Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Το κατά Ξυνίδη και έτερους πολιτικούς εγκεφάλους «πράσινο» ξεκατίνιασμα

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το τι λέει «ο στόμας» τους δεν περιγράφεται.
Η σκηνή στην είσοδο της Ιπποκράτους με τον γίγαντα της πολιτικής, βουλευτή Ιωαννίνων Μιχάλη Κασσή, τον επωνομοζόμενο και βουλευτή Δωδώνης. να βρίζει Θεούς (τρόπος του λέγειν γιατί τέτοιους δεν έχει το ΠαΣοΚ) και δαιμόνους, είναι βγαλμένη από

 ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Ο Μιχάλης Κασσής, έχοντας στο ένα χέρι το τσιγάρο και στο άλλο ένα πλαστικό κύπελλο γεμάτο ουίσκι, έβριζε τον Βενιζέλο, τον Λοβέρδο, τον Χρυσοχοϊδη, όποιον έβλεπε μπροστά του.
Όχι, για τα κοτόπουλα Πίνδου δεν είπε τίποτα.
Ούτε για τη Δόξα Κρανούλας.
Απλά φώναζε… «σιγά μη παραιτηθώ από βουλευτής, να έρθει ο άλλος και να πάει με τον Λοβέρδο»!
Πάντως, μάλλον θα του διέφυγε να καταθέσει την ανεξαρτητοποίησή του στο προεδρείο της Βουλής, αφού σήμερα πήρε τη ντουντούκα και μπήκε επικεφαλής των γνωστών αγροτοσυνδικαλιστών που πήραν τις γκλίτσες διαμαρτυρόμενοι για την πώληση της προβληματικής Δωδώνης.
Που έγινε τέτοια το 2000 αφού δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει τις δανειακές της ανάγκες και τέθηκε στη στέγη της Αγροτικής.

Ο άλλος εγκέφαλος, Παραστατίδης με τ’ όνομα εκ Κιλκίς, Θόδωρος το ψιλό, αφού είπε όσα είπε κατά πάντων, αφού ικανοποίησε τους ψηφοφόρους του λέγοντας ότι δεν θα ψηφίσει τίποτα, όταν ρωτήθηκε «τι θα γίνει αν δεν πάρουμε τη δόση», απάντησε ως γνήσιος νεοέλληνας πολιτικός: «δεν ξέρω…ας τα βρουν αυτοί που τα έκαναν έτσι…».
Και καθάρισε….

Η Ξενογιαννακοπούλου, αφού γύρισε όλη την υφήλιο με τον Γιώργο Παπανδρέου για να πετύχουν τις μνημονιακές συμφωνίες, την έκανε γυριστή και παραιτήθηκε από το ΠαΣοΚ.
Κι ύστερα πήρε σβάρνα τα κανάλια καταγγέλλοντας τον Βενιζέλο.
Κι εκεί που ο ελληνικός λαός περίμενε με κομμένη ανάσα να ακούσει μια κουβέντα για το αύριο, για το μέλλον της στην ζωή –κορίτσι πράγμα-  εκείνη είπε ότι παραμένει στην πολιτική.
Και μάλλον αποτελεί τυχαίο γεγονός ότι εκείνη τη στιγμή κατακρημνίστηκε το χρηματιστήριο.

Ο Γρηγοράκος ως γνήσιος απόγονος των Μαυρομιαχαλαίων συμπατριωτών του, αγριεμένος κυνηγούσε τον μέγα Κουκουλόπουλο, τον Κοζανίτη.
«Κωλόπαιδο, ήρθες στο ΠαΣοΚ και μας διέλυσες», του φώναζε και με ανάγκασε να χάσω κάθε ιδέα, επειδή τον θεωρούσα από σπίτι.
Πιστόλα, πάντως, προς τιμή του δεν τράβηξε.

Ο Σκανδαλίδης, τα πήρε κράνα όταν άκουσε τον Βενιζέλο να τους ζητά να αποφασίσουν ότι θα ψηφίσουν τα μέτρα, σηκώθηκε από τη θέση του, έβαλε τα χέρια στις τσέπες, τράβηξε το παντελόνι προς τα επάνω κι άρχιζε να προχωρά προς την έξοδο με ύφος Φαίδωνα Γεωργίτση στο «Γοργόνες και Μάγκες».
Ο Βενιζέλος κράτησε την ανάσα του!
- Δε θα μπορέσω, είπε βαριά και κοφτά ο Σκανδαλίδης, άνοιξε την πόρτα κι έφυγε…
Κανείς δεν του είπε …μη βροντοχτυπάς την πόρτα, είναι κι αυτή λαδωμένη.
Ούτε καν …μη βροντοχτυπάς τις χάντρες η δουλειά κάνει τους άντρες κλπ κλπ κλπ
Ο Βενιζέλος ανακουφίστηκε!

Κι εκεί που νόμιζα ότι όλα θα σταματήσουν εν όψει ενός ηλιόλουστου Σαββατοκύριακου, τσουπ, νάτος πετιέται αναγεννώμενος από την λήθη της πολιτικής απαξίωσης ένας άλλος μεγιστοτεράστιος πολιτικός άνδρας.
Ο Σωκράτης Ξυνίδης ο Θρακιώτης.
Ο επονομαζόμενος και «καλτσοδέτα», από τότε που είχε αποκαλέσει με αυτό το υπέροχο και άκρως ευγενικό ουσιαστικό την συνάδελφό του Εύα Καϊλή.
Απόμαχος πλέον της πολιτικής, ελέω λαού, είπε κι εκείνος να συνεισφέρει στο «πράσινο ξεκατίνιασμα».
Κι όπως κάνουν όλοι οι σοβαροί άντρες στα καφενεία του χωριού τους, κάθισε κι έγραψε στο διαδίκτυο τις απόψεις του για το κόμμα που υπηρέτησε ως γραμματέας.
Γράφει ο πάλαι ποτέ λαοπρόβλητος ακρίτας:

« Ο Βενιζέλος ήθελε να γίνει αρχηγός και αφού δεν τα κατάφερε στα ίσια υπονόμευσε τον Παπανδρέου.

Ο Λοβέρδος ήθελε και αυτός να γίνει αρχηγός και το είπε, θυμώνοντας τον Βενιζέλο, αλλά στο τέλος αγκαλιάστηκαν με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου.
Στη συνέχεια και όταν έριξαν τον Παπανδρέου, έγινε πολέμιος του Βενιζέλου και όταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε, αποφάσισε να κάνει δικό του κόμμα (αλλά δεν το λέει ακόμη για να μην τον πουν προδότη και χρεωθεί τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ).
Ο Χρυσοχοίδης ήθελε να γίνει αρχηγός, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι έπρεπε να αγκαλιαστεί με τον Λοβέρδο, που τα είχε βάλει με τον Βενιζέλο και να ενώσουν τις δυνάμεις τους.
 Όταν είδε ότι αγκαλιάστηκε ο Λοβέρδος με τον Βενιζέλο (και αφού είπε μερικές χαζομάρες), αποφάσισε να αγκαλιαστεί και αυτός με τον Βενιζέλο, προκειμένου να τελειώνουν με τον Παπανδρέου και σε αντάλλαγμα ο Βενιζέλος τον έκανε κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, αλλά ποτέ δεν πήγε στη βουλή να κάνει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, γιατί είχε αποφασίσει ότι δεν μπορεί ο Βενιζέλος αλλά δεν ήθελε να πάει και με τον Λοβέρδο και είχε αρχίσει να πιστεύει ότι ίσως ο Σαμαράς να μην ήταν τόσο κακή περίπτωση ενόψει σύγκρουσης με αντιμνημονιακό λαϊκισμό.
Ο Σκανδαλίδης, πιο πονηρός από όλους, αφού ξέχασε τις αριστερές του ανησυχίες που εκφραζόταν στη βουλή για ψύλλου πήδημα και την αποστροφή του για τον Παπανδρέου από τη στιγμή που έγινε υπουργός, το έπαιζε παραίνεση προς όλους, έγραφε βιβλία, συνέχισε τα καθημερινά σουαρέ με τους μεγαλοπαράγοντες του ΔΟΛ και την κατάλληλη στιγμή άδειασε τον Παπανδρέου και το έπαιξε συνεταίρος του Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ.
Μέχρι να ψιλοστραβοπατήσει ο Βενιζέλος οπότε και οι πλασαρισμένοι σε κομβικά πόστα άνθρωποί του έγιναν οι δεσμοφύλακες του Βενιζέλου.
Βεβαίως τώρα θέλει να γίνει αρχηγός.
Άλλωστε το είχε πει και το 2007 ότι δεν του αρέσουν τα δίπολα.
Θέλει να είναι ή σε τριπλέτα ή μόνος του. (Σ.Σ. Τι εννοεί άραγε ο ποιητής)
Οι πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές αφού έκαναν το κίνημα κατά του Παπανδρέου το 2007, πλαισίωσαν τον Βενιζέλο μέχρι να ρίξει τον Παπανδρέου αλλά τον εγκατέλειψαν μόλις το κατάφερε. Τους είχε κάνει τη δουλειά.
Σήμερα ο Σημίτης μετά από πολύ-πολύ καιρό πήγε στη Βουλή.
Και εμείς είμαστε εδώ και τραβάμε τα ......... πάθη μας».

Μόλις διάβασα αυτές τις περισπούδαστες και άκρως φιλοσοφικές αναζητησεις, με κατέκλυσαν ρίγη συγκίνησης.
Και τύψεων!
Είχα παρεξηγήσει τον γίγαντα!
Ω ποία πολιτική σκέψη.
Τύφλα νάχει ο κυρ Βασίλης ο φιστικάς στο στάδιο «Καραϊσκάκης», που λέει στους γαύρους  για τα Νεφελίμ.
Ύστερα, όμως, ξαναδιάβασα την τελευταία του φράση.
«Και εμείς είμαστε εδώ και τραβάμε τα ……πάθη μας», γράφει ο χρυσός μου Ξυνίδης.

Κι εμείς! Κι εμείς!


Υστρ.
Μέχρι τη στιγμή που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει γνωστό αν κάποιος τους είπε να πάρουν τα κουβαδάκια τους και να παίξουν σ’ άλλη παραλία.
Ούτε αν τους κάλεσε καμιά Τατιάνα Κατινίδου σε πρωινάδικο ή μεσημεριανό της trash tv.


1 σχόλιο:

  1. Απίστευτο ξεκατίνιασμα και είναι ακόμα πιο απίστευτο το ότι δεν τους έχει καλέσει ακόμα, η Τατιάνα στην εκπομπή της. Εξαιρετικό σενάριο για σήριαλ με προδοσίες, λυκοφιλίες, απιστίες, κατίνες και ξεκατινιάσματα, αχαριστίες κι ό,τι χειρότερο έχουμε δει από τα ανθρώπινα πάθη, αν ο Χολυγουντιανός σκηνοθέτης του μέλλοντος αλλάξει λίγο, όπως εκεί συνηθίζεται, τα πραγματικά γεγονότα ή αν προσθέσει και μερικά φανταστικά, τότε θα έχουμε στην ταινία και σενάρια διαπλοκής, αίμα, δολοφονίες, και πού ξέρεις, μπορεί να δούμε και τον Κάπταιν Αμέρικα ή τον Μικρό Ήρωα σε κάποιο επεισόδιο!!!

    Ποιος είπε τη γνωστή, μυθική, διαχρονική φράση "η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο;" Ο ευρών δεν πρόκειται να κερδίσει τίποτα, γιατί δεν μας έμεινε και τίποτα!!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή