Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 29)

Η εβδομαδιαία στήλη
με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια
του grpost


@ Ο Σαμαράς στη συνάντησή του με τον πατριάρχη της Ρωσίας εισέπραξε την φιλοφρόνησή του.
«Χαίρομαι που η Ελλάδα έχει έναν νέο και δυναμικό πρωθυπουργό...» είπε ο Ρώσος αρχιπαπάς για να απαντήσει ο πρωθυπουργός «δεν
 είμαι και τόσο νέος...προχθές έκλεισα τα 62»
.
@ Κι έτσι όπως πάει, θα πατήσει τα 80 κι ακόμη δεν θα έχει γίνει η πρώτη απόλυση δημοσίου υπαλλήλου ή κάποια… συγχώνευση …αχώνευτου οργανισμού.
@ Θάθελα να ζω όταν θα γίνουν αυτά και ν’ ανέβω στον Λυκαβηττό ν’ αρχίσω τους τιμητικούς –απελευθερωτικούς κανονιοβολισμούς…Αλλά φοβάμαι ότι…δεν….
@ Όπως εδώ και κάμποσα «Καλντερίμια» σας έχω ενημερώσει, γυρίζει από τη Γαλλία η άλλοτε λογογράφος και μετέπειτα υπουργός του ΓΑΠ, Τίνα Μπιρμπίλη.
Η προσφορά της στον ΟΑΣΑ κινήθηκε στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα, δηλαδή κοντά στο απόλυτο μηδέν, αλλά με τη σχέση που έχει με τον ΓΑΠ, δεν μπορεί, κάπου θα βρει δουλίτσα η κοπέλα. Αλίμονο σε άλλες….

@ Αλήθεια στους λόγους που έγραφε η Τίνα στον ΓΑΠ, περιλαμβάνονταν και τα μυθικά του σαρδάμ;

@ Επειδή κάποιοι ενοχλήθηκαν από την κριτική μας στο καλόπαιδο –ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, που παραιτήθηκε από το ΠαΣοΚ, επειδή λέει διαφωνούσε, αλλά δεν παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής που τον διόρισε το κόμμα που…διαφώνησε, επανέρχομαι.
@ Ο φέρελπις αυτός νέος, είναι σάρξ εκ της σαρκός του ΠαΣοΚ και δη του σκληρού του πυρήνα. Η μαμά του Μαρία, επί 30 συναπτά χρόνια ήταν επαγγελματίας της πολιτικής, νομάρχης, περιφερειάρχης, υφυπουργός, γενική γραμματέας Νέας Γενιάς, στα μέσα και στα έξω της Χαριλάου Τρικούπη και μετέπειτα και της Ιπποκράτους.
@ Κι όλως αξιοκρατικά, ο ΓΑΠ έβαλε σε εκλόγιμη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο τον κανακάρη της, υποστηρίζοντας ότι τιμά τις οικολογικές του ευαισθησίες. Βεβαίως, οικολογικές ευαισθησίες έχει κι η κυρά Ευλάμπω στο μανάβικο της γειτονιάς μου και πολύ περισσότερο ο δικός της κανακάρης που ξημεροβραδιάζεται τα καλοκαίρια στην Πεντέλη προσέχοντας μη πάρει φωτιά, αλλά αυτόν ουδείς τον έβαλε σε εκλόγιμη θέση οιουδήποτε ψηφοδελτίου και δη του κόμματος ΓΑΠ.
@ Πάμε παρακάτω. Ο νέος αυτός, με την πλούσια κόμη, όταν η Ελλάδα τσιτσιριζόταν με τις πολιτικές του ΓΑΠ κι όλη η υφήλιος προεξοφλούσε την χρεοκοπία της, προέβη σε μια βαρυσήμαντη πολιτική κίνηση. Κατέθεσε ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο, με την οποία ζητούσε να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα, για να…μην ενοχληθούν οι…φάλαινες και τα δελφίνια!
@ Εγώ, πάντως, δεν ξέρω κανέναν –επαναλαμβάνω κανέναν- που να ψήφισε στις προηγούμενες εκλογές Κρίτωνα Αρσένη. Αντιθέτως, ξέρω πολλούς που ψήφισαν ΠαΣοΚ… Άρα, η θέση ανήκει στο ΠαΣοΚ κι όχι στον μακρυμάλλη γόνο…
@ Για σκεφτείτε αλήθεια, ότι οι εκλεγμένοι με σταυρό προτίμησης Γιώργος Φλωρίδης και Έκτορας Νασιώκας, όταν διαφώνησαν κι έφυγαν από το ΠαΣοΚ, παρέδωσαν τις έδρες τους…Αλλά ο διορισμένος φέρλεπις νέος και πλήρης οικολογικών αναζητήσεων Κρίτων Αρσένης, την κρατά σε πείσμα κάθε λογικής. Και πολιτικής ηθικής.
@ Ένα ένα τα επιχειρήματα του προέδρου Πάνου, στα οποία βασίστηκε η δημιουργία του κόμματός του καταρρίπτονται. Πάει κι η ιστορία των cds που δήθεν «έπαιζε» ο αδελφός του ΓΑΠ, ο Αντρίκος. Ο πρόεδρος Πάνος καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμηση! Άνθρακες ο «θησαυρός».
@ Εγώ πάντως, εξομολογούμαι ότι πρώτη φορά συναντώ κάποιον που καταδικάστηκε ως συκοφάντης να δηλώνει…δικαιωμένος.
@ Όλο και περισσότερο ακούγεται στα πέριξ, ότι υπάρχει «κονέ» του Αλέξη με τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, με διακύβευμα την επόμενη ημέρα στα media και δη στο εγχείρημα του δεύτερου να μετατρέψει το STAR σε νέο MEGA, με μπροστάρη τον «αντιμνημονιακό» Χατζηνικολάου. Ακούγεται ότι το «κονέ» έχει αναλάβει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος! Είπαμε, ακούγεται…
@ «Είναι χούντα όταν σου λένε να ανοίξουν την τσάντα σου, εμένα η χούντα δεν θα μου επιβάλλει έλεγχο», δήλωσε η περιβόητη Ραχήλ Μακρή, των καμένων, ξεκινώντας  κι εκείνη τη δική της…αντίσταση απέναντι σε νόμους αλλά και στην δεοντολογία. Στο δρόμο που χάραξε η Βούλτεψη.
@ Σκέφτομαι πόση αμετροέπεια και τσάμπα μαγκιά κουβαλάνε κάποιοι και κάποιες.
Πόση υποκρισία. Πόσο έχουν ιππεύσει τον κάλαμον.
Που, νομίζουν ότι είναι ανώτεροι των νόμων και των λοιπών Ελλήνων.
Αλήθεια, όταν ψηφίζουν νόμους εξαιρούν τους εαυτούς τους αυτών;
Αλλά, εδώ είναι Βαλκάνια, δεν είναι παίξε γέλασε…
Κι ύστερα αναρωτιούνται κάποιοι για ποιον λόγο αυξάνονται και πληθύνονται τα χρυσαυγόπουλα, για ποιον λόγο εκκολάπτονται οι διάφοροι «δεν πληρώνω» και γιατί έχει γίνει βίωμα μερικών ότι…δίκιο είναι ο νόμος του εργάτη…

@ Αλήθεια αυτή η κοπελίτσα των καμένων, ξέρει τι σημαίνει χούντα;

@ Μου λένε ότι έρχονται δημοσκοπήσεις που δείχνουν το ΠαΣοΚ λίγο επάνω από το 3% και τη ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής…

@ Δεν ξέρω αν έχει δίκιο ο Κουβέλης που δεν θέλει να συγχωνευθεί η ΔΗΜΑΡ με το ΠαΣοΚ, φοβούμενος τα βαρίδια που κουβαλάει, ή αν έχει δίκιο ο Μπίστης που επιμένει στη συγχώνευση –συνεργασία.
Εκείνο που ξέρω είναι ότι ο τόπος έχει ανάγκη ισχυρή και σοβαρή Κεντροαριστερά.
Συνεπώς, οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν στις σχέσεις των δυο ανδρών, μάλλον πρέπει να βρεθεί τρόπος να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους όρια…

@ Στον Μπίστη, πάντως, από την Αγίου Κωνσταντίνου καταλογίζουν ότι μέσω των σχέσεών του με τον Σημίτη, επιχειρεί την χειραγώγηση της ΔΗΜΑΡ.

@ Μπίστης και πάλι. Ακόμη και στην Κουμουνδούρου!
Λένε, ότι δεν είναι μακριά το σενάριο μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ προς την σοσιαλδημοκρατία, κάτι που θα επιθυμούσε κι ο Σημίτης.
Μου είπαν, ότι ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμούν ότι δεν πρέπει να βασίζεται στους καμένους, το ενδεχόμενο διακυβέρνησης της χώρας απ’ το κόμμα τους.

@ Αυτά τα στελέχη, συζητούν παρασκηνιακά για «κεντροαριστερή έκφραση».
Θα σας πω και διευθύνσεις και ονόματα.
Διεύθυνση είναι η ομάδα «Πλατφόρμα 2010», με μπροστάρη τον Παπαδημούλη.
Μπαλάφας, Στάϊκος συνοδοιπόροι. Κι έκπληξη, η εξαφανισμένη τους τελευταίους μήνες, Ρένα Δούρου.

@ Λένε, ότι ο μπάρμπα Φώτης «τελείωσε» την Ρεπούση.
Κι ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στον Πειραιά.
Προς το παρόν, της έχουν συστήσει να αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις που προκαλούν αντιδράσεις και τις εμφανίσεις της στην τηλεόραση.
Από το περιβάλλον της πάντως, λένε ότι η …πόρτα της Κουμουνδούρου είναι ανοιχτή και μάλιστα σε όποια εκλογική περιφέρεια επιθυμεί εκείνη…

@ Πάντως, στην ΔΗΜΑΡ, κάτι δεν πάει καλά.
Σε σχέση με την κληρονομιά της, ως ανανεωτική και ευρωπαϊκή Αριστερά, που αποστρεφόταν την εθνικοπατριωτική εθνικοφροσύνη της εξαλλοσύνης, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας.

@ Μου λένε, ότι ο Γιάννης Αμοιρίδης –πρώην ΠαΣοΚ και νυν διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, ζήτησε τη διαγραφή της Ρεπούση.
Μαζί του συνετάχθησαν κι ο πρώην ΠαΣοΚ και πρώην οπαδός του Άκη, ο Βασίλης Οικονόμου, αλλά κι ο Γιάννης Κακουλίδης!

@ Ειδικά η περίπτωση του Γιάννη Κακουλίδη μου έκανε εξαιρετική εντύπωση.
Έγραψε και άρθρο στο οποίο απαιτούσε από την πολιτικό Ρεπούση να εκφράζει δημοσίως τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ, διαφορετικά να βάλει φερμουάρ στο στόμα της!
Κι αν τέτοια πράγματα γράφονται κι εκστομίζονται από έναν πνευματικό άνθρωπο σαν τον Κακουλίδη (ανεξαρτήτως των περιπλανήσεών του στην πολιτική σκηνή), τότε τι περιμένει κάποιος από τους ασυνάρτητους Έλληνες και τα λοιπά παλικάρια του εθνικολαϊκισμού;

@ Έχω την αίσθηση ότι θα τρίζουν τα κόκαλα του Κύρκου και του Παπαγιαννάκη.
Κι όλο και περισσότερο επιβεβαιώνονται οι φοβίες μου για το τι θα βγάλει το μίξερ στο οποίο έχουν μπει μαζί, διάφορες αναχρονιστικές, μεταρρυθμιστικές, εθνικολαϊκιστικές, αντιδραστικές, νεοθρησκευτικές και παλαιοθρησκευτικές νοοτροπίες και τάσεις.

@ Εγώ μεγάλωσα με το δόγμα πως σε μια δημοκρατία, δεν μπορεί να διώκονται άνθρωποι για τις απόψεις τους.

@ Και κάτι τελευταίο περί τούτου.
Επειδή έχουμε γράψει και διδασκόμαστε μια ιστορία αυτοεκτίμησης, διανθισμένη με μπόλικα παραμύθια και ψεύτικους ήρωες, στην λογική μια ενιαίας σκέψης, καλό θα ήταν να ακούμε και απόψεις που τις θεωρούμε αιρετικές.
Ανεξαρτήτως αν τις υιοθετούμε ή όχι.
Ας τις ψάξουμε, πάντως…

@ Πάμε παρακάτω.
Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε μπόλικες κάρτες από την τρόικα. Κίτρινου χρώματος.
Μου λένε, ότι στο επίκεντρο θα είναι και πάλι ο Μανιτάκης, αφού δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα για την αναδιάρθρωση του δημοσίου.
Ακούγεται, ότι θα ζητηθούν…διευθύνσεις και ονόματα, την ώρα που ο Μανιτάκης αναζητά ακόμη τα οργανογράμματα των εποπτευόμενων, απ’ αυτόν, φορέων.

@ «Ο Μανιτάκης», λένε διάφοροι παράγοντες, «διακυβεύει την κρίσιμη διαπραγμάτευση του φθινοπώρου για τα μέτρα 2015-2016»…
Από την άλλη πλευρά, ενώ ο Σαμαράς είχε κάνει «σημαία» την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μάλλον αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, πολύ περισσότερο αφού δεν έχει γίνει το παραμικρό ούτε στην περιβόητη υπόθεση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, ούτε η περίφημη φορολογική μεταρρύθμιση…

@ Θα σας πω και τι κίτρινες κάρτες που θα βγουν και θ’ απασχολήσουν την επικαιρότητα. Θα είναι δέκα.
Οι εξης:
  1. Για την ελλιπή απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
  2. Για την ελλιπή αυτονομία της φορολογικής διοίκησης.
  3. Για την ελλιπή αξιολόγηση του πλαισίου ανείσπρακτων οφειλών.
  4. Για την μη λειτουργία του TAXIS στις 50 ΔΥΟ στις οποίες εισπράττεται το 70% των εσόδων του Κράτους.
  5. Για τις εκκρεμότητες στις επιστροφές φόρου.
  6. Για τη  εφαρμογή της υποχρέωσης των ΟΤΑ να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
  7. Για τις συνεχιζόμενες καθυστερήσεις στην απονομή διοικητικής δικαιοσύνης.
  8. Για τη μείωση κατά 50% των λιμναζόντων φορολογικών υποθέσεων.
  9. Για την αδυναμία παρακολούθησης των λειτουργικών δαπανών σε πραγματικό χρόνο.
  10. Για τα γενόσημα φάρμακα. Δεν έχει γίνει ούτε η προσαρμογή της αγοράς στο 35% του συνόλου των φαρμάκων, ούτε η μείωση τιμών κατά 10%.

@ Εγώ σας το γράφω από τώρα, για να μη λέτε ότι δεν ξέρετε.
Για την 4η Αυγούστου και τι συμβολίζει, ασφαλώς ξέρετε.
Μεταξάς, δικτατορία μετά του παλατιού, ολοκληρωτισμός κλπ κλπ.
Ε, λοιπόν, αυτή την ημερομηνία διάλεξε η Χρυσή Αυγή, για να στήσει φεστιβάλ νεολαίας στην Καλαμάτα.
Θα το ονομάσει, μάλιστα, περίπου όπως ο δικτάτορας Μεταξάς τη δική του νεολαία, την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας».
Το φεστιβάλ θα «λέγεται» «Γιορτή ελληνικής νεολαίας».

@ Το φεστιβάλ θα γίνει στο πάρκο Λιμενικού και ήδη δόθηκε άδεια, αφού πρώτα έγινε της πουτάνας στο δημοτικό συμβούλιο.
Την άδεια δεν την έδωσε ο δήμος, αλλά το Λιμενικό ταμείο, στο οποίο ανήκει ο χώρος, αλλά δεν αποφεύχθηκαν οι εντάσεις μεταξύ των τοπικών αρχόντων και της αντιπολίτευσης.

@ Ξέρετε πόσα χρήματα πλήρωσε η Χρυσή Αυγή για την παραχώρηση του χώρου για δυο ημέρες (3-4 Αυγούστου), συν άλλες δυο για τις προετοιμασίες;
Το εξωφρενικό ποσό των τριάκοντα ευρώ!

@ Ας το δουν το επόμενο θέμα, τόσο στο υπουργείο Υγείας, όσο και στο Εργασίας.
Μου λένε –και είναι καρατσεκαρισμένο- ότι στα νοσοκομεία της χώρας ανθεί εσχάτως το φαινόμενο των αλλοδαπών αποκλειστικών νοσηλευτριών (Αλβανές, Γεωργιανές και κάποιες Βουλγάρες), που παρανόμως προσφέρουν υπηρεσίες σε ασθενείς.

@ Μάλιστα, όλες αυτές διακινούνται από συγκεκριμένα δουλεμπορικά «μαγαζιά», με συνοδεία…ασφαλείας από μπράβους.
Υπάρχουν και στοιχεία που καταδεικνύουν ότι στο Σισμανόγλειο δουλεύουν περισσότερες από 50, στον Ευαγγελισμό 45 και πάει λέγοντας…
Καμιά απ’ αυτές τις γυναίκες δεν έχει περάσει από υγειονομικές εξετάσεις, όπως υποχρεωτικά περνούν οι νόμιμοι απασχολούμενοι ως αποκλειστικοί νοσοκόμοι –ες.

@ Οι παράνομες αλλοδαπές εισπράττουν 50 ευρώ χωρίς απόδειξη, ενώ οι νόμιμες 70 με απόδειξη.
Δηλαδή, το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν και χρήματα…
Επαναλαμβάνω, ας το δουν…

@ Ο μέγας οικονομολόγος Βαρουφάκης, το είπε καθαρά και ξάστερα.
Ότι, η Ελλάδα θα είναι μονίμως μια πτωχευμένη χώρα.

@ Baroufa –kis

@ Τι συμφέρει, άραγε, τον Σαμαρά;
Να πάει σε πρόωρες εκλογές ή να τον ρίξουν;

@ Κι ενώ στο παρασκήνιο μαίνεται ο πόλεμος στο πεδίο της ενέργειας, σας λέω ότι αυτή την ώρα που γράφονται τούτες οι αράδες (Σάββατο πρωί, 8 Ιουνίου), δεν είναι καθόλου –μα καθόλου- σίγουρη η συμμετοχή της Gazprom στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ.
Αιτία η «απαράδεκτη» και «εχθρική»–κατά τους Ρώσους- συμπεριφορά της τράπεζας UBS, δηλαδή της συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ για την αποκρατικοποίηση.
Αλήθεια, μόνη της συμπεριφέρεται έτσι η UBS; Με δική της πρωτοβουλία;
Κι αν δεν γίνει η αποκρατικοποίηση ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα;
Η UBS που θα πάρει την αμοιβή της και θα πάει στο καλό, ή οι Έλληνες που θα κληθούν να πληρώσουν τα ισοδύναμα μέτρα που θα επιβληθούν;

@ Εγώ, πάντως, επιμένω κι ας με διαψεύσει η ...Δευτέρα, ότι οι Ρώσοι δεν θα εμφανιστούν. Κι όχι μόνο, λόγω της συμπεριφοράς της UBS. Τα γεωπολιτικά "παιγνίδια" είναι τεράστια κι η Ελλάδα, ακόμη, αδύναμη.

@ Και μια που σας είπα για την ΔΕΠΑ, να σας πω και για τον ΟΠΑΠ.
Η διαδικασία αποκρατικοποίησης κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.
Κάποιοι, ήδη μιλούν για σοβαρές ενστάσεις εκ των συμμετεχόντων στην κοινοπραξία που πήρε τον διαγωνισμό (Smets, Μελισσανίδης και Κοπελούζος), αφού ακόμη και τώρα, ο ΟΠΑΠ υπογράφει συμφωνίες που θα δεσμεύουν το νέο μέτοχο ακόμη και για 10 χρόνια!

@ Ίσως, μάλιστα, δεν αργήσουν να γίνουν και κάποιες ανακοινώσεις –καταγγελίες.
Στην Εmma Delta, αφού «κατάπιαν» (;;;) την παραχώρηση της τεχνικής στήριξης στον Κόκκαλη, που έγινε τις ημέρες που «έτρεχε» ο διαγωνισμός, τώρα παρατηρούν κι άλλες…περίεργες κινήσεις.
Ακούγεται, ότι μείζων ζήτημα προκύπτει από την παραχώρηση του «Ξυστό» και των Λαχείων, όπου ο ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να δεχθεί συνεταίρους τόσο την ΙΝΤΡΑΛΟΤ του Κόκκαλη, όσο και την Scientific Games.

@ Είναι κι άλλα τα ζητήματα. Στα περισσότερα, λένε, «παίζει» μπάλα ο Κόκκαλης.
Κι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν η Emma Delta, προχωρήσει στην καταβολή των περισσοτέρων από 700 εκατομμυρίων ευρώ, για να αγοράσει μια εταιρεία που οικονομικά και τεχνικά θα είναι «ναρκοθετημένη» από ανταγωνιστή της…
Έχει πολύ παιγνίδι ακόμη…

@ Οι ρίζες του είναι πολύ βαθιές…
Στα παρακλάδια τους κρέμεται κόσμος και κοσμάκης…
Κάθε προέλευσης και χρώματος…

@ Ο Σκυλακάκης έγινε πρόεδρος της Δράσης, αλλά τα στελέχη της Ντόρας στη Νέα Δημοκρατία γυρίζουν.
Με τελευταίο, όπως έμαθα, τον πρώην ευρωβουλευτή Γιάννη Γκλαβάκη.
Στη Νέα Δημοκρατία προσχώρησε, ο από Σαλονίκη μεριά, Πέτρος Λεμπτετλής, που ήταν στενός συνεργάτης του Δημαρά και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του πάλαι ποτέ Άρματος Πολιτών.

@ Ξέρετε πόσα λεφτά μάζεψαν από τον έρανο για να πληρωθεί η εγγύηση 60 χιλιάδων ευρώ και να μη πάει φυλακή ο Φωτόπουλος;
Περισσότερα από 100 χιλιάρικα.
Τον έρανο έκαναν συνάδελφοί του στη ΔΕΗ, αλλά και κάποιοι νεοσύντροφοί του στον ΣΥΡΙΖΑ.

@ Έδιναν και διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα θα επιστρέφονταν.

@ Αυτό είναι.
Το συνδικαλιστικό πάρτι (με τα χλιδάτα ταξίδια, με τα πανάκριβα γεύματα, με τα δωράκια και τις μελέτες για την επιχείρηση που είχαν ανατεθεί αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν) με τα 30 εκατομμύρια που σκανδαλωδώς επιχορήγησαν οι διοικήσεις της ΔΕΗ στην ΓΕΝΟΠ, «καθάρισε» με έναν έρανο των καλών συναδέλφων…

@ Πάντα κρύβουν τη λαϊκή σοφία οι παροιμίες.
Όπως αυτή με τον κόρακα που δεν βγάζει ποτέ το μάτι άλλου κόρακα…

@ Μέγα του Θανάση Διαμαντόπουλου το ατόπημα.
Ο γνωστός πανεπιστημιακός, θυμήθηκε παλαιότερες συνομιλίες του με τον Μητσοτάκη και αποφάσισε να τις εκδώσει χωρίς την έγκρισή του.
Κυκλοφόρησε, λοιπόν, το βιβλίο «Το πορτρέτο ενός ηγέτη – Από την ιστορία του Μητσοτάκη στον Μητσοτάκη της ιστορίας».
Κι ο Μητσοτάκης, τον έκανε ρόμπα.

@ «Το βιβλίο προφανώς και απηχεί τις απόψεις του συγγραφέα και, ως υπέρμαχος της ελευθερίας της έκφρασης, θα ήμουν ο τελευταίος που θα το σχολίαζε.
Θέλω όμως να κάνω δυο επισημάνσεις:
Πρώτον, είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από ιδιωτικές συνομιλίες χωρίς καν τη δική μου γνώση.
Δεύτερον, αρκετά από αυτά που μου αποδίδει ο συγγραφέας, είτε δεν έχουν αποδοθεί σωστά, είτε δεν τα έχω πει καθόλου.
Φοβάμαι ότι ο συγγραφέας πέφτει στη παγίδα να αποδώσει τα «λεγόμενά» μου με τέτοιο τρόπο ώστε να υποστηρίξει την ήδη διαμορφωμένη άποψη που έχει για το πρόσωπό μου».

@ Ξαναλέω το περί ατοπήματος του γνωστού πανεπιστημιακού.
Αν ήταν έτσι, τότε ο κάθε δημοσιογράφος θα μπορούσε να εκδώσει εκατοντάδες βιβλία με off the record συζητήσεις με πολιτικούς παράγοντες….
Αλλά, οφείλουμε να σεβόμαστε.
Τουλάχιστον το off the record.
Άλλο να έχεις μαγνητοφωνημένες απόψεις και να τις δημοσιεύσεις εν γνώσει του άλλου κι άλλο να δημοσιεύσεις κάτι από μνήμης και αναλόγως της διάθεσης σου για κάθε πρόσωπο…
Κρίμα!

@ Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Μαθαίνω ότι ήδη έκλεισε η επίσκεψη του Μπέπε Γκρίλο στη χώρα μας.
Το φθινόπωρο!
Θα στηρίξει, λέει, τη δημιουργία του κόμματος Κατσανέβα «Δραχμή 5 αστέρων»…

@ Ο οποίος Κατσανέβας, άνοιξε λακριντί και με τον Αλαβάνο, με στόχο την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές…
Βρε τι γίνεται στον κόσμο…

@ Παρασκευή βράδυ έφαγα γαύρο… Το ίδιο προβλέπω να κάνω και την Κυριακή…

@ Ζει! Ζει! Ζει!
Όχι η γοργόνα του Μεγαλέξανδρου, αλλά η Φάνη Πετραλιά.
Μου είπαν ότι είχε επισκεφθεί το Ντουμπάι όπου συνάντησε ανθρώπους του Ολυμπιακού ιδεώδους.
Εξ ου και η δημοσίευση στον τύπο φωτογραφιών της με τον Κριστιάν Καρεμπέ…
Που ήταν κι αυτός εκεί….Ως εκπρόσωπος του άλλου ιδεώδους. Του γαύρικου.
Πάντως κι αυτό…Ολυμπιακό είναι!
Εξ ου και θα μπερδεύτηκε η αειθαλής Φάνη!

@ Έμαθα με λύπη ότι επίκειται οριστικό λουκέτο στην Ελευθεροτυπία.
Επιχειρήθηκε να βάλουν στο κόλπο της ιδιοκτησίας της τον μεγαλομέτοχο του…ΜΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, αλλά το θέμα δεν προχώρησε…

@ Είδατε τι κάνουν οι …δυνάμεις κατοχής, οι γερμανοτσολιάδες, οι κραυγές και οι εναγκαλισμοί με τον…λαϊκοπατριωτικοαριστεροδέξιο χώρο;
Ο Τράγκας, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Χατζηνικολάου και τώρα πάει και γι’ άλλα.
Συζητάει με τον Αλαφούζο και για δεύτερη εκπομπή στην τηλεόραση του Σκάι, αλλά τον θέλουν κι οΤζίγκερ (που αναλαμβάνει την επιχείρηση STAR), αλλά κι ο Κοντομηνάς στον Alpha.
Προφανώς για να συνυπάρχει με τον Φωτάκη τον Σεργουλόπουλο ή και τον Λαζόπουλο…

@ Το φαντάζεστε; Λαζόπουλος –Τράγκας!
Δολοφονικό δίδυμο!
Εναντίον κάθε λογικής, πολιτικού ρεαλισμού και ορθολογισμού.

@ Δεν θα λέγεται «Αυριανή» η νέα εφημερίδα του Κουρή.
Μου είπαν ότι θα ανακοινώσει την έκδοση και τον τίτλο της στις 13-14 Ιουνίου.

@ Έκαναν, λέει, απογραφή στην ΕΡΤ.
Ιδού τα ευρήματα των συνδικαλιστών:
Δουλεύουν (;;;), λέει, 2907 άνθρωποι.
Εξ αυτών 2.656 είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου και 246 με αντίστοιχες ορισμένου χρόνου.
Α, μη ξεχάσουμε και τους 5 γενικούς διευθυντάδες.

@ Τους κηπουρούς τους έβαλαν;
Όχι του Γιώργου, τους άλλους τους κανονικούς (τρόπος του λέγειν, δηλαδή).

@ Η Μιμή (τα τελευταία χρόνια τη φωνάζουν Δήμητρα), θέλει κι αυτή, λέει,  να (ξανά)ασχοληθεί με την πολιτική.
Για να μας σώσει κι εκείνη.
Με τις ξεματιάστρες, τους μάγους και τους παπάδες που ήθελαν να σώσουν και τον Ανδρέα…

@ Μόλις μου είπαν, λίγο πριν τον σημερινό μας αποχαιρετισμό, ότι επίκειται συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή- Μητοστάκη.
Με τον πρώτο στη Θεσσαλονίκη, ίσως κι εντός του Σαββατοκύριακου, με τον επίτιμο προσεχώς….
Θα δείξει!

@ Και κάτι για τους φίλους και ομοϊδεάτες μου στα αθλητικά φρονήματα.
Κάποιοι πανηγυρίζουν για την φυγή της ομάδας από την Παιανία και την οριστική, λένε, απεξάρτησή της από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Λένε, ακόμη, ότι με την αγορά του νέου προπονητικού κέντρου, του «Απήλιον», η ομάδα θα περάσει ανώδυνα στην επόμενη φάση.

@ Εγώ κρατώ μικρό καλάθι.
Σε ότι αφορά το «Απήλιον».
Είναι ένα αθλητικό κέντρο που κάνει για τον Πανιώνιο, τον Αστέρα Τρίπολης, ίσως και για ομάδες επιπέδου ΟΦΗ και Πλατανιά.
Όχι, όμως, για μια ομάδα με τις απαιτήσεις του Παναθηναϊκού.
Εκτός του ότι διαθέτει μόνο δυο γήπεδα, παρουσιάζει σημαντικότατες άλλες ελλείψεις στις υποδομές του.

@ Κι επιπλέον, αφού καλά καλά δεν επαρκεί για τις ανάγκες της ΠΑΕ, τι θα γίνει ρε μάγκες με τις ακαδημίες; Που θα γυμνάζονται, θα τρώνε, θα διαβάζουν και θα κοιμούνται τόσα και τόσα παιδιά;
Τα σκέφτεται κάποιος αυτά;

@ Τέλος για σήμερα.
Το επόμενο Σάββατο περισσότερα (ελπίζω).
Τα δέοντα στη μαμά σας, καλό Σαββατοκύριακο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου