Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο Πάνος στο Κούγκι κι ο Ζουράρις στον Σόιμπλε

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Συμφώνως με καλά πληροφορημένους κύκλους η κυβέρνηση «επιστράτευσε», κατόπιν προτροπής του Πάνου Καμένου, τον επίτιμο πρόεδρο του λαοπρόβλητου κόμματος της «Πυρίκαυστης Ελλάδας» Κώστα Ζουράρι, για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Οι ίδιοι κύκλοι ισχυρίζονται ότι ο Πάνος Καμένος, ενημερωμένος πλήρως για τις εξελίξεις, αφού πρώτα είχε προτείνει ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας
το Χρήστο Ζώη (μετά την πρότασή του για την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη), ζήτησε την ενεργοποίηση ενός από τα πιο σπάνια είδη συμπολιτών μας, με στόχο να καταδείξει στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε τι εστί σύγχρονη Ελλάδα.
Ο δε Κώστας Ζουράρις συναντήθηκε ήδη με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, όπου με καυστικότατη γλώσσα ανέλυσε πλήρως τα επιχειρήματα των Ελλήνων.
Του μίλησε με πρωτοφανή σαφήνεια για τον υπαρκτό ελληνισμό και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης ακόμη και σ’ εκείνους που επιβουλεύονται τα ιερά και όσια της φυλής.
Οι πληροφορίες ότι του πήγε μια λαγάνα δώρο δεν είναι επιβεβαιωμένες, πλην όμως έγιναν γνωστά όσα του ανέφερε, όπως αποτυπώνονται με σαφήνεια στην φωτογραφία.
Για τους μη μυημένους στην ελληνική γλώσσα συμπατριώτες μας, μεταφράζουμε ακριβώς τα λόγια του, για να νιώσουν κι εκείνοι την πνευματική ευφορία που προκαλούν αυτά.

• Όμβαξ ή Όμφαξ= αρχ. άγουρος, κοιτάζω με σκληρό και αυστηρό βλέμμα
• Βλάξ = βλάκας

• Τέττιξ = το έντομο που τιτιβίζει το καλοκαίρι, ο τζίτζικας
• Οθνείος = αλλογενής, ξένος, υπερβολικός, αντικανονικός
• Μεγαλαυχής = καυχησιάρης
• Βαρυβρεμέτης = ο βαρέως και ισχυρώς βροντών
• Λασιόθριξ = μαλλιαρός & μεταφ. ακόλαστος, αγροίκος

Τέλος, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η αντίδραση του Σόιμπλε, αλλά καλού κακού ο Πάνος Καμμένος παραμένει στο Κούγκι με τα φιτίλια στο χέρι…
Τι είπατε;
Δεν είναι πρωταπριλιά;
Γιατί, όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν;
Καλή σαρακοστή να έχουμε…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου