Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Η κυβέρνηση κι οι οκτώ


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Είπε και λάλησε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην έφεση της ελληνικής κυβέρνησης εναντίον της απόφασης για να δοθεί άσυλο στον πρώτο εκ των 8 Τούρκων ικετών που το ζήτησαν, μετά το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν.:
«Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, δεν γίνονται δεκτοί οι πραξικοπηματίες».
Ναι, θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε μαζί του!
Με μια προϋπόθεση: Να είναι καταδικασμένοι ως τέτοιοι μετά
από μια δίκαιη δίκη, από μια ελεύθερη Δικαιοσύνη.
Επιπλέον, ο άτυπος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χατζηνικολάου, έχει αναφερθεί με twit του στο θέμα, ισχυριζόμενος: «Πολιτικό άσυλο σε μια δημοκρατική χώρα δικαιούται να ζητεί όποιος διώχθηκε από ένα αυταρχικό καθεστώς! Όχι όποιος προσπάθησε να το επιβάλλει!»…
Ξέρει ο λαλίστατος πρωθυπουργός μας κι ο άτυπος εκπρόσωπός του κάποιο δικαστήριο που να τους καταδίκασε ως πραξικοπηματίες; Φυσικά και δεν ξέρουν, αφού δεν υπάρχει.
Μόνο οι κατηγορίες του Σουλτάνου.
Που με μια απλή κατηγορία, έχει κλείσει στις φυλακές 308 δημοσιογράφους, χιλιάδες χιλιάδων αξιωματικούς και πολίτες, ενώ έχει απολύσει περισσότερους από 4χιλιάδες δικαστικούς! Συνολικά, περισσότεροι από 150 χιλιάδες άνθρωποι σαπίζουν χωρίς δίκη στις φυλακές!
Εκεί θέλει να στείλει τους ικέτες ο Αριστερός πρωθυπουργός κι η κυβέρνησή του;
Μιλάμε για την απόλυτη ξεφτίλα. Για τη μέγιστη αθλιότητα! Για την απόλυτη ντροπή!
Που θα κυνηγά εσαεί την Αριστερά.
Η οποία, κατά τα άλλα, κόπτεται για τους αντιφασίστες και τους …αλληλέγγυους, έχει «πουλήσει» για δεκαετίες ανθρωπισμό, διεθνισμό, μιλάει για υπερέχουσα Αριστερή ηθική, αλλά το μόνο ορατό είναι αντί για ηθικό πλεονέκτημα να καθίσταται γιουσουφάκι του Τούρκου.
Η απόφαση αυτή της ελληνικής Αριστερής κυβέρνησης, έχει κάνει τον ελληνικό λαό να νιώθει ταπεινωμένος.
Ναι, γνωρίζω και κατανοώ ότι η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται με βάση το περί κοινού δικαίου αίσθημα ή με βάση το συναίσθημα.
Μα εδώ έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές που αν σταλούν στον Ερντογάν θα κινδυνέψει η ζωή τους ή θα σαπίσουν στις φυλακές.
Κι επειδή ακούω κάποιες φωνές να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα, ας θυμηθούν ότι καμιά χώρα του πολιτισμένου Δυτικού κόσμου έστειλε πίσω στον Παπαδόπουλο (περίοδο χούντας) όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας που κατέφευγαν ζητώντας άσυλο και προστασία.
Καμιά άλλη χώρα της Δύσης στην οποία κατέφυγαν Τούρκοι αξιωματικοί μετά το πραξικόπημα του 2016, διανοήθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις του Σουλτάνου περί επιστροφής τους. Ειδικά στη Γερμανία έχουν καταφύγει κοντά στους 100 αξιωματικούς.
Κι ο Ερντογάν, όχι μόνο δεν τολμάει ν’ απειλήσει τη Μέρκελ, αλλά κι η Μέρκελ ούτε που διανοήθηκε να υποσχεθεί την έκδοσή τους. Όπως κατάπτυστα έπραξε ο Τσίπρας!
Για να επιβεβαιωθεί για μια ακόμη φορά η διαφορά του ηγέτη από τον ασπόνδυλο οσφυοκάμπτη.
Ξέρετε ποιο είναι το πιο τραγικό;
Ότι ήδη υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία απαγορεύεται να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 αξιωματικοί. Κι η κυβέρνηση την έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της.
Να πούμε και κάτι άλλο;
Η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης εναντίον του ασύλου των Τούρκων ικετών, πλήττει βαθύτατα τ’ ανθρώπινα δικαιώματα για τα οποία δήθεν νοιάζεται.
Ο Τσίπρας κι οι δικοί του, ξέρουν ότι οι αξιωματικοί δεν μπορούν πια να εκδοθούν.
Ξέρουν ότι για μια ακόμη φορά οι υποσχέσεις τους, έστω και στον Ερντογάν, είναι κουρελόχαρτα.
Κι επιχείρησαν με την πράξη τους ν’ αφήσουν τους Τούρκους ικέτες απροστάτευτους, έρμαια των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας που αλωνίζουν στη χώρα μας.
Χωρίς τα χαρτιά του ασύλου, οι 8 Τούρκοι ούτε να φύγουν μπορούν, ούτε καλά καλά ελεύθεροι να κινούνται, ούτε τις οικογένειές τους να ξαναδούν.
Η κυνική παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου, αποκάλυψε την αλήθεια των προθέσεων.
«Η αίτηση ασύλου αφορά στην υπαγωγή τους σε καθεστώς προσφυγικής προστασίας, που είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τη μη έκδοση», είπε ο πρωταθλητής της διαστρέβλωσης.
Τότε; Γιατί όλη αυτή η ιστορία;
Γιατί όλος αυτός ο εξευτελισμός της κυβέρνησης κι εμμέσως όλου του ελληνικού λαού;
Να, λοιπόν, η αλήθεια των προθέσεών τους:
Αν οι Τούρκοι αξιωματικοί δεν τεθούν σε καθεστώς προσφυγικής προστασίας ή ασύλου, δεν θα έχουν χαρτιά. Δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά, δεν θα έχουν καν τις οικονομικές, στεγαστικές ή άλλες παροχές των προσφύγων. Όμηροι!
Ο Τσίπρας κι οι συν αυτώ, ισχυρίζονται ότι οι Ανεξάρτητες Επιτροπές εκδίδουν διοικητικές πράξεις, άρα αυτές προσβάλλονται με αίτημα ακύρωσης και μάλιστα σε αστυνομικό τμήμα, όπως έκανε ο θλιβερός πολιτικός που ακούει στο όνομα  Μουζάλας.
Τι δείχνει αυτό;
Μια θρασύδειλη κουτοπονηριά.
Που παίζει απροκάλυπτα διπλό παιγνίδι.
Είτε θα γίνει δεκτό από δικαστήριο το αίτημα ακύρωσης του ασύλου, οπότε οι Τούρκοι αξιωματικοί θα είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι στα χέρια της Άγκυρας επί ελληνικού εδάφους (!), είτε θα απορριφθεί από τη δικαιοσύνη το αίτημα, οπότε η ελληνική κυβέρνηση θα λέει ότι δεν φταίει αυτή, αλλά η δικαιοσύνη! 
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ μιλώ για απροκάλυπτη πολιτική αγυρτεία!
Προσβλητική για όλον τον ελληνικό λαό.
Δυστυχώς, αυτόν τον λαό που έχει πάψει να μιλά, ν’ αντιδρά.
Ανέχεται τα πάντα, ακόμη και τα πιο επαίσχυντα, ως φυσιολογικά.
Διαφορετικά με ένα στόμα θα φώναζε στους κυβερνώντες ότι είναι ανεπιθύμητοι…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου