Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τα τρία κομμάτια της ΔΗΜΑΡ

Ρεπορτάζ
Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σοβαρές ενδοκομματικές αναταράξεις προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η αδιαλλαξία του Φώτη Κουβέλη, που απέσυρε τη στήριξή του από την κυβέρνηση.
Το κλίμα που υπάρχει εντός και εκτός της Αγίου Κωνσταντίνου, είναι έκρυθμο και δεν αποκλείεται να εμφανιστούν ακόμη και ρήξεις.
Κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ δείχνουν ως
 υπεύθυνο της κυβερνητικής ρήξης έναν άνθρωπο της «αυλής» του Φώτη Κουβέλη, τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Παναγιώτου (ΠΑΝ-ΠΑΝ), πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ και πρώην υποψήφιο βουλευτή του ΠαΣοΚ.

Το ήδη έκρυθμο κλίμα επιδείνωσαν οι παραιτήσεις των Γιάννη Αντωνίου και Σταύρου Λιβαδά, μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
Ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ήρθε σε έντονη αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη (ο οποίος δεν είναι βουλευτής), με αιτία την παρουσία του στην κοινή σύσκεψη της Κ.Ο με την Ε.Ε., ενώ εξέφρασε απορίες αναφορικά με το τι μεσολάβησε κι επικράτησε η γραμμή της ρήξης, ενώ τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε συναινετικό κλίμα.
Ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, αποδοκίμασε τον Φώτη Κουβέλη για τους χειρισμούς του, ενώ η φράση του Σπύρου Λυκούδη (εκ των στενών συνεργατών του προέδρου της ΔΗΜΑΡ) «να μη χτυπήσουμε το χέρι στο μαχαίρι», θεωρείται ως ενδεικτική της θέσης του.
Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές (10.30), η ανθρωπογεωγραφία της Αγίου Κωνσταντίνου περιλαμβάνει τρεις τάσεις.
  1. Εκείνους που τάσσονται υπέρ της θέσης Κουβέλη (αποχώρηση από την κυβέρνηση).
  2.  Εκείνους που τάσσονται κατά της θέσης Κουβέλη.
  3. Εκείνους που δεν εκφράζουν μεγαλοφώνως άποψη και περιμένουν τις εξελίξεις.

Στην πρώτη τάση, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
Παναγιώτης Παναγιώτου, Νίκος Τσούκαλης, Σάκης Παπαθανασίου, Μαρία Ρεπούση, Δημήτρης Χατζησωκράτης, Γιάννης Κακουλίδης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Θεόδωρος Μαργαρίτης, Φωτεινή Σκοπούλη, Ασημίνα Ξηροτύρη, Αντώνης Ρουπακιώτης, Αντώνης Μανιτάκης, Μαρία Φούντα και τα μέλη της Ε.Ε. Θράσος Φωτεινός, Βαγγέλης Ζαρκάδης , Χρήστος Σταυρόπουλος.

Στη δεύτερη τάση, μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
Γρηγόρης Ψαριανός, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, Νίκος Μπίστης, Βασίλης Οικονόμου και τα μέλη της Ε.Ε. Μάκης Γεωργάτος, Σταύρος Λιβαδάς Γιάννης Αντωνίου, Ντόρα Τσικαδάνη, Αντώνης Σχετάκης

Τέλος στην Τρίτη τάση περιλαμβάνονται:
Γιάννης Πανούσης, Σπύρος Λυκούδης, Μαρία Γιαννακάκη, Κατερίνα Μάρκου και Γιώργος Κυρίτσης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου