βγήκαν στο «σφυρί» περισσότερα από 26 χιλιάδες ακίνητα.
3.      Οι οφειλές προς τις τράπεζες αγγίζουν τα 56,4 εκ. ευρώ, ενώ οι οφειλέτες ξεπερνούν τα 2,5 εκ, ανθρώπους, οι οποίοι απειλούνται με κατασχέσεις.
4.      Ξεπερνούν τα 200 χιλιάδες εκείνα τα νοικοκυριά, τα οποία απειλούνται πλέον με άμεσες κατασχέσεις ακινήτων, αφού έχουν ξεπεράσει το τρίμηνο για καταβολή δόσης.
5.      Όλο και περισσότεροι καταφεύγουν σε παράνομες επεμβάσεις στους μετρητές της ΔΕΗ, εξ αιτίας αδυναμίας τους στην καταβολή των οφειλών τους, με άμεση συνέπεια τις απώλειες της επιχείρησης, που θα κληθούν να πληρώσουν όλοι.
6.      Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων έχουν φτάσει σε οριακά επίπεδα, ακόμη και στοιχειώδους επιβίωσης, ενώ παρατηρείται αυξημένο ποσοστό νεοαστέγων και πενήτων, που αναζητούν τροφή σε κάδους απορριμάτων.
7.      Ο ιδιωτικός τομέας μετρά επισήμως κοντά στο 1,5 εκ. ανέργους, στους οποίους δεν προσμετρούνται οι πρώην επιχειρηματίες.
8.      Χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν πληρώνονται παρά με πολύμηνες καθυστερήσεις, μερικές των οποίων αγγίζουν ακόμη και τους 10 -12 μήνες!
9.      Χιλιάδες ενεχυροδανειστήρια να λειτουργούν σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, εκεί που άλλοτε στο «μακρινό» 1998-1999, στεγάζονταν ΕΛΔΕ και παρόμοιες υπηρεσίες για το ανθίζον χρηματιστήριο.
10.  Την Αθήνα και άλλες μεγαλουπόλεις να «πνίγονται» από τους ρύπους καύσης κάθε λογής ξύλου, προκειμένου οι άνθρωποι να ζεσταθούν.
11.  Χιλιάδες Έλληνες, ν’ αναζητούν εργασία στο εξωτερικό κι οι τυχεροί παίρνουν των ομματιών τους και μη τους είδατε μη τους απαντήσατε.
12.  Περιφερόμενους γραφικούς, «ευαίσθητους» με το περιβάλλον, να γυρίζουν εδώ κι εκεί και να επιχειρούν να μπλοκάρουν κάθε επένδυση, κάθε παραγωγική δραστηριότητα.
13.  Την Αθήνα, να είναι κλειστή σε καθημερινό σχεδόν επίπεδο, επειδή όλο και κάποιοι θα επιθυμούν να διαδηλώνουν ή να απαιτούν, αδιαφορώντας τόσο για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο, όσο και για την ίδια την οικονομία.
14.  Τον υποψήφιο επενδυτή ακόμη κι ενός μικρού καταστήματος πώλησης γλυκών, να ταλανίζεται επί μήνες από την γραφειοκρατία και την αδιαφορία που συναντά στον δημόσιο τομέα, για να μπορέσει να ανοίξει την επιχείρηση που επιθυμεί.
15.  Τη διαφθορά να ζει και να βασιλεύει, «προστατευμένη» από την πολυνομία και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία.
16.  Ένα Κράτος που χρωστάει ακόμη και της Μιχαλούς, να έχει την απαίτηση να εισπράττει κανονικά τις οφειλές εκείνων που έχει φεσώσει!
17.   Συνδικαλιστές που αδυνατούν να γράψουν χωρίς λάθος τ’ όνομά τους, να είναι ουσιαστικοί διοικητές δημοσίων υπηρεσιών και οργανισμών.
18.  Συντεχνίες παντού και παντοιοτρόπως.
19.  Κομμουνιστές, Ναζιστές, αυτοαποκαλούμενους δημοκράτες!
20.  Μια αξιωματική αντιπολίτευση που απειλεί με φυλακή όποιον υπογράψει επένδυση ή επανακρατικοποίηση όποιας επιχείρησης περάσει σε ιδιώτη επενδυτή!
21.  Τους δυο τελευταίους –εκλεγμένους- πρωθυπουργούς της χώρας, να περιφέρονται ο ένας εδώ κι εκεί κι ο άλλος στις χασαποταβέρνες!
Αυτά θα κατέγραφε –πολύ πρόχειρα- ένας ξένος δημοσιογράφος κι αν είχε όρεξη θα μπορούσε να γεμίσει ολόκληρη την εφημερίδα του με στρεβλά κι απίθανα που συμβαίνουν στον τόπο μας.
Αν, ο ίδιος δημοσιογράφος απευθυνθεί στους αρμοδίους για να ρωτήσει με ποιον τρόπο σχεδιάζουν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση, είναι βέβαιο ότι θα τον αντιμετωπίσουν ως εξωγήινο ή θ’ αρχίσουν να του αραδιάζουν διάφορες αηδίες περί ΕΣΠΑ κι ανάπτυξης που θα φτάσει οσονούπω κι άλλα παρόμοια.
Αν ρωτήσει για ποιόν λόγο –μέχρι να έρθει η ανάπτυξη και ενεργοποιηθεί το ΕΣΠΑ- δεν κάνει η Ελλάδα περιστολή δαπανών στο δημόσιο και μείωση του υδροκέφαλου Κράτους της, θα του απαντήσουν για τις «κόκκινες» γραμμές της αριστεροδεξιάς μας κυβέρνησης. Θα του απαντήσουν ότι αυτό …επιτάσσει η αριστερή αγκύλωση του μπάρμπα Φώτη και οι βολεμένοι των κυρ Αντώνη και κυρ Βαγγέλη. Θα του απαντήσουν ότι στο θέμα αυτό υπάρχει η μοναδική συμφωνία απ’ όλα τα κόμματα του πολιτικού φάσματος. Θα του απαντήσουν ότι έτσι προστατεύονται τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα….
Δηλαδή, αρχιδιές Γιωργούλα μου…για να θυμηθούμε και τον ευθυτενή παππού που απαντούσε έτσι σε ότι θεωρούσε βλακώδες.
Κι όχι μόνο αυτό, έχουν το θράσος να κατηγορούν την τρόικα που ζητά να κάνουμε ότι έχουμε υπογράψει! Την κατηγορούν για …δογματισμό!
Α ρε παππού…Ξαναφώναξέ το!  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου