Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

Ο Αλέξης κι ο Πρόεδρος Ομπάμα

Αλγεινή εντύπωση έκανε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, η στάση, η ένδυση και η εν γένει κακή συμπεριφορά του Αλέξη Τσίπρα.
Ο οποίος μιλούσε στον επίσημο προσκεκλημένο της χώρας στον ενικό (!!), λες και γνωρίζονταν από την εποχή των καταλήψεων. Κι όχι μόνο. Μόλις κάθισαν να συζητήσουν, ο Αλέξης Τσίπρας καθόταν λες
και βρισκόταν σε κάποιον καφενέ (οι φωτό αδιάψευστος μάρτυρας) και συνομιλούσε
με τον μπάρμπα Γεράσιμο τον υδραυλικό….
Τους χαρακτηρισμούς δεν θα τους κάνω εγώ. Μπορείτε κι εσείς…
Αλλά, όπως και να το κάνουμε, όποια αντισυμβατικότητα και αν θέλει να επιδεικνύει ο πρωθυπουργός, υπάρχουν κανόνες συμπεριφοράς. Τόσο στη ζωή όσο και στην πολιτική.  Κυρίως για να δείχνεις ότι τιμάς και σέβεσαι τον καλεσμένο σου.
Κι αν δεν ακολουθείς  αυτούς τους κανόνες, σε χαρακτηρίζουν κακοαναθρεμμένο.
Κι αν δεν θέλεις να τους ακολουθείς, δεν συναντάς όποιον δεν σέβεσαι.
Διαφορετικά υπονομεύεις τόσο τα δικά σου συμφέροντα, όσο κυρίως όσων εκπροσωπείς.
Οφείλεις, λοιπόν, να είσαι ντυμένος με το κατάλληλο ντύσιμο, να κάνεις μετρημένες χειρονομίες, να στέκεσαι και να κάθεσαι με ύφος και τρόπο που δείχνει και αγωγή και σεβασμό στον άλλον. Οφείλεις να μη ξαπλώνεις στην καρέκλα σου και να μη κοιτάς το ρολόι σου, σαν να λες στον καλεσμένο σου… «άντε να τελειώνουμε»…
Πολύ περισσότερο όταν απέναντί σου είναι ο πιο ισχυρός άνθρωπος του πλανήτη, που επισκέπτεται την χώρα σου και τον έχεις ανάγκη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
Φαίνεται, ότι τίποτα από αυτά δεν γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, που εμφανίστηκε στο επίσημο γεύμα της προεδρίας με εμφάνιση … κάπελα κάτω από το βαρέλι…
Όσον αφορά την ουσία;
Μπορεί η κυβέρνηση να πανηγυρίζει επειδή ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αναπτυξιακή πολιτική δίχως την ελάφρυνση του χρέους», αλλά κάνει ότι δεν άκουσε την άλλη φράση που συνόδευσε την πρώτη. Ότι «η Ελλάδα χρειάζεται χώρο και μεταρυθμίσεις»….
Δηλαδή, μεταρρυθμίσεις. Το λέμε και το ξαναλέμε….
Το λέει, το ΔΝΤ… Το λέει η κοινή λογική.
Αν δεν κλείσει ο ανοιχτός πάτος του βαρελιού, όλα θα είναι ίδια…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου