Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Κώστα πάρτο αλλιώς!

Τα μάθατε τα νέα;
Ο Κώστας Καραμανλής μετά από πολύχρονη σιωπή μίλησε!
Κύκλοι του διέρρευσαν στο "Βήμα", ότι είπε … «τον πάω τον Τσίπρα»!
Ταυτοχρόνως, βεβαίως, πρόσθεσε κι εκείνο που πιστεύουν οι πολλοί.
Ότι, «αν γινόταν πρωθυπουργός, θα ήμασταν έξω από την Ευρωζώνη».
Η κομπόστα έδεσε με πλήρη αντιφατικό τρόπο.
Δεν είναι δυνατόν να
«πηγαίνεις» κάποιον, όταν ξέρεις ότι θα σε έβγαζε έξω από τον εθνικό στόχο που είχε χαράξει και επιτύχει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Δηλαδή, ο θείος σου.

Άρα, μιλάμε για την επισημοποίηση, μέσω του πρώτου βιολιού της πάλαι ποτέ καραμανλικής ορχήστρας, της διένεξης που έχει ξεκινήσει με αφορμή όσα είπε πριν ένα μήνα ο Στουρνάρας, ότι δηλαδή, τα δημοσιονομικά μας τα πήρε και τα σήκωσε στην τελευταία διετία του Κώστα Καραμανλή.
Κι είναι συνέχεια όσων διαρρέονται από την ίδια –την πάλαι ποτέ φιλόδοξη ορχήστρα που γρήγορα ξεκουρδίστηκε- για τις κακές της σχέσεις με τον Σαμαρά.

Μια πολύ μικρή –έστω και παραπολιτική- ένδειξη είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν σήκωσε καν το τηλέφωνο να ευχηθεί στον νυν, χρόνια πολλά για την ονομαστική του γιορτή.
Μια γιορτή, που ήταν μόλις δυο ημέρες μετά τη δημόσια έκφραση των απόψεων Στουρνάρα.
Ακολούθησαν (βλέπε αναρτήσεις με τίτλο «Οι ελάχιστοι», Κυριακή 10 Φεβρουαρίου, «Οι στρουθοκάμηλοι του «νεοκαραμανλισμού», Τρίτη 5 Φεβρουαρίου) τα πυρά των Παυλόπουλου και Αντώναρου, συμφώνως με τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός είχε θυμώσει κι ήταν ενοχλημένος!
Μετά, έτσι για να καταδειχτεί και πόση δύναμη υπάρχει στο «νεοκαραμανλικό» περιβάλλον, προσκλήθηκε ως ομιλητής στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο Αλέξης Τσίπρας!
Ο οποίος, δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία και έκανε τα γνωστά ανοίγματά του προς τους «νεοκαραμανλικούς».
Αφενός για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Σαμαρά κι αφετέρου για να κάνει πιο πειστική τη στροφή του προς τους….νοικοκυραίους.

Είναι σαφής η κοινή κρατικίστικη λογική των Καραμανλή και Τσίπρα.
Άλλωστε, ο πρώτος έκανε 120 χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο κι ο δεύτερος υπόσχεται να διορίσει 100 χιλιάδες.
Όπως είναι σαφής, πλέον, και ο κοινός θαυμασμός για ένα πρόσωπο του παρελθόντος, έστω κι αν αποδείχτηκε καταστροφικό για τον τόπο.
Τον Ανδρέα Παπανδρέου.
Είναι και κάτι άλλο.
Ο Τσίπρας και ο Καμμένος, «παίζουν» πια το «παιγνίδι» Καραμανλή.
Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Για τον Τσίπρα, τους είπαμε.
Ο Καμένος, για να δείξει την …πίστη του στα τοτέμ της παράταξής του, με ευνόητο στόχο.
Κι ο Καραμανλής, με διαρροές και καμώματα των ελαχίστων που εκφράζονται αντ’ αυτού, δείχνει να σιγοντάρει.
Δεν θα μιλήσουμε για τα σενάρια που ακούγονται εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2015, επειδή τα θεωρούμε άκαιρα. Ούτε θα πούμε κάτι αναφορικά με τι διαρρέεται από τα κομματικά γραφεία των Τσίπρα και Καμένου αναφορικά με τους τρόπους που σκέφτονται για να διεμβολίσουν τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση.

Όμως, είναι ξεκάθαρο ότι με διαρροές δυσαρέσκειας και άλλα τινά, ούτε η υστεροφημία του Κώστα Καραμανλή εξασφαλίζεται (πολύ περισσότερο με περιτύλιγμα τον Παυλόπουλο και άλλους μετρίως μέτριους πολιτικούς), ούτε στέλνονται μηνύματα όπου δει.
Πολύ απλά, επειδή οι καιροί έχουν αλλάξει.
Νομίζουν οι νεοκαραμανλικοί, ότι ο κόσμος νοιάζεται για τις διαρροές τους;
Νομίζουν ότι οι ίδιοι βρίσκονται στο επίκεντρο στην καθημερινότητα της κοινωνίας;
Νομίζουν ότι οι πολίτες ξυπνούν κάθε πρωί και αλαφιασμένοι τρέχουν να ενημερωθούν για το τι είπε ή τι διέρρευσε ο κάθε ξεχασμένος;
Νομίζουν ότι αν η κοινωνία δεν «πάρει τη δόση της» από τα τεκταινόμενα πέριξ της πλατείας Μαβίλη, θα στραφεί σε εκείνους;

Αν τα νομίζουν, δεν έχουν παρά να αντικαταστήσουν επισήμως, το πάλαι ποτέ «Κώστα μου» - «Ανδρέα μου», με το «Κώστα μου» - «Αλέξη μου»…
Για να εκδικηθούν, τάχα μου, τον Σαμαρά που καλύπτει τον ....σημητικό Στουρνάρα…
Ώρα, να το πάρουν αλλιώς….
Κυρίως, χωρίς τα φθαρμένα ρούχα, που έλεγε κάποτε ο Γιάννης Λούλης….

* Άραγε, αναρωτήθηκαν οι νεοκαραμανλικοί κύκλοι τι τους έσερνε ο σημερινός τιμητής τους, τον περίφημο Δεκέμβριο του 2008;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου