Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το νέο ατόπημα –σκάνδαλο του Ρουπακιώτη

Είναι, πλέον γνωστά τα προβλήματα που δημιουργούν στην κυβέρνηση τα δυο στελέχη της ΔΗΜΑΡ.
Η αδυναμία του Μανιτάκη να επεξεργαστεί και να υλοποιήσει ένα σχέδιο για την ελάφρυνση του δημοσίου τομέα, έχει ήδη δημιουργήσει τεράστιες τριβές στο εσωτερικό της κυβέρνησης, κορύφωση των οποίων είναι όσα συμβαίνουν, εσχάτως, με αφορή την ΕΡΤ.
Από την άλλη πλευρά, ο Ρουπακιώτης, είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε το «σκοταδιστικό», προσβλητικό για τους ανθρώπους, ακόμη και για την ίδια τη Δικαιοσύνη άρθρο που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά (άρθρο 68, παράγραφος 3), με το οποίο αποφαίνεται ότι…. «δεν συνιστά δωροδοκία η απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης».
Δηλαδή, νομιμοποίησε και με
 τον νόμο το φακελάκι προς τους δημοσίους υπαλλήλους και τους κρατικούς λειτουργούς.

Εσχάτως, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, έχει υπογράψει σωρηδόν υπουργικές αποφάσεις, βάσει των οποίων αίρονται καταδίκες (κάποιες βαρύτατες) προσώπων, για να…διοριστούν στο δημόσιο ή να εργαστούν (οι δημόσιοι υπάλληλοι) σε άλλες θέσεις.
Το γεγονός αυτό «πνίγηκε» από τη δημοσιότητα εξ αιτίας της μονοπώλησης του θέματος της ΕΡΤ, αλλά είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής προστασίας που παρέχεται σε κάθε τι που αφορά το Δημόσιο. Ακόμη και σε αποβράσματα με εννέα (!!!!) βαρύτατες καταδίκες.
Ιδού, λοιπόν, χαρακτηριστικά παραδείγματα:
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Τεύχος Τρίτο, Αρ. Φύλλου 48, 21 –2013
Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, Τεύχος Τρίτο, Αρ. Φύλλου 468, 30-4-2013

  1. Ο Κ.Γ. είχε καταδικαστεί ερήμην στη Θεσσαλονίκη με φυλάκιση 30 ημερών μετατραπείσα σε χρηματική για υπεξαίρεση. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε να αρθεί η ποινή του «προκειμένου να εργασθεί σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας (Ι.Ε.Π.Υ.Α.) καθώς και στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα», όπως αναφέρει το ΦΕΚ.
  2. Ο Ν.Χ. καταδικάστηκε από Στρατοδικείο σε 4 μήνες φυλάκιση με αναστολή για λιποταξία. Αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα, για την πρόσληψή του στη ΔΕΗ σε θέση κατηγορίας υποχρεωτικής εκπαίδευσης… καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε θέση του Δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα».
  3. Ο Δ.Σ. είχε εννέα (9) καταδίκες για κλοπές, παράνομη οπλοφορία, λιποταξία, κλοπή πραγμάτων που ανήκουν σε στρατιωτικό, εγκατάλειψη φυλακής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε την άρση των καταδικών «προκειμένου να μην αποτελούν κώλυμα για τον διορισμό του ως εργάτη καθαριότητας στο δήμο Ξάνθης καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  4. Ο Δ.Χ. με 18 μήνες φυλακή για απόπειρα ληστείας και παράνομη οπλοφορία, είδε να αίρεται η καταδίκη του «προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια εργασίας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας καθώς και για το διορισμό του στο Δημόσιο».
  5. Ο Π.Δ. με ένα μήνα φυλακής για απόδραση κρατουμένου, είδε την καταδίκη του να αίρεται από τον Ρουπακιώτη, «προκειμένου να μην αποτελεί κώλυμα για την χορήγηση αδείας security».

Στα ανωτέρω ΦΕΚ, αναφέρονται κι άλλες περιπτώσεις.
Οι περισσότερες αφορούν άρση καταδικών σε άτομα που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία. 
Την οποία και δικαιούνται.
Όχι, όμως, στο δημόσιο.

Κι ύστερα αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο δεν απολύονται ούτε καν οι επίορκοι.
Αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο ουδείς βάζει το μαχαίρι επί τον τύπον των ήλων.
Αναρωτιόμαστε ως πότε οι κυβερνώντες θα κλείνουν τα μάτια στα τοξικά απόβλητα που δημιουργεί αυτό το Κράτος –τέρας.
Ως πότε θα αδυνατούμε να ολοκληρώσουμε και την πιο απλή εργασία στο δημόσιο, χωρίς ουρές, χαμένες εργατοώρες, γραφειοκρατία, προβλήματα συναρμοδιοτήτων κι ένα σωρό άλλα.
Ως πότε οι τιμητές της στασιμότητας θα υπερασπίζονται με κάθε ικμάδα των δυνάμεών τους την «Ιερή» τους αγελάδα.
Ως πότε ο κάθε πολιτικάντης που έκτισε πολιτική καριέρα στην πλάτη και τον ιδρώτα των ικανών, θα προστατεύει τους προνομιούχους και θα αυτοχαρακτηρίζεται …Αριστερός!
Ως πότε δεν θα απολύεται κανένας από το Δημόσιο.

Κι ως πότε η, δήθεν, Μεταρρυθμιστική Αριστερά, θα υποθάλπει παρόμοιες καταστάσεις;
Ως πότε θα συντάσσεται με τους ισχυρούς επιβήτορες της κοινωνίας και του Κράτους Δικαίου;
Ως πότε θα μυξοκλαίει πάνω στα «πτώματα» των 1,5 εκ. ανέργων του ιδιωτικού τομέα, για να υπερασπίζεται τα δήθεν κεκτημένα των ισχυρών κρατικών συντεχνιών;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου