Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Ουαί υμίν...

Έχω την αίσθηση ότι με την περίπτωση του νεαρού ποδοσφαιριστή Κατίδη και τον τρόπο πανηγυρισμού του για γκολ που πέτυχε, ξεπεράσαμε κάθε όριο φαρισαϊσμού και υποκρισίας.
Ο Κατίδης, κατά την ταπεινή μου άποψη, δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλη μια περίπτωση ανιστόρητου, αναλφάβητου και
 πνευματικά τελματωμένου νέου.
Ενός νέου που δεν έμαθε ποτέ για τη μάχη του Μαραθώνα ή τι γιορτάζουμε στις 28 Οκτωβρίου, στις 25 Μαρτίου ή ακόμη ακόμη ότι με τον τρόπο που «χαιρέτισε», χαιρετούσαν οι Χίτλερ και Μουσολίνι.
Ενός νέου που δεν έμαθε ή δεν θέλησε να μάθει ούτε για τον αφανισμό των Εβραίων, αλλά θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος χαιρετισμός είναι…αρχαιοελληνικός!

Σ’ αυτόν, λοιπόν, έλαχε ο κλήρος για να δοθεί βορρά στο αλαλάζων πλήθος της …Αριστερής δημοκρατίας του φασισμού.
Σ’ αυτόν έλαχε ο κλήρος να αντιμετωπίσει τους σκληρούς δικαστές με την ανεξάντλητη αυστηρότητα.
Η αμαρτωλή και εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα ΕΠΟ, τον τιμώρησε με ισόβιο αποκλεισμό από τις εθνικές ομάδες.
Η ίδια η ομάδα του, τον θέτει μπροστά την πόρτα εξόδου.
Το ΠαΣοΚ και η ΔΗΜΑΡ έβγαλαν πύρρειες ανακοινώσεις εις βάρος του, ενώ τα «διψασμένα για αίμα» ΜΜΕ, δεν σταματούν εδώ και τρεις ημέρες να αναπαραγάγουν το γεγονός.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος ο νεαρός ποδοσφαιριστής, αναγνώρισε το λάθος του, ζήτησε συγγνώμη και ουσιαστικά αυτοχαρακτηρίστηκε βλάκας.

Την ίδια στιγμή, κανένας από αυτούς δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να τιμωρήσουν ή να καταδικάσουν τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη, που λίγες ώρες πριν είχε καταψηφίσει την άρση ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, για το χαστούκι στην Λιάνα Κανέλλη.
Η δε υποκρισία κι ο φαρισαϊσμός καταδεικνύεται και από ένα άλλο γεγονός.
Την καταδίκη μεν των μεθόδων της Χ.Α. και κάθε τι ναζιστικού, αλλά και την ταυτόχρονη…δημοκρατική παραδοχή –ενδεδυμένη μάλιστα με τον μανδύα της δημοκρατικής παράταξης- κάθε σταλινικού ή κομμουνιστικού καταλοίπου!
Δηλαδή, φασίστες και νεοναζιστές οι χρυσαυγίτες και δημοκράτες οι σταλινικοί κομμουνιστές. Γίνεται; Δεν γίνεται….
Ουαί υμίν….








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου